Skånskan > Opinion

Friday, 24 May, 09:19

Skånskan - 15 maj 19 kl. 20:49

Ännu en gång nej till förbud mot tiggeriSVEDALA Sverigedemokraterna fick på onsdagskvällen se sin motion om att förbjuda penninginsamling, tiggeri, röstas ner av kommunfullmäktige.Samarbetspartiet Älska Svedalas stöd räckte inte när övriga partier i Svedalas kommunfullmäktige efter kvällens enda debatt rösta ner SD:s motion om att ändra på de lokala ordningsföreskrifterna.
– Även om det idag inte är något problem med tiggeri i Svedala så försvårar man människohandeln genom att inför ett tiggeriförbud, hävdade oppositionsråd Ronny Johnsson (SD) när han som första talare tog till orda i debatten, den enda för kvällen. För med motiveringen att tiggarna är en del av människohandeln i Europa pekade han på tiggeriförbudet som ett måste att införa i Svedala, vilket partikamraterna Magnus Lil
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Sverigedemokraterna, Älska Svedalas, Svedalas, SD, Svedala, Ronny Johnsson, Europa, Magnus Lilja, Peter Frost Jensen, Ambjörn Hardenstedt, Hardenstedt, Linda Allansson Wester, Moderater, Ripa, EU, Linn Rydberg, Per-Olof Lindgren, Vellinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuen , gång, nejtill , förbudmot , tiggeri
Skånskan - 18 dec 18 kl. 18:19

SD gör nytt försök med tiggeriförbud

SKURUP Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att införa ett lokal tiggeriförbud i Skurup.
Passivt tiggeri kan uppfattas som ordningsstörning, anser Ingvar Wennersten och Lars Nyström.Lars Nyström lämnade förra året in en motion om att förbjuda tiggeri i Skurups kommun.

Cornucopia - 31 maj 15 kl. 13:33

Socialdemokraterna tackar nej till 47% av sina väljare

"Det föds en socialdemokrat var fjärde dag. Använd preventivmedel eller säker sex." - variant av 80-talssloganSocialdemokraterna tog på sin kongress beslut om åsiktsförbud och diskussionsförbud kring migrationspolitiken fram till år 2017, då frågan åter kanske kan få diskuteras inom partiet.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:06

Politisk majoritet för tiggeriförbud

SKURUP Skurup kommer att följa efter Vellinge och införa ett tiggeriförbud.
Det vill i varje fall Sverigedemokraterna och Moderaterna. Och den här gången har de majoritet för att få igenom ett förbud.

Cornucopia - 05 jul 18 kl. 15:44

EU-parlamentet pausade länkförbud och memeförbud

EU-parlamentet röstade ner det framlagda förslaget om förbud för länkar, citaträtt, parodi och satir på Internet. Det betyder att man nu arbetar fram ett antingen hårdare eller mjukare, eller textmässigt omformulerat förslag som ska röstas om igen i september. Snart dags göra om EU-flaggan när Storbritannien lämnar?

YLE - 05 apr 17 kl. 08:38

IS: Komarov kan tänka sig att göra som Ovetjkin – vill trotsa ligans OS-nej

Leo Komarov vill spela OS. Till Ilta-Sanomat säger rivjärnet att han är en av de få spelarna i det finska landslaget som kan trotsa NHL:s beslut, men allt hänger på straffen. – Att spela OS är den största äran för en spelare.

YLE - 07 sep 16 kl. 05:16

Ännu mera pengar till Jakobstads torgparkering

Stadsfullmäktige i Jakobstad beviljar ytterligare 450 000 euro i kapitallån till torgparkeringen. Nu vill Helinä Sipinen (PRO) undersöka möjligheten till ett förbud av verkställighet. Stadsfullmäktige godkände med rösterna 31-11 ett nytt kapitallån på 450 000 euro till bolaget Jakobstads torgparkering AB.

Barometern - 10 apr 14 kl. 16:38

Alfsson hoppas ännu på nytt mandat

Sverigedemokraten Thoralf Alfsson hoppas fortfarande att han ska komma med på partiets riksdagslista. Samtidigt ångrar han vissa publiceringar på sin blogg, i alla fall lite. Intervjun publicerad i Barometerns papperstidning 26 mars.

YLE - 19 sep 17 kl. 06:00

De allra flesta säger nej till barnaga - en del av dem slår i alla fall

De flesta finländare tar avstånd från aga som uppfostringsmetod. I stället kommenderar föräldrarna allt oftare sina barn till det så kallade utvisningsbåset. Det har skett en klar vändning i attityderna under de senaste drygt 30 åren, noterar Centralförbundet för barnskydd.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

YLE - 21 feb 17 kl. 10:16

Språkstridigheter i Kyrkslätt – Finlandssvenska taxichaufförer känner sig diskriminerade

Taxigranskarna har lägre tröskel för att ge straff och varningar åt de svenskspråkiga taxichaufförerna än åt de finskspråkiga. Det här anser fyra taxichaufförer som Yle Huvudstadsregionen pratat med. Verksamhetsledaren för taxiföreningen i Esbo och Kyrkslätt säger att alla behandlas jämlikt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ägarbyte för mindre hus i Ludvigsborg

Ludvigsborg Fastigheten på Granvägen 9 i Ludvigsborg har fått nya ägare. Ingrid Josefine Björklund, Oskar Nordh och Sofi Nordh, har fått fastigheten som gåva av Sven Yngve Birger Jönsson och Karin Ulla-Britt Lindell-Jönsson. Överföringen blev klar i mars 2019.

Skånskan - 45 minuter sedan

Moderaterna hade krismöte

Sjöbo/Blentarp Beslutet om Blentarps-gården har Efter onsdagens fullmäktigemöte kallades medlemmar till ett krismöte med partigruppen.Beslutet att Blentarpsgården inte ska stängas i höst har skapat en konflikt mellan partierna, men också internt inom vissa.
Politiker från M, S, KD och SD valde på vård- och omsorgsnämndens arbetsutskotts möte att föreslå en tillfällig stängning av Blentarpsgården för att spara pengar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Sätter punkt för många års engagemang

SLUTAR. Den 28 maj sätter Gunnar Bengtsson punkt för en lång bana som kommunpolitiker, en bana som startade 1980.
– Jag har nästan inte läst en enda bok – bara handlingar och protokoll.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klart för park i Brunnshög

Lund Om drygt två år kan Lund ha fått en helt ny park, stor som 21 fotbollsplaner.På torsdagen klubbade politikerna i kommunfullmäktige igångsättningstillståndet för Kunskapsparken i Brunnshög.
Det var en relativt enhällig församling som godkände förslaget.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klagshamns udde blir naturreservat

Klagshamn Här finns 150 rödlistade arter, och en miljö som anses unik.
Framöver kommer Klagshamns udde också att få ett extra skydd. Politikerna i kommunfullmäktige har beslutat att omvandla det 134 hektar stora området till naturreservat.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klartecken för utbyggnad av stadionområdet

Malmö Det tog åtta år. Men på torsdagen klubbade kommunfullmäktige planerna på att utveckla stadionområdet.
Under en tioårsperiod ska skola, multihall, friidrottsarena, simarena och en rad andra faciliteter byggas i tre etapper.

Skånskan - 15 timmar sedan

Etzia – en erfaren debutant

2008 förändrade en resa till Jamaica Erica "Etzia" Hayletts framtidsplaner. Istället för nöjesadvokat blev hon reggaeartist. Nu, äntligen, är debutalbumet på gång och snart spelar hon på Inkonst..

Skånskan - 17 timmar sedan

Tyst stad utan detaljhandel

E-handeln ökar snabbare än som gissats i prognoser, på bekostnad av detaljhandeln. Enligt en ny analys av Nordea har börsvärdet på globala e-handlare gått upp med 250 procent sedan 2011, medan värdet på traditionella handelsbolag har gått ned 50 procent. Enligt analysen har nordiska detaljhandlare tappat 17 procent av sitt börsvärde bara på ett och ett halvt år, vilket är en oroande utveckling för handelns möjlighet att överleva i fysisk form.

Skånskan - 18 timmar sedan

Ja till att sälja KKB-lägenheter

Kävlinge Kommunstyrelsen har gett klartecken till att sälja ut mellan 350 och 400 av KKB:s lägenheter. Pengarna ska gå till nyproduktion av lägenheter och till att finansiera det nya badhuset.Kävlinges bostadsbolag KKB bygger genomsnitt 45 lägenheter per år.

Skånskan - 18 timmar sedan

220 kvadratmeter stor villa i Teckomatorp såld

Teckomatorp Fastigheten på adressen Skrävlinge 1762 i Teckomatorp har fått nya ägare. Köpare är Ulf Fredrik Nyström, 38, och Marlene Svensson, 36, och säljare är Lars och Helle Flarup. Köpet blev klart i april 2019 och priset blev 3 410 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.