YLE > Finland

Monday, 20 May, 09:41

YLE - 15 maj 19 kl. 20:10

Pargas får restaurangbåt - om stadens alla krav uppfyllsMånga har funderat över båtens skick och företagaren. Bygg- och miljönämnden ville inte skjuta ner ett bra förslag, men man ställer många krav..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pargasfår , restaurangbåtom , stadensalla , krav, uppfylls
YLE - 10 jul 18 kl. 05:19

Pargas öppnar upp stadens grönområden: ”Hoppas att det här kan hjälpa i alla fall några bönder att få mat åt djuren"

Under våren och början av sommaren har den extrema torkan orsakat bekymmer för jordbrukarna. Torkan har bland annat lett till att det kommer att råda brist på foder till boskapsdjuren..

YLE - 20 mar 17 kl. 05:06

Företagarförening: Bättre företagsklimat i Pargas men upphandlingen fortfarande ett problem

Fler bostäder i centrumområdena inom Pargas stad och större chanser att delta i stadens upphandlingar. Det är några av de saker som företagare i Pargas önskar sig inför kommunalvalet. Under flera år har företagsklimatet väckt diskussion bland företagare i Pargas.

YLE - 06 jun 17 kl. 22:11

Arkea tar över kosthållet i Pargas

Bolaget Arkea tar över kosthållet inom Pargas stad. Det beslöt stadsfullmäktige i Pargas på tisdagen efter en lång diskussion och två omröstningar. Det är alltså Arkea som levererar maten exempelvis till skolor, daghem, äldreboenden och bäddavdelningen från och med i höst.

YLE - 12 apr 17 kl. 05:22

Kameror i stadens lastbilar ska göra trafiken säkrare i Pargas

Pargas stad har låtit installera kameror i sina lastbilar. Meningen är att öka trafiksäkerheten på stadens gator. Stadens två gula lastbilar används bland annat i vägunderhållet vintertid.

YLE - 21 apr 17 kl. 05:08

Syrefattigt i bottnen i sötvattenbassängen i Pargas - en skyddsförening kunde förbättra situationen

Stora delar av bottnen i sötvattenbassängen på Ålön i Pargas är syrefattig eller närmare syrefritt. Det resultatet gav provtagningar i sötvattenbassängen i mars. Det här kan betyda att algerna trivs och frodas i sötvattenbassängen i sommar.

YLE - 18 sep 17 kl. 04:47

Invånare positiva till Pargas satsningar vid segelrondellen

Pargas stads planer på att satsa på köpcenter och service vid Skärgårdsvägen väcker både beröm och kritik. Området som staden vill utveckla ligger mellan Sundet, S-market och Skärgårdsvägen i Pargas centrum. En del har tyckt att planerna ser bra ut, medan andra befarat att företagarna på Köpmansgatan får sätta lapp på luckan.

YLE - 13 maj 16 kl. 12:59

Pargas har inte råd att ge gratis TBE-vaccin på egen bekostnad

Pargas stad har räknat ut att det blir för dyrt för staden att erbjuda gratis TBE-vaccin åt sina invånare. Frågan behandlas på social- och hälsovårdsnämndens möte den 18 maj. Enligt social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist finns det helt enkelt inte pengar för TBE-vaccineringar i social- och hälsovårdens budget för i år.

YLE - 04 apr 17 kl. 05:03

Myndigheter slår larm om dåliga vattennät - i Pargas har läget blivit bättre

En del vatten- och avloppsnät i Finland är byggda för över hundra år sedan och nu behövs det resurser för att sanera dem. En del kommuner tampas också med bristfälliga uppgifter om var en del av rören är nedgrävda och då är det svårare att lokalisera eventuella vattenläckage. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland slår nu larm om att saneringarna av vatten- och avloppsnäten blir en dyr affär under de närmaste åren.

YLE - 04 aug 17 kl. 09:08

Pargas vill lösa in fastigheter i Nagu för bostadsbyggande på Ernholm

Pargas stads planer på att exploatera Ernholm i Nagu för bostadsbyggande avancerar. Stadsstyrelsen föreslås fatta beslut om att staden utnyttjar sin förköpsrätt för två fastigheter. Pargas stad har länge velat bygga bostäder på Ernholm i Nagu.

YLE - 14 sep 17 kl. 12:17

Nytt köpcentrum med båthamn planeras i Pargas

Pargas stad vill skapa ett nytt köpcenter och service på området mellan S-market, Skärgårdsvägen och Sundet. Där skulle finnas en ny S-market, möjligen också en Lidl-affär, restauranger och en ny båthamn med bränsleförsäljning vid Kyrksundet. Dessutom byggs en ny infart från Skärgårdsvägen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Bakslag för kinesiska Huawei - all support för Android stoppas

Den amerikanska internetjätten Google vägrar göra uppdateringar i sitt operativsystem Android för den kinesiska mobiltillverkaren Huaweis apparater..

YLE - 2 timmar sedan

Svenska Yles valdebatt bjuder på de hetaste EU-frågorna - men också på kandidaternas konstverk

Svenska Yles valdebatt inför EU-valet samlar åtta kandidater från samtliga riksdagspartier, kring en debatt om bland annat invandring, klimat och EU:s grundläggande principer..

YLE - 2 timmar sedan

Dvärgsävsparv skådades i Kyrkslätt - första iakttagelsen i Finland

För första gången har en dvärgsävsparv setts i Finland, närmare bestämt i Rönnskär i Kyrkslätt, rapporterar Birdlife Finland..

YLE - 3 timmar sedan

Frivilliga sjöräddare tar sikte på sommaren: "Vi hoppas på fler frivilliga för att hålla verksamheten flytande"

Årligen hjälper frivilliga sjöräddare runtom i landet båtar som råkat i sjönöd. Främst handlar det om bogseringsuppdrag då båtar fått motorstopp men trots det är den frivilliga sjöräddningen viktig för sjösäkerheten..

YLE - 3 timmar sedan

Grankullaelever serveras bara kall sallad med tillbehör i flera veckor: "Jag fick ont i magen eftersom jag blev så hungrig"

Skoleleverna i Grankulla serveras kall sallad med tillbehör till lunch till slutet av vårterminen. Orsaken är att centralköket renoveras. Första dagen som jag ätit salladen fick jag ont i magen eftersom jag blev så hungrig, säger Daniel Juntunen, som går i årskurs 8..

YLE - 3 timmar sedan

Bullret från vindkraftverket i Sundom överskrider gränsvärden – Vasa stad: "Vi blir tvungna att införa begränsningar"

Vasa stads egna bullermätningar visar att vindkraftverket i Sundom är för högljutt. Staden har informerat ägaren Mervento Power Technology & Engineering om att man kommer att tvingas begränsa möllans verksamhet på nätterna. För säkerhets skull ska bullermätningar nu göras också inomhus..

YLE - 3 timmar sedan

Maaseudun Tulevaisuus: Finländare tänder inte på idén om gemensamt försvar inom EU

Endast 26 procent av finländarna ander att EU-länderna borde ha ett gemensamt försvar, rapporterar tidningen Maaseudun Tulevaisuus..

YLE - 4 timmar sedan

Karleby hotar bagare med 5000 euros böter – måste märka sina bullar bättre

Mellersta Österbottens miljöhälsovård kan komma att bötfälla ett bageri eftersom företaget inte skriver ut hur mycket fett, socker och salt deras produkter innehåller..

YLE - 4 timmar sedan

Professor i småbarnspedagogik trappar ner i Vasa – Åbo Akademi söker nya lösningar för att trygga utbildningen

Vid Åbo Akademi i Vasa funderar man nu som bäst på hur de framtida lösningarna skall se ut för ledningen av småbarnspedagogiken i Vasa. Professor Ann-Katrin Svensson med inriktning på småbarnspedagogik vid Åbo Akademi i Vasa trappar ner sin verksamhet. Hon kommer att avsluta karriären inför pensioneringen med ett projekt på Åland..

YLE - 4 timmar sedan

Asfalt förnyas på tre vägavsnitt i Västnyland

Färre landsvägar repareras och beläggs med asfalt i år jämfört med tidigare år, meddelar Trafikledsverket. I Västnyland finns tre vägavsnitt där asfalten förbättras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.