Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 May, 21:41

Expressen - 15 maj 19 kl. 21:43

EU-debatt om migration: ”Skandalös lösning”Debatten om migration bland EU-partigruppernas toppkandidater hettade till direkt när migrationen diskuterades. Jan Zahradil, som tillhör Sverigedemokraternas partigrupp, vill se mottagningscentrum för flyktingar i Afrika för att stoppa människosmuggling. – Varje gång en människa dör i medelhavet förlorar Europa en del av sin själ, säger Frans Timmermans som tillhör Socialdemokraternas partigrupp. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Zahradil, Sverigedemokraternas, Afrika, Europa, Frans Timmermans, Socialdemokraternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-debattom , migration, Skandalös, lösning
DN - Igår: 16:38

”Kunskapsreducering är en dålig lösning för skolan”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Isak Skogstads förslag, som han lägger fram som en färdig lösning för politiker att implementera, bygger på en ensidig kunskapssyn och på bristande konsekvensanalys, skriver pedagogiklektorn Joakim Larsson..

Politologerna - 04 dec 15 kl. 06:53

Lucka #4: COP21 och klimatinducerad migration

Sedan den 30 november (och fram till 11 december) pågår COP21 i Paris. Det är det tjugoförsta partsmötet under FN:s klimatkonvention, och tanken är att länderna ska enas om ett nytt, globalt klimatavtal. Med anledning av detta har vi glädjen att presentera Jörgen Ödalen som gästpolitolog mitt i vår pågående lucköppning.

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 14 kl. 09:47

Migration tema i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan.
Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 09:47

Migration tema i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan.
Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

BT - 27 sep 14 kl. 08:04

Migration centrum i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan. Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 16:30

Trump står fast – vill se meritbaserad migration

Amerikanska presidenten Donald Trump upprepar att han vill se en ny migrationspolitik som baseras på meriter. Det twittrar han på torsdagen. Han skriver vidare att republikanerna och demokraterna arbetar hårt på att hitta en lösning på lagen DACA, Deferred Action for Childhood Arrivals, vilket var en lag som instiftades av Barack Obama.

Sydsvenskan - 24 jun 15 kl. 15:23

Oenigt om migration inför toppmöte

Migration blir den tyngsta frågan när EU-ledarna möts för två dagars toppmöte i Bryssel. Förutsatt att den grekiska krisen fått en lösning..

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 15 kl. 15:23

Oenigt om migration inför toppmöte

Migration blir den tyngsta frågan när EU-ledarna möts för två dagars toppmöte i Bryssel. Förutsatt att den grekiska krisen fått en lösning..

Ekonomistas - 15 nov 16 kl. 17:02

Nytt läsvärt nummer av Ekonomisk Debatt

I dagarna kom det senaste numret av Ekonomisk Debatt som är Nationalekonomiska Föreningens egen tidskrift. Det innehåller flera läsvärda texter om stora och viktiga ämnen: kommunernas ansvar för funktionshindrade, hyreskontrollens framtid och beskttningen av de högsta inkomsterna. Fantastiskt nog är tidskriften fritt tillgänglig och Ekonomistas rekommenderar varmt ett besök på tidskriftens hemsida.

YLE - 25 feb 16 kl. 13:20

Politiker: Det går att hitta en lösning på tågtrafiken

Dialogen mellan Kommunikationsministeriet och de västnylänningar som kämpar för att rädda tågtrafiken är nu bättre. Riksdagsledamöterna tror att det äntligen går att hitta en lösning på tågtrafiken efter att kommunikationsminister Anne Berner bestämde att Y-tåget läggs ner från den 27 mars. Maarit Feldt-Ranta (SDP), Thomas Blomqvist (SFP) och Anders Adlercreutz (SFP) deltog i morse i ett möte med minister Anne Berner (C).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

”Är en konstig tanke – att vi ska gynna ätande”

När Storbritannien väntas gå ur EU lämnas ett stort hål i EU:s budget.Då vill Liberalerna sänka subventionerna för Europas lantbrukare.– Något vi borde gjort för länge sen, säger Allan Widman (L)..

Expressen - 15 minuter sedan

KD fortsatt starkt – stjäl väljare från M

Kristdemokraterna stannar på sin nya höga nivå och fortsätter att stjäla väljare från Moderaterna.Det visar DN/Ipsos nya mätning om hur väljarna skulle rösta om det var riksdagsval i dag. .

Expressen - 45 minuter sedan

Brinnande villa helt övertänd

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades vid 20.30 på tisdagskvällen ut till en villabrand i Braås i Växjö kommun.Villan rapporterades vara övertänd men det fanns i inledningsskedet inga uppgifter om personskador.

Expressen - 45 minuter sedan

Bil och moped krockade

En bil och en moped krockade strax före 20.30 i Beddingestrand.Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Expressen - 1 timme sedan

Så vill Tomas Tobé stoppa stöldligorna

Moderaternas toppkandidat i EU-valet, Tomas Tobé, går till val på att stoppa den fria rörligheten för kriminella.Och han medger att det kommer att göra det lite krångligare att resa för laglydiga.– Det kommer att bli vanligare att vi får visa legitimation eller pass när vi reser, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Överfallsmisstänkt greps – efter att ha blottat sig för barn

Polisen grep på måndagskvällen en man som blottat sig för barn vid en badplats i västra Stockholm. Poliserna kände då igen mannen – som stämde in på ett signalement polisen skickat ut i samband med ett våldtäktsförsök vid en skola bara timmar innan, skriver Aftonbladet.  .

Expressen - 1 timme sedan

Isabella Lövin: Vi står inför ett vägval

Isabella Lövin säger till Svenska Dagbladet att Europa står inför ett avgörande vägval i EU-valet. Hon säger att vi kommit långt när det gäller jämställdhet och en fungerande rättstat – men att läget är farligt. – Vi märker att alla de här sakerna är starkt ifrågasatta av populister och väldigt högerorienterade extremistiska krafter, säger MP-ledaren till SvD.

Expressen - 1 timme sedan

Skyttedal och Tobé störst i sociala medier

Kandidaterna för Moderaterna och Kristdemokraterna dominerar i sociala medier inför EU-valet.Flest reaktioner får Tomas Tobé och Sara Skyttedal med sina Facebook-inlägg. – De gör helt rätt om målet är att skapa uppmärksamhet och gillande, säger Expressens politikexpert Jenny Madestam..

Expressen - 1 timme sedan

LISTA: Här är godsen som får EU-miljonerna

Här är svenska slotten som får miljonbidrag från EU.Överst på listan finns ett halländskt storgods.Och en rad andra sydsvenska adelsfamiljer ingår i 50-listan..

Expressen - 1 timme sedan

Skånska adelsfamiljerna får miljoner i bidrag av EU

De bor i ett av Sveriges vackraste rokokoslott.Hans Ramel är en av Skånes största markägare – och en av de som får mest jordbruksstöd av EU. – Man vill inte vara bidragsberoende utan duktiga företagare men livsmedelsproduktionen är speciell, säger friherren Hans Ramel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.