DN > Nyheter

Monday, 27 May, 07:04

DN - 15 maj 19 kl. 20:36

Forskare: Feltolkning att FN:s klimatpanel förordar kärnkraftI kärnkraftsdebatten används klimatrapporten från IPCC som argument för att utbyggd kärnkraft behövs. ”Det är en feltolkning”, säger nu en av huvudförfattarna bakom rapporten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
FN, IPCC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Feltolkningatt , FN:s, klimatpanel, förordar, kärnkraft
TA - 27 sep 13 kl. 10:56

Klimatpanel: Människan bakom värmen

Foto: Scanpix
Det är extremt troligt att människan har varit den dominerande orsaken till den uppvärmning världen upplevt sedan mitten av 1900-talet. Det anser FN:s klimatpanel IPCC, vars rapport läggs fram i dag.
FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon inledde presskonferensen via länk med ett anförande som han avslutade med orden: - Värmen är på (The heat is on), nu måste vi agera.

SR - 13 apr 14 kl. 11:00

FN:s klimatpanel optimistisk i tredje delrapporten

I dag presenterar FN:s klimatpanel sin tredje delrapport, det sker i Berlin, där forskare och delegater från alla länder igår enades om slutformuleringarna..

YLE - 26 sep 13 kl. 16:21

Miljöforskare: Klimatpanelens jätterapporter har levt ut sin tid

Atte Korhola, professor i miljöförändring vid Helsingfors universitet, har inte höga förväntningar inför fredagen då FN:s klimatpanel IPCC publicerar sin nyaste rapport om klimatförändringen. - Jag väntar mig inget revolutionerande utan snarare ungefär samma information som vi redan vet. Prognosen om hurdan inverkan klimatförändringen har då koldioxidutsläppen fördubblas är exakt samma nu som den var för 23 år sedan då IPCC:s första rapport publicerades.

SR - 20 sep 13 kl. 06:00

Svenska IPCC-forskare vill ha betalt för sitt arbete

Om en vecka publicerar FN:s klimatpanel IPCC den första delen av sin nya klimatrapport i Stockholm. Hundratals forskare sammanställer kunskapsläget kring den globala uppvärmningen. Sverige bidrar med 9 huvudförfattare, som i de flesta fall lagt månader av jobb på sin fritid eftersom de inte får något betalt.

SR - 25 mar 19 kl. 05:30

Forskare vill se internationell migrationspanel

Över 800 forskare har undertecknat en appell för att skapa en internationell expertpanel kring migration. Med FN:s globala klimatpanel IPCC som förebild efterlyser forskarna ett liknande globalt samarbete kring migrationsfrågan..

Sydsvenskan - 04 jul 11 kl. 06:30

Klimatet hotar inte längre

Rapporterna är entydiga: utsläppen av växthusgas ökar snabbt. Halterna i atmosfären har aldrig varit?
Rapporterna är entydiga: utsläppen av växthusgas ökar snabbt.

Supermiljöbloggen - 13 jul 15 kl. 20:16

NASA-chef sågar teorin om en ny mini-istid

En forskare menar att det kan bli en ny mini-istid mellan 2030 och 2040. Enligt en NASA-chef skulle detta endast innebära att den globala uppvärmningen fördröjs med tre år. Enligt FN:s klimatpanel är påverkan från växthusgasutsläpp mycket större.

Supermiljöbloggen - 31 mar 15 kl. 11:17

Klimatförändringarna har gjort golfströmmen svagare än på tusen år

Golfströmmen har försvagats rapporterar forskare i Nature. Det är med mycket stor sannolikhet den största försvagningen på tusen år. FN:s klimatpanel skrev 2013 att risken att det skulle hända var 11-34 procent, men nu har det alltså redan skett.

BT - 26 sep 11 kl. 14:43

Slopa mantrat om tillväxt

Vi måste diskutera hur en ekonomi utan tillväxt kan se ut. Till detta måste vi forma en teknik, med enbart förnybar energi och produkter som går i ett kretslopp, skriver Tommy Josefsson. Två herrar, Sture Åström och Miccael Bänagård skriver i BT 8/9, att klimathotet är en bluff och att uppvärmningen av vår planet är en naturlig process.

BT - 27 sep 13 kl. 10:55

Uppvärmningen människans fel

I dag släpptes den nya rapporten från FN:s klimatpanel (IPCC). I rapporten, som är en sammanfattning av de senaste årens klimatforskning, sägs att forskarna nu är till 95 procent säkra på att människan delvis ligger bakom den pågående temperaturhöjningen på jorden. Människans påverkan på klimatet är mycket tydlig, och går att se i de flesta regioner i världen.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Bolsonaro står inför regeringskris – stor stödmanifestation

RIO DE JANEIRO. Hundratusentals nationalister samlades i söndags i Brasilien för att visa sitt stöd för president Jair Bolsonaro. Han står inför en regeringskris eftersom kongressen inte godkänner hans reformer.

DN - 5 timmar sedan

Pdf-tidningen: Högerpopulisternas ökning mindre än väntat

Nej, högerpopulisterna kommer inte att ta över makten i Europa, även om Marine Le Pen i Frankrike och Brexitpartiet i Storbritannien tog spektakulära segrar. Trots svidande förluster är de största europeiska partigrupperna desamma som förut: konservativa EPP och socialdemokratiska S&D..

DN - 6 timmar sedan

Trippelt nej i lokala folkomröstningar

Nej till fängelse i Svedala och kommunsammanslagning på Öland – men ett kraftigt ökat valdeltagande till följd av de tre lokala folkomröstningarna som genomfördes i samband med EU-valet..

DN - 6 timmar sedan

S backar svagt – gör sitt sämsta val

Det blev tyst på Socialdemokraternas valvaka när prognosens resultat presenterades. I stället för att ha brutit trenden och ökat, som SVT:s vallokalundersökning pekade på, backade partiet till 23,6 procent – det sämsta resultatet hittills..

DN - 6 timmar sedan

Atalanta klart för historiskt Champions League-spel

Säsongens sista omgång i italienska Serie A spelades under söndagen. En omgång som innehöll ett historiskt Champions League-avancemang, en legendars farväl och en mästartränares sista match..

DN - 6 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Jag har varit ganska orolig

Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i valet till Europaparlamentet och blir tredje största parti. Framgången kommer efter en vecka av kris och turbulens.  På valvakan utbröt jublet när det stod klart att väljarna av allt att döma inte påverkats..

DN - 8 timmar sedan

De ser ut att bli valets vinnare

Utifrån SVT:s vallokalsundersökningen som presenterades 21.00 ser Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna ut att bli det svenska EU-parlamentsvalets stora vinnare..

DN - 10 timmar sedan

Bildspel: Se EU-valnatten i bilder

DN är på plats på de svenska partiernas EU-valvakor. Se bilderna här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.