DN > Utrikes

Wednesday, 22 May, 20:53

DN - 15 maj 19 kl. 20:22

Livsmedelsföretag presenterar klimatmanifestSvensk mat ska bli klimatsmartare och tillverkas mindre slösaktigt och mer etiskt. Branschen presenterade på onsdagen ett manifest för en mer hållbar livsmedelsproduktion..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livsmedelsföretag, presenterar, klimatmanifest
Regeringen - 07 jul 17 kl. 13:13

Erbjudande till Region Skåne att, inom ramen för livsmedelsstrategin, stödja utvecklingen av innovationer i livsmedelskedjan och innovativa livsmedelsföretag

Regeringen erbjuder Skåne läns landsting (Region Skåne) att genomföra insatser som stärker innovationer i livsmedelskedjan och som stödjer utvecklingen av innovativa livsmedelsföretag i syfte att främja en hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i små och medelstora företag. Insatserna ska genomföras i samverkan med Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS)..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 16:01

Livsmedelsföretag riskerar vite

Miljökontoret har lagt ett föreläggande mot ett livsmedelsföretag i kommunen som tvingar företaget att ta hand om sitt livsmedelsavfall på rätt sätt. Miljökontoret gjorde inspektioner i mars och i början av juni där man konstaterade att företaget inte hade åtgärdat de brister som tidigare påpekats..

Hela Gotland - 13 nov 12 kl. 15:34

Livsmedelsföretag nöjda med regionen

Regionens miljö- och hälsoskyddshandläggare får mer än godkänt av de livsmedelsföretag som förvaltningen varit i kontakt med under året..

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 11:48

Livsmedelsföretag flyttar till Knislinge

Caldic Sweden AB flyttar in i gamla kryddfabriken i Knislinge. Åtta jobb skapas till att börja med.
Företaget beskriver sig själva som länken mellan råvaruproducenter och livsmedelsföretag i den nordiska livsmedelsindustrin.

Nerikes Allehanda - 11 mar 14 kl. 07:00

Livsmedelsföretag har allvarliga brister

Ett livsmedelsföretag i Örebro har sådana kraftiga brister i sin hantering av allergena livsmedel att Livsmedelsverket valt att utfärda ett löpande vite..

Nerikes Allehanda - 22 sep 15 kl. 11:47

Livsmedelsföretag förbjuds hantera kött

Ett livsmedelsföretag i Örebro kommun förbjuds att hantera kött..

Nerikes Allehanda - 15 apr 16 kl. 05:39

Affärsliv, april: Så mår länets livsmedelsföretag

Tema: Livsmedel
Livsmedelsindustrin i Örebro län omsätter många miljarder varje år. Klart störst är Kopparbergs bryggeri, som med ökad export av sin cider blivit en aktör att räkna med långt utanför Sveriges gränser. Risifrutti från Orkla Foods anläggning i Örebro är kanske mest känd inom landets gränser.

Barometern - 15 jun 16 kl. 10:36

Pengaregn över länets livsmedelsföretag

En rad aktörer går nu samman och satsar 13 miljoner kronor för att stötta livsmedelsföretag i sydöstra Sverige i deras utvecklingsarbete..

UNT - 31 jul 12 kl. 10:18

Dyra råvaror oroar livsmedelsföretag

Priserna på råvaror som majs och vete skenar. Risken är nu stor att kostnadsökningarna blir större än vad livsmedelsföretagen räknat med, skriver Livsmedelsföretagen i en analys..

Skånskan - 19 jul 16 kl. 06:00

Svår råttplåga för livsmedelsföretag

Lund Under de senaste åren har det flera gånger förekommit problem med råttor i en fastighet i centrala Lund där det finns flera serveringar och annan livsmedelsverksamhet. Nu riktar miljönämnden ett föreläggande mot fastighetsägaren med krav på omedelbara åtgärder plus en handlingsplan.Miljöförvaltningen har vid upprepade tillfällen fått regelrätta klagomål på att råttor ofta rör sig på innergården och även har tagit sig in i källarlokaler och andra utrymmen.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

”Bordtennisförbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen”

Utredningen när det gäller sexuella trakasserier inom Bordtennisförbundet blev klar den 18 april. Men spelarna har ännu inte fått reda på resultatet. – Förbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen.

DN - 1 timme sedan

Person hittades död i lägenhet

Polisen har gripit en person i Solna som befann sig i samma bostad där en död människa hittats. Det är oklart hur personen har avlidit, men brott kan inte uteslutas enligt polisen..

DN - 5 timmar sedan

Fler vilda tigrar i sydvästra Bangladesh

Antalet vilda tigrar i floddeltaområdet Sundarbans i sydvästra Bangladesh har stigit för första gången på 15 år. Orsaken är bland annat mer intensiva insatser mot tjuvskyttar..

DN - 5 timmar sedan

Guide om EU-valet: Så vill partierna bekämpa brott i EU

Brottsbekämpning är en av svenskarnas viktigaste frågor i EU-valet 26 maj. Men vad betyder egentligen en röst på de olika partierna? Samtliga partier vill utöka EU-samarbetet när det kommer till att bekämpa brott men hur mycket varierar.

DN - 6 timmar sedan

Buss brinner i Jakobsberg

Ett fordon brinner vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Ett vittne uppger för Expressen att det är en SL-buss som står i full brand. – Det är rök från den, men om det brinner där eller är rökutveckling, det vet vi inte än, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm..

DN - 6 timmar sedan

Satsade 26.000 kronor på egna lagets match

Licensierade spelbolag bryter mot förbudet att anordna spel på matcher där majoriteten av deltagarna är minderåriga. Svenska fotbollförbundet har anmält 18 fall till Spelinspektionen. – Det här visar att självregleringen från spelbolagens sida inte fungerar, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand..

DN - 6 timmar sedan

Quentin Tarantinos: Ofattbart hur Charles Manson fick dem att begå morden

Cannes. Quentin Tarantino kom till franska rivieran med ett kärleksfullt vykort till drömfabriken. ”Once upon a time in Hollywood” med Brad Pitt och Leonardo DiCaprio kretsar kring de brutala Mansonmorden 1969 som chockade Hollywood.

DN - 6 timmar sedan

Fortfarande oklart när Citybanans rulltrappor är i drift

Trots att det snart har gått ett år sedan kaoset med rulltrapporna på Stockholm City finns fortfarande ingen prognos för när samtliga rulltrappor är i drift. I sommar kan läget bli extra besvärligt då även fjärrtågsresenärer hänvisas till att resa genom Citybanan. – Vi tar höjd för att fler resenärer med större bagagemängder kommer att resa med oss, säger Aleksander Krajisnik på SL.

DN - 7 timmar sedan

Skogsbränder rasar i Kanada – tusentals evakueras

Stora kraftiga skogsbränder rasar just nu i provinsen Alberta i Kanada, enligt CNN.  Närmare 5.000 människor har tvingats lämna sina hem i norra delen av provinsen – där stora eldslågor allt snabbare närmar sig bostadsområdena.

DN - 7 timmar sedan

Konsertlokalen Kraken läggs ner vid årsskiftet

Ännu en konsertlokal i Stockhom tvingas stänga – den här gången Kraken i Slakthusområdet söder om stan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.