DN > Kultur

Friday, 24 May, 08:51

DN - 15 maj 19 kl. 21:00

Skivrecension: René Jacobs hittar en sorgsen Schubert mitt i yranRené Jacobs inspelning av Schuberts symfonier kommer som något av en uppenbarelse, där han frammanar en ungdomligt vild musik som kastar sig mellan skratt och gråt..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jacobs, Schubert, Schuberts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skivrecension, René, Jacobs, hittaren , sorgsen, Schubertmitt i , yran
DN - 09 feb 18 kl. 11:21

Skivrecension: Ett mognare MGMT hittar tillbaks till hitkänslan

Efter en paus har MGMT återvänt med ett album som präglas av samma direkta tilltal som på succédebuten, med samma producent och åtminstone bitvis samma hitkänsla..

DN - 08 dec 17 kl. 13:58

Skivrecension: En både tidstrogen och operamässig ”Messias”

Trots de expressiva sångsolisterna i den nya, svenska tolkningen av Händels "Messias" är det den frigörande rörligheten och St Jacobs Kammarkör som drabbar starkast..

Sydsvenskan - 18 dec 13 kl. 06:30

René Jacobs

Att spela barockmusik ”som det lät” är en omöjlighet. Dirigenten René Jacobs låter sig sporras och tar sig an Bachs Matteuspassion med en tes i bakhuvudet: Att Bachs uppdelning av verket i två olika ensembler, placerade på olika ställen i Thomaskyrkan i Leipzig, är grundläggande för innehållet.Bara den akustiska upplevelsen är enastående.

SvD - 17 dec 15 kl. 11:02

Marc Jacobs nya musa

Marc Jacobs skönhetslinje har under en längre tid frontats av Hollywoods filmstjärnor. Våren 2016 är det Winona Ryder som syns..

DN - 01 dec 17 kl. 12:46

Skivrecension: Hater vänder enkelheten till sin fördel

Malmöbandet Hater bygger vidare på samtida göteborgska popkolleger och 90-talets shoegaze. På så sätt hittar de en formel som många har sökt: effektiv indiemusik för år 2017..

DN - 26 jan 18 kl. 14:16

Skivrecension: Mary Gauthier ger röst åt USA:s soldater

När Mary Gauthier skriver sånger tillsammans med amerikanska militärveteraner hittar hon kvaliteter långt bortom de terapeutiska, samtidigt som hon känns igen rent musikaliskt..

DN - 25 mar 19 kl. 09:39

Skivrecension: Arne Forsén har ett helt livs känslighet i fingrarna

Visst är det svårt att undvika referenser till Jan Johanssons ”Jazz på svenska”, men folkjazzpianisten Arne Forsén hittar ändå en helt egen stig att vika av på, helt obekymrad av genrer..

DN - 04 apr 19 kl. 21:00

Skivrecension: Andris Nelsons ser oskulden i Sjostakovitj

I fjärde volymen av Andris Nelsons pågående Sjostakovitj-projekt hittar han teman av ungdom och oskuld även i symfonierna från Stalineran och andra världskriget..

Cornucopia - 04 sep 15 kl. 15:54

Bulgarien största leverantören av ammunition till IS - rysk ammunition från 2013 hos IS

Medan media precis verkar upptäckt att det pågår en flyktingkatastrof sedan den i vänstermedia så hyllade underbara arabiska våren 2011, så har inbördeskriget i Syrien pågått i fyra år. Och det sker tack vare att det levereras in stora mängder ammunition i området. Största leverantören av nytillverkad ammunition är EU-landet Bulgarien, som vill bygga en mur mot flyktingar, som försöker ta sig över gränsen mot Turkiet.

Posh24 - 23 jun 12 kl. 20:33

Kolla in nya exklusiva Breaking Dawn-bilder: Jacobs möte med Renesmee!

Twihards, vi har någonting till er!

Även om det ännu är månader kvar till premiären av Breaking Dawn Part 2, så fick vi i veckan möjligheten att kolla in den splitternya trailern (självklart älskade vi den lika mycket som ni!).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

”Det suger att vi missar Blackpink i Berlin”

Fredrik Strage: ”Har man lovat att inte flyga under 2019 så har man.”.

DN - 11 timmar sedan

Pedro Almodovar: ”Min nya film var ren självterapi”

Cannes. Pedro Almodóvars ”Dolor y gloria” toppar årets filmkritikerpanel inför lördagens prisgala i Cannes. Mårten Blomkvist har träffat den blyga spanska guldpalmsregissören som till slut har gjort en film om sig själv.

DN - 11 timmar sedan

Skivrecension: Johanna Knutsson fångar uppväxtens värme och alienation

På sitt debutalbum tar Johanna Knutsson lyssnaren i handen och visar varsamt runt i uppväxtens Tollarp, med en fallenhet för poetiskt historieberättande som liknar Hans Appelqvist..

DN - 14 timmar sedan

Äldsta skivbutiken bojkottar Morrissey

Världens äldsta skivbutik, Spillers Records i Wales, har beslutat att inte längre sälja Morrisseys skivor. Butikens ägare Ashli Todd bestämde sig för att sluta stötta artisten efter att Morrissey uppmärksammats för ett flertal politiska uttalanden de senaste åren, samt för att han nyligen burit en pin från det högerextrema partiet For Britain under ett framträdande i amerikansk tv..

DN - 22 timmar sedan

Erkänn, Preem – ni satsade på fel häst!

Under fredagen fattas beslut om utbyggnaden av Preems nya raffinaderi i Lysekil som kommer att bli Sveriges största utsläppare. Poeten Jonas Gren skriver en anklagelseakt i fem punkter..

DN - Igår: 22:55

Leonard Cohens kärleksbrev säljs på auktion

En samling om 50 brev från artisten Leonard Cohen till norska flickvännen Marianne Ihlen kommer att säljas på auktion i juni, skriver Reuters..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Anna-Lena Laurin driver fram frågan om existensen

Med en konsert från 2009 och en operamonolog från 2014 är det en lite lugnare Anna-Lena Laurin som presenterar sig, med svärta, skönhet och existentiellt djup..

DN - I förrgår: 07:42

Hon får internationella Bookerpriset

Jokha Alharthi från Oman har vid en gala i London tagit emot det internationella Man Bookerpriset för romanen ”Celestial bodies”, meddelar Booker-stiftelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.