YA > Nyheter

Friday, 24 May, 18:53

YA - 15 maj 19 kl. 21:40

Sjöbo kryssade mot Uppåkra: ”Spelet blev betydligt bättre i andra halvlek”Sjöbos damer fick en drömstart hemma mot Uppåkra och tog ledningen tidigt, men det räckte inte hela vägen till seger. Det blev delad pott, 1-1..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Uppåkra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbo, kryssademot , Uppåkra, Speletblev , betydligtbättre i , andra halvlek
Trelleborgs Allehanda - 19 aug 18 kl. 17:16

TFF dam kryssade mot Uppåkra

Trots ett tidigt ledningsmål räckte inte TFF:s insats hela vägen. I lördagens division två-match på bortaplan mot Uppåkra spelade TFF 1–1..

Skånskan - 14 dec 15 kl. 06:00

Uppåkra räddas med oförändrat anslag

STAFFANSTORP När kulturnämnden i Region Skåne har möte i dag måndag ligger ett nytt förslag om anslag till Uppåkra Arkeologiska Center på bordet.Förslaget innebär att den tidigare föreslagna besparingen dras tillbaka. I stället föreslås Uppåkra få samma summa som man fått i år.

Skånskan - 04 apr 18 kl. 16:14

”Döp om Staffanstorp till Uppåkra”

UPPÅKRA – Det är dags att riksdag och regering tar ett nationellt ansvar för fynd och forskning i Uppåkra.
Sen kan vi döpa om Staffanstorp till Uppåkra kommun, tycker Liberala företrädare i Staffanstorp.På Skåneliberalernas årsmöte kommer de att yrka att Region Skåne tar initiativ till att genom EU-fonder och Greater Copenhagen-samarbetet, utveckla ett större samarbete mellan svenska och danska institutioner och myndigheter för att belysa Uppåkras betydelse under järnålder och vikingatid i södra Skandinavien.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 16:01

Uppåkra upp ur åkern

UPPÅKRA I tio år har kampen för att sätta Uppåkra Arkeologiska Center på kartan pågått men först nu tar det fart ordentligt.
I helgen invigs årets säsong med det nya kulthuset och spännande film i underjorden.Hur visa på Uppåkras storhet när allt finns under jord?

Skånskan - 10 maj 17 kl. 12:12

Uppåkra får kungligt besök i helgen

UPPÅKRA Kung Raedwald med fränder från det historiska sällskapet Wulfheodenas i Storbritannien kommer på besök till Uppåkra i helgen.
Men alla vapen gav de vendeltida krigarna vissa administrativa problem i tullen. ERWP.

Skånskan - 10 dec 16 kl. 08:00

Nu är Uppåkra-Musse snart hemma igen

UPPÅKRA/lund Nu är Uppåkra-Musse och lejonet Helge på väg tillbaka till Historiska museet i Lund efter sitt Tysklandsäventyr.
På utställningen Wikinger i Bayern gjorde Uppåkrafynden succé och har setts av över 200 000 besökare. ERWP.

Skånskan - 14 maj 17 kl. 16:42

Vendeltiden i centrum i Uppåkra

STORA UPPÅKRA Uppåkra arkeologiska center noterade besöksrekord under söndagen med mer än 1 000 personer som ville möta krigarna från det historiska sällskapet Wulfheodenas från England. ERWP.fif(0)– Vi har räknat till mer än 700 bilar och har aldrig haft så mycket folk här tidigare, konstaterade Karin Nilsson som är verkställande ledamot i Uppåkra arkeologiska center.

Skånskan - 27 maj 16 kl. 16:20

Prins Oscar får gräva i Uppåkra

UPPÅKRA Nydöpte prins Oscar, hertig av Skåne, får i dopgåva att vara med och gräva ut en del av norra Europas mest intressanta fyndplats, Uppåkra.En spade väntar på honom hos Uppåkra Arkeologiska Center.
Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Centrum erbjuder prinsen att få vara med och gräva – när han vill, kan och har rätt ålder förstås.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 14:00

Vill se turistbyrå i Uppåkra

UPPÅKRA Turismen i Staffanstorp bör utvecklas med Uppåkra Arkeologiska Center som det självklara navet.Det tycker Torbjörn Lövendahl (S) som i en motion föreslår att en turistbyrå upprättas vid Uppåkra Arkeologiska Center, om stiftelsen är med på idén. Uppåkra är det stora bidraget till skånsk besöksnäring, en verksamhet med en i det närmaste obegränsad utvecklingspotential, säger Torbjörn Lövendahl.

Skånskan - 09 apr 19 kl. 15:30

Fint stipendium tilldelades Uppåkra

UPPÅKRA Uppåkra Arkeologiska Center har fått årets Lennart Haglund-stipendium.Utmärkelsen får UAC för ”målmedvetet arbete att utveckla Uppåkra till en mötesplats för alla med historiskt intresse”. Stipendiet på 100 000 kronor och delas ut årligen till en förening eller en person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen inom stiftelsens verksamhetsområde.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Tapp för KD i senaste Sifomätningen

Centerpartiet stiger kraftigt i den senaste och sista Sifoundersökningen om partiernas väljarstöd inför söndagens EU-val. Kristdemokraterna — som tampats med avslöjanden om EU-parlamentsledamoten Lars Adaktussons röstning i abortfrågor — tappar nästan lika mycket..

YA - 1 timme sedan

Kvinnor firade rösträtten med att rösta

På fredagen var det 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige. Det uppmärksammade Ystads S-kvinnor med att klä upp sig och förtidsrösta i EU-valet. – Att rösta är inte bara en rättighet, utan även en skyldighet, säger Britt-Marie Olsson..

YA - 1 timme sedan

100 år med lika rösträtt

Lördagen den 24 maj 1919 tog riksdagen det historiska beslutet att ge kvinnor rösträtt. I beslutet ingick även en annan reform - att ge en röst åt varje väljare, man som kvinna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.