DN > Opinion

Monday, 20 May, 02:31

DN - 15 maj 19 kl. 21:00

”De svenska lönerna har ökat för snabbt de senaste åren”Företrädare för sex arbetsgivarorganisationer: Den ökade globala konkurrensen har letat sig in i varje vrå av svensk arbetsmarknad..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De svenska lönernahar , ökatför , snabbtde , senaste åren
DI - 02 okt 18 kl. 18:20

Här är yrkena där lönerna ökat mest

Lönevinnarna de senaste åren finns inom kvinnodominerade yrken i välfärdssektorn.  Men det är fortfarande helt andra yrken som toppar lönestatistiken. Di listar vilka som tjänar mest, och tipsar om hur du får upp lönen..

YLE - 04 dec 15 kl. 14:46

Kabinpersonalen har halverats under de senaste åren

Som mest hade Finnair 2200 anställda flygvärdinnor och stuertar, men i år är de endast 1150. Nu ska bolaget utöka sin kabinpersonal med 300 och dessutom anställa 100 nya piloter. Vid kabinpersonalens fackförbund tar man emot Finnairs beslut att rekrytera mera personal med glädje.

YLE - 20 jun 18 kl. 04:45

Bedrägerier mot äldre ökat med upp till 1 500 procent de senaste åren - ökningen är betydligt större än bland befolkningen överlag

Under de senaste åren har det ekonomiska utnyttjandet av äldre ökat rejält, enligt Statsrådet rapport: över 1 500 procent vad gäller de lindriga betalningsmedelsbedrägerierna. Ensamhet och ökad användning av nätbank och internet är några av orsakerna bakom de stora bedrägeriökningarna..

UNT - 02 maj 16 kl. 20:05

Fakta: Dödande polisskott senaste åren

  Under 2000-talet har i snitt en person om året skjutits ihjäl av polisen, men de senaste åren har antalet ökat..

BT - 13 apr 18 kl. 14:55

Efter tunga kritiken – ska granska alla dödsfall senaste åren

Hallandspolisen har kritiserats för att snabbt ha lagt ned utredningar av flera mystiska dödsfall – däribland fallet med Anna Spång Lyng. Nu ska samtliga dödsfall som har utretts i länet de senaste åren ses över på nytt, av andra utredare..

Skånskan - 04 feb 17 kl. 14:00

Ny statistik: fler elever kränkta de senaste åren

ESLÖV Anmälningarna om skolelever i kommunen som känt sig kränkta har flerdubblats under de senaste åren jämfört med tidigare år. Grundskolechefen Lena Planken menar att ökningen handlar om att skolpersonalen blivit bättre på att anmäla kränkningar. ERWP.

UNT - 19 aug 18 kl. 20:00

"Otryggheten har ökat de senaste åren"

En trygghetsundersökning från november visade att var fjärde Uppsalabo känner sig otrygg i sitt bostadsområde på kvällen..

YLE - 27 maj 16 kl. 14:48

Mourinhos hälsning: Glöm de senaste åren

José Mourinho har haft många smeknamn genom åren. Nu vill han återskapa sitt rykte som en vinnare i Manchester United. ”Klubben behöver den bäste managern nu.

YLE - 11 jul 16 kl. 05:46

Stora höjningar av elavgifterna i Borgå de senaste åren

Borgå elnät har höjt sina elöverföringsavgifter med närmare det dubbla under de senaste åtta åren. Bland förklaringarna finns höjda skatter, ett stort investeringstryck och kraven i den nya ellagen. Sedan 2008 har Borgå elnät höjt sina elöverföringsavgifter med 87 procent.

Nyheter 24 - 03 okt 13 kl. 13:04

Touma: "Jag hade Ronaldos tillslag på frisparkar"Frisparksmål de tio senaste åren i Allsvenskan

På de tio senaste åren har det gjorts 160 mål på direkta frisparkar i Allsvenskan. Flest gjordes det 2011 när hela 23 stycken gick in ? medan i år har det bara gjorts åtta mål på 211 matcher.

Sydsvenskan - 24 okt 13 kl. 06:30

Fisket i Nordatlanten laglöst de senaste åren

Inte laglöst land men väl laglöst hav har rått i Nordatlanten de senaste åren, åtminstone när det gäller sill- och makrillfisket. På onsdagen inleddes förhandlingar i London mellan EU och berörda kustländer.Bland parterna finns det självstyrande Färöarna och Island, som båda struntar i EU-kvoter och tillämpar egna regler för makrillfisket.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

”Patientsäkerheten hotas när allt fler läkemedel restnoteras”

Överläkarna Jan Calissendorff och Mikael Lehtihet: Tiotusentals svenskar kan inte hämta ut förskriven medicin med risk för allvarliga hälsoeffekter..

DN - I förrgår: 21:00

”Minska antalet ämnen till maximalt tio i grundskolan”

Läraren Isak Skogstad: Det är inte hållbart med sexton ämnen sett till lärarbristen och kostnaderna..

DN - I förrgår: 11:26

”Arbetsgivarnas bild av produktivitetstillväxten är snedvriden”

Facken inom industrin: Produktivitetsutvecklingen inom svensk industri har varit bra jämfört med viktiga konkurrentländer de senaste åren..

DN - I förrgår: 11:21

”Sverige blir inte ett rikt land genom uteblivna reallöneökningar”

REPLIK DN DEBATT 16/5. LO vill värna den svenska lönebildningsmodellen. Därför krävs höjda reallöner.

DN - I förrgår: 11:15

”Kapacitetsbristen i elnäten kan inte lösas med ny kärnkraft”

Lennart Söder, professor i elkraftteknik: Ulf Kristerssons och Ebba Busch Thors motivation för satsning på kärnkraft är märklig..

DN - 16 maj 19 kl. 21:00

”Väljarna måste få besked om EU:s stora framgångar”

Forskaren Martin Wierup: EU har lyft djurhälsa, djurskydd och livsmedelssäkerhet till världsledande nivå..

DN - 16 maj 19 kl. 12:29

”Subventioner av kärnkraft är ingen magisk lösning”

REPLIK DN DEBATT 15/5. Europa står inför stora utmaningar med energiförsörjningen. Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) lyfter i sin debattartikel förtjänstfullt elförsörjningens roll i klimatomställningen.

DN - 15 maj 19 kl. 14:40

”M och KD rubbar investerarnas förtroende för energipolitiken”

Vindkraftsbranschen och internationella investerare: Utspelet minskar investeringsviljan och ökar kostnaden för ny elproduktion..

DN - 15 maj 19 kl. 13:45

”Också i hälso- och sjukvården faller patienter mellan stolarna”

Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR, och Louise Hemmingsson, Föreningen Equal: Artikelförfattarnas bild måste nyanseras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.