GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 20 May, 09:36

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 15:01

Chefsekonomen varnar för svag kronaMinskad konsumtion, svagare global efterfrågan och lägre bygginvesteringar gör att storbanken Nordeas ekonomer varnar för en halverad tillväxt, fallande inflation och stigande arbetslöshet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Nordeas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsekonomen, varnarför , svag, krona
DI - 23 maj 18 kl. 11:46

Chefsekonomen: Svag krona dåligt på sikt

En svag krona ger draghjälp åt svenska exportföretag på kort sikt, men en lång period av en svag valuta hämmar strukturomvandling och är inte bra för den underliggande tillväxtkraften i ekonomin. Det säger Teknikföretagens chefsekonom Mats Kinnwall till Nyhetsbyrån Direkt..

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 13:13

Fortsatt låga räntor och extremt svag krona stöttar börsen

Valresultatet blir inte klart förrän de sista rösterna räknats på onsdag – och även efter det kan osäkerheten kring regeringsbildningen fortsätta med Sverigedemokraterna som vågmästare. Detta innebär en stor osäkerhet på finansmarknaderna, vilket kommer leda till att den extremt svaga kronan inte kommer att kunna stärkas mer än marginellt den närmaste tiden. Nyhetsbyrån Direkt citerar Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström som menar att det kan dröja veckor, kanske månader innan en ny regering kan bildas.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 16:31

Ingen bostadsbubbla - bara stark eller svag krona?

Dags för att testa en hypotes. Det finns ingen bostadsbubbla i Sverige, det handlar bara om stark eller svag krona och priserna drivs av arbetskraftsinvandringens uppfattning om svenska bostadspriser utifrån deras egna valutor.
Svenska kronan kan som bekant variera rätt mycket, och stigande bostadspriser kanske då bara är ett utfall av hög arbetskraftsinvandring och att en svag svensk krona gör att inflyttade med jobb tycker att bostäder är billiga.

PrivataAffärer - 23 maj 18 kl. 12:35

"Svag krona dålig för tillväxtkraften"

En svag krona ger draghjälp åt svenska exportföretag på kort sikt, men en lång period av en svag valuta hämmar strukturomvandling och är inte bra för den underliggande tillväxtkraften i ekonomin. Det säger Teknikföretagens chefekonom Mats....

PrivataAffärer - 21 mar 19 kl. 15:00

Nordea: Riksbankens obligationsköp skälet till svag krona

I april har Riksbanken flaggat för att den ska fatta beslut om att i förtid återinvestera sina obligationer som förfaller 2020. Om Riksbanken väljer att göra det kommer bankens balansräkning återigen att växa, vilket kan få kronan att försvagas ytterligare. – Många, inklusive Riksbanken, har varit förvånade över kronförsvagningen.

SR - 01 dec 16 kl. 06:30

Svag krona kan skada svensk industri

Den svenska kronan har ju försvagats rejält den senaste tiden. Och en svag krona brukar man ju säga gynnar de svenska exportföretagen. Men det är en sanning med modifikation, säger ekonomer till Ekot..

DI - 26 feb 19 kl. 16:36

Danske Bank: Fortsatt små löneökningar bäddar för svag krona

Om inte löneökningar tar fart måste en svag krona driva upp inflationen till Riksbankens mål. Det säger Danske Banks svenska chefsekonom Michael Grahn som hoppas på en debatt om hur inflationsmålet ska se ut i framtiden..

Realtid - 18 apr 19 kl. 07:45

"Svag krona inte bara Riksbankens fel"

"Svag krona inte bara Riksbankens fel", ”Bakslag för pessimisterna” och Twitter köper tjänst för citatdelning - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna Skärtorsdag. .

Realtid - 09 maj 19 kl. 08:10

"Svag krona dopar svenska företag"

Svag krona dopar svenska företag, Arion Bankis vd besviken och Loomis anklagas för penningtvätt - det är några av rubrikerna denna torsdagsmorgon. .

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 10:41

Svag krona ett gissel för utlandspensionärer

”Valutakurser är kanske inte det första blivande pensionärer tänker på. Men de kan spela stor roll för den som tänker tillbringa en stor del av pensionärslivet i andra länder och konsumera allt från mat till bostad och resor i de länderna”, skriver Kristina Kamp, pensionsekonom på minpension.se i ett blogginlägg där hon uppmärksammar valutaproblematiken.

DI - 13 maj 19 kl. 13:15

Arbetsgivare i industrin ser risker med svag krona

Den svaga kronan lyfter lönsamheten i bland annat basindustrin, men den ger inte samma skjuts till exporten som tidigare. Ett problem är att en svag krona minskar omvandlingstrycket i svensk industri och gör att man inte håller igen på kostnaderna. .

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Android stoppas på Huaweis telefoner

It-jätten Google avbryter allt samarbete med kinesiska telekomföretaget Huawei, uppger en källa för Reuters..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

"Vilket drama – ett av gulden som glimrar mest"

GP:s Philip Trollér efter Sävehofs 14:e SM-guld: "Körde de bara godistricket med toppkonkurrenterna i serien?".

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Så firade västsvenske Joel Sjöö schlagersegern

Låtskrivaren sov på planet hem: "Hur trött jag är på en skala? 9,5 av 10"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Torslanda segrare borta mot Eriksberg

Torslanda besegrade Eriksberg på bortaplan i söndagens möte i division 3 Göteborg B i fotboll. 2–4 (1–1) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Vänersborg IF vann trots uppryckning av Wargön

Matchen mellan Vänersborg IF och Wargön i division 3 Västergötland norra slutade 3–2. Hemmalaget Vänersborg IF hade greppet i första halvlek och ledde med 2–0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Wargön lyfte sig i andra halvlek..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Storseger för Fagersanna/Mölltorp-Brevik hemma mot Jung/Kvänum

Fagersanna/Mölltorp-Brevik hade en riktig målfest när man besegrade Jung/Kvänum hemma på Mölltorps IP i division 3 Västergötland norra i fotboll. Fagersanna/Mölltorp-Brevik gjorde sex mål, och vann med 6–1 (2–0)..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Tioåring slagen och rånad

En tioårig pojke blev på söndagseftermiddagen slagen och rånad på sin mobiltelefon..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

"Hon visade klass och kyla när allt skulle avgöras"

GP betygsätter – de var bäst när Sävehof bärgade SM-guldet..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Götene vann hemma mot Skara

Det blev Götene som vann matchen hemma mot Skara mötet i division 4 Västergötland norra i fotboll på söndagen. 3–1 (1–1) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Svenskt seglingsbrons på EM

Vilma Bobeck och Malin Tengström seglade hem ett brons på EM i 49erFX-klassen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.