UNT > Utrikes

Friday, 24 May, 09:28

UNT - 15 maj 19 kl. 21:01

Flera skottskadade i SudanMinst åtta människor har skottskadats i närheten av en sittprotest vid försvarsdepartementet i Sudans huvudstad Khartum, skriver oppositionens paraplyorganisation Allians för frihet och förändring på Facebook..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Sudan, Sudans, Khartum, Allians, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera skottskadadei , Sudan
Dagen - 06 okt 11 kl. 03:00

Sudan trappar upp konflikten om oljan

Södra Sudan och Sudan kämpar om kontrollen över oljan i gränstrakterna och läget blir allt mer spänt i regionen. En lokal organisation rapporterar att ett stort inflöde av vapen har lett till ökade våldsamheter.

Striderna mellan norra Sudans armé och sydsudanesiska rebeller samt olika samhällen längs gränsen har accelererat sedan i juni i delstaterna Södra Kordofan och Blå Nilen.

Nyheter 24 - 09 jan 11 kl. 15:07

Södra Sudan röstar om självständighet


Folkomröstar på söndagen. I Sudan, Afrikas största land, folkomröstar folket i dag om en delning av landet, då Södra Sudan vill bli ett självständigt land.Omröstningen väntas sluta i ett "ja" till ett självständigt Södra Sudan.

Kristianstadsbladet - 20 jan 11 kl. 04:00

Våga och vinn i Sudan

Hudfärgen avgör om en sudanes kallar sig för orange, grön eller blå.
Orange är alla från de norra delarna, dit de medeltida arabiska erövrarna kom och myntade namnet Sudan från det arabiska "Bilad es-Sudan", de svartas land. "Bilad es-Sudan" omfattade hela området i norra Afrika mellan Sahara i norr och våtmarkerna parallellt med den tionde breddgraden i söder.

BT - 21 nov 14 kl. 23:22

Sudan vill avsluta FN-mission

Sudan har bett den fredsbevarande missionen i Darfur att förbereda sig på att lämna området efter ett bråk mellan FN och regimen i Sudan kring misstänkta massvåldtäkter i regionen. Till en början vägrade Sudan låta FN-anställda besöka en by för att utreda de misstänkta våldtäkterna. Senare fick de tillträde till byn och fann inga bevis för att sudanesiska trupper skulle ha våldtagit 200 flickor och kvinnor där, men FN-personalen klagade på att militären fanns med vid intervjuerna.

Nyhetskanalen - 11 apr 12 kl. 16:12

Sudan och Sydsudan rustar för krig

Medlingssamtalen mellan Sudan och Sydsudan har avbrutits och bägge länderna rustar sig för fullskaligt krig.
Samtalen mellan länderna leddes av Afrikanska unionen och syftade till att lösa tvisten om fördelning av oljepengar och andra dispyter. Medan samtalen pågick i Addis Abeba flammade strider åter upp i det oljeproducerande gränsområdet.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:17

Närpes välförberedd för flyktingar från Sudan

Närpes förbereder sig på att ta emot flyktingar från Sudan. En kurs för stödfamiljer ordandes tillsammans med Röda korset i oktober och intresset för att vara ett stöd är stort. Flyktingkoordinator Markus Blomqvist är nöjd.

Newsmill - 07 jan 11 kl. 09:30

Inte bara Darfur - små chanser till fred i södra Sudan

Sudan har befunnit sig i krig under de flesta av sina 55 år av självständighet och Darfur-konflikten, som flammade upp 2003, är endast ett nytt inslag i de väpnade konflikter som har infekterat det sudanesiska samhället från första stund av självständighet. Det är konflikten mellan centralregeringen i norra Sudan och det numera autonoma södra Sudan som har stått för den övervägande delen av alla dessa år av krig. Nu är södern på tapeten igen i och med det val om självständighet för södra Sudan som är under uppsegling..

Nyheter 24 - 06 feb 11 kl. 20:37

30 dödade i Sudan


Sammandrabbningar inom armén. MELUT. Interna sammandrabbningar mellan soldater i den sudanesiska armén har lett till att minst 30 soldater dödats.

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Sverige tiger om övergrepp i Sudan

Det är besynnerligt att kristna iSverige förhåller sig så passiva inför det faktum, att medskyldighet till krigsförbrytelser accepteras i svensk affärs­verksamhet.

I morgon, den 9 juli, delas ett av världens fattigaste länder, Sudan, i två nationer. Inför denna historiska händelse kan det vara på sin plats att påminna om Sveriges moraliska skuld till en afrikansk tragedi.

Kristianstadsbladet - 30 okt 12 kl. 12:13

Iranska militärfartyg i Sudan


Två fartyg från den iranska flottan ankom till Sudan på måndagen, bara dagar efter att en massiv brand brutit ut i en vapenfabrik i landet som Sudan anklagat Israel för att ligga bakom. Israeliska företrädare har beskrivit Sudan som ett land som med Irans hjälp förser den palestinska Hamas-rörelsen med vapen, något som Sudan förnekar. Den iranska nyhetsbyrån IRNA skriver att det iranska helikopterfartyget Khark och jagaren Shahid Naqdi för med sig "ett meddelade om fred och vänskap till grannländerna".

DN - 07 jan 11 kl. 00:50

?Svenskt bistånd sponsrar kapprustning i södra Sudan?

Journalist och Sudanexpert: Sverige måste sluta underlätta den militära upprustningen i södra Sudan. Svenska skattebetalare har under decennier sponsrat väpnade konflikter i Afrika. Etiopien, Rwanda och Uganda är några aktuella exempel där svenska biståndspengar direkt eller indirekt har underlättat för regeringar att föra krig.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Det här gäller när Theresa May tar farväl

Mitt under brexitstök och pågående EU-val väntas Storbritanniens hårt ansatta premiärminister Theresa May i dag ge besked om sin framtid som ledare för Konservativa partiet..

UNT - 1 timme sedan

Våld mot hbtq-personer blir brott i Brasilien

En 20 år lång kamp har gett resultat för Brasiliens hbtq-aktivister..

UNT - 1 timme sedan

May väntas ge avgångsbesked i dag

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas under dagen tillkännage vilket datum hon ska lämna sin post..

UNT - 1 timme sedan

Dödsstraff för Japans "Svarta änka"

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal till sedan deras pengar..

UNT - 2 timmar sedan

Splittringen kan spräcka Storbritannien

Brexit eller remain?.

UNT - 2 timmar sedan

USA siktar mot månen – men chefen hoppar av

Den ansvarige för USA:s nysatsning på månfärder har avgått efter bara sex veckor på posten..

UNT - 3 timmar sedan

Britterna om May: En skräpföreställning

Efter knappt tre år som premiärminister är Theresa May föga populär i Storbritannien..

UNT - 4 timmar sedan

Trump-order om Barrs utredning av utredning

President Donald Trump har utfärdat en speciell order till myndigheter i USA att samarbeta med justitieministern William Barrs översyn av omständigheterna kring den så kallade Rysslandsutredningen..

UNT - 5 timmar sedan

Premiär i regionen: Homoäktenskap i Taiwan

Fredagen är historisk för homosexuella i Taiwan och denna del av världen i stort..

UNT - 6 timmar sedan

Homopar hängde på låset i Taiwan

Två par, ett manligt och ett kvinnligt, hängde på låset i centrala Taipei när Taiwan i dag började tillåta homoäktenskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.