SR > Nyheter

Wednesday, 22 May, 20:41

SR - 15 maj 19 kl. 20:29

Polsk dokumentär om kyrkan skapar debattI Polen har debatten om sexuella övergrepp mot barn inom kyrkan fått ny fart..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, dokumentärom , kyrkan, skapar, debatt
Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Mycket arbete kvar innan nya kyrkan kan bildas

I början av juni ska en ny kyrka bildas. Men mycket arbete återstår innan tre frikyrkosamfund kan bestämma om de vill bli ett.

"Träff med GF-kyrkan" löd rubriken i konferensprogrammet.

SmålandsPosten - 29 jul 13 kl. 00:30

Svenska kyrkan och stasi

I november arrangerar Växjö stift en vetenskaplig konferens om sina relationer med DDR och den östtyska kyrkan. Ett av skälen till konferensen är Aleksander Radler. Sommaren 2012 erkännande prästen för DN att han under nära ett kvarts sekel jobbat för den fruktade säkerhetstjänsten Stasi.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 17:25

Dokumentärfilmare prisade i Köpenhamn

Två skånska dokumentärfilmare kammade hem priser vid CPH:DOX. Dessutom fick en göteborgska ett hedersomnämnande vid dokumentärfilmsfestivalen.John Skoog från Kvidinge kammade hem CPH:DOX huvudpris, DOX: Award, med sin film Säsong, en film som enligt festivalens presentationstext har den svenska naturen som egentlig huvudperson.

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

GF-kyrkan behöver ingen kvinnorörelse

Män och kvinnor är inga homogena grupper. I Guds rike är vi jämställda. Varför då dela upp oss efter kön?

Dagen - 24 mar 11 kl. 03:00

Har kyrkan blivit en självgod och beskäftig socialtant?

Sveriges kristna råd, SKR, talar inte om hur kyrkan kan missionera i Sverige. I alla fall påstods det i en samling som handlade om Lausannerörelsens dokument från Kapstadenmötet. Borde SKR diskutera hur man missionerar i Sverige?

Dagen - 06 jun 11 kl. 13:00

Nya kyrkan bildad - men saknar namn och ledare

Lördagen den 4 juni 2011 klockan 10:35 skrevs svensk kyrkohistoria. Då dundrade mötesordförande Kjell-Arne Ottosson klubban i bordet i Filadelfiakyrkan i Stockholm. En lång applåd följde beslutet som betyder att Metodistkyrkan i Sverige, Svenska baptistsamfundet och Svenska missionskyrkan gjort gemensam sak och bildat en ny kyrka.

GT - 05 sep 17 kl. 18:04

Kommunalråd kallade katolska kyrkan för pedofilklubb

”Ser reportage på Dokument utifrån om Katolska kyrkan .....världens största pedofilklubb. Så vedervärdigt”.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 13:36

En bra debattartikel om julavslutningar i kyrkan börjar dumt, sen eskalerar den

Jippie, debattartikeldags! Reagera mot censuren i skolan Ska präster som deltar i skolavslutningar censureras? Effekten av Skolverkets riktlinjer blir att yttrandefriheten inskränks.

Skånskan - 04 jan 19 kl. 15:00

Unga lär om dokumentär

Malmö Det började med musik. Sedan kom musikvideon. Just nu pågår tredje steget – dokumentärfilm.

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 15:00

Svenska kyrkan borde välkomna SVT:s granskning

DOLD KAMERA Uppdrag granskning ska blottlägga missförhållanden var de än finns. Om de finns i slutna rum, som i kyrkan – då ska vi ta oss in även där. Biskop Esbjörn Hagberg uttrycker i sin debattartikel här på SVT Debatt farhågor med anledning av vår kommande granskning av prästers syn på homosexuella.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Polska biskopar uttrycker skam över skandaler

Den katolska kyrkan i Polen har inte gjort tillräckligt för att förhindra övergrepp på barn och unga, slår polska biskopar fast..

SR - 1 timme sedan

Vapenhärva uppnystad i Norge

Över 1 800 illegala vapen beslagtagna efter en omfattande polisutredning i Norge. Flera av de åtalade i vapenhärvan har koppling till polisen och försvaret..

SR - 1 timme sedan

Nu hårdnar maktkampen inom ANC

Idag valdes Cyril Ramaphosa formellt till Sydafrikas president, när landets parlament samlades för första gången efter valet för två veckor sedan. Men bara timmar innan parlamentet öppnade kom tecken på att maktkampen inom regeringspartiet ANC nu accelererat..

SR - 1 timme sedan

Fokus på biologisk mångfald

I dag är det Biologiska mångfaldens dag – en dag instiftad av FN för att påminna om hur viktig artrikedomen är för allt liv på jorden..

SR - 2 timmar sedan

British Steel i konkurs – skyller på brexit

I Storbritannien har stålbolaget British Steel med 5 000 anställda försatts i konkurs. Ägarna skyller misslyckandet på osäkerheten kring brexit..

SR - 2 timmar sedan

Åkesson: Lundgren kan vara kvar som förstanamn

Åklagare inleder alltså förundersökning mot Sverigedemokraternas Peter Lundgren som är partiets toppkandidat i EU-valet. Förundersökningen gäller om han har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande..

SR - 2 timmar sedan

Amerikanska företag drabbas av fler tullkontroller

I spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina uppger närmare hälften av amerikanska företag med verksamhet i Kina att de drabbats av exempelvis försenade tulldeklarationer och fler tullkontroller. Det enligt tidningen Financial Times..

SR - 2 timmar sedan

Här skulle beteshagarna försvinna utan EU-stöd

Många av Sveriges ängar och betesmarker skulle växa igen om EU:s gårdsstöd försvann. Men bönder i Skåne skulle klara sig, enligt forskare..

SR - 2 timmar sedan

Furtenbach: Temperaturen höjs i EU-valet

En förundersökning är en väldigt tungt problem för ett parti. Det säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach efter Sveriges Radio slutdebatt inför EU-valet..

SR - 3 timmar sedan

Karlsbro om abortfrågan: En krigsförklaring mot kvinnor

Liberalernas Karin Karlsbro gick till attack mot SD och KD i Ekots slutdebatt inför valet - det när hon tog upp partiernas ställningstagande i abortfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.