BT > Nyheter

Monday, 20 May, 09:41

BT - 15 maj 19 kl. 20:07

Eleven om uppdraget:”Det ska vara den bästa resan för alla”Under två år har elever från estetprogrammet på Marks gymnasieskola rest ut i Europa för att samarbeta med elever på andra europeiska skolor. Vid den sista träffen var det Markungdomarnas tur att vara värdar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Det, Marks, Europa, Markungdomarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevenom , uppdragetDet ska vara den bästa , resan, för alla
UNT - 15 feb 18 kl. 16:10

Politik är att underlätta resan för alla

Det finns ökande klyftor i Sverige, men inte riktigt där politikerna tror..

Dalarnas tidningar - 10 okt 18 kl. 19:51

Tuffa uppdraget: Här är alla Leksands IF:s vd:ar på 2000-talet

På 2000-talet har Leksands IF haft sex olika personer på vd-posten. Under onsdagen meddelade....

BT - 13 jun 14 kl. 16:45

Här är alla stipendiater i Borås

Se listan med alla duktiga studenter som fått stipendium. Viskastrandsgymnasiet Målarmästarna i Borås Tim Heinonen, BA11C 2000 kr Jessica Larsson, BA11C 2000 kr Katarina Lundin, BA11C 1000 kr Jonathan Yderhag, BA11C 2000 kr Borås skolors samfond A;C;D Rasmus Karlsson, HV11 500 kr Alexander Hedelin, BA11F 800 kr Mattias Johansson, BA11D 800 kr Måns Hermansson, FT11C 350 kr Christian Eriksson, FT11C 350 kr Dino Placo, FT11A 400 kr Christian Lindström, EE11A 500 kr Christian Persson, EE11B 500 kr Simon Nilsson, EE11D 500 kr Kim Westergren, IN11B 1000 kr Max Kjellson, VF11A 500 kr Elvis Costa Samuelsson, VF11A 500 kr Fredrik Andersson Sahlin, FP10E 250 kr Jimmy Augustsson, FP10E 250 kr Patrik Abrahamsson, FT11A 500 kr Elin Sjöberg, ES11

Skånskan - 16 okt 18 kl. 05:00

Utsatte eleven för kränkande uttalande

LUND Det var en kränkande behandling när en lärare på en gymnasieskola i Lund i oktober 2017 greppade tag i en elevs arm och sa: ”Jag ska dra ner dig till rektorn”.Det slår Skolinspektionen fast i ett beslut efter en anmälan från eleven efter en konflikt i samband med ett grupparbete.
Det är dock Lunds kommun, som huvudman för gymnasieskolan, som måste vidta åtgärder så att kränkande behandling mot eleverna inte förekommer och att säkerställa att en rektor som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling ska anmäla det till huvudmannen.

SVT Debatt - 12 sep 13 kl. 10:58

Problematiskt med sex i alla skolämnen

SEXUALKUNSKAP Det är bra att skolan rustar unga människor att klara av att hantera sexualitet och relationer. Samtidigt tycks det inte finnas någon gräns för vad grundskollärare förväntas behärska utöver de ämnen de är utbildade i. Och måste eleverna ständigt påminnas om att de är könsvarelser?

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 12:45

Den sista resan mot elitserien

Målet är ingenting, vägen är allt – sjunger Robert Broberg. Det kunde lika gärna varit ett citat med Nanne Bergstrand, ledare som fokuserar på utveckling eller Sten Ravhed i Kristianstad Handboll. Klubben är inne på sitt åttonde år och den har hela tiden jobbat efter en långsiktig plan där elitserien är målet.

YLE - 30 jan 15 kl. 13:36

"Bedömningen ska få eleven att växa"

Vid vilken ålder ska en skolelev börja få betyg och fungerar sifferbetyg eller muntlig bedömning bättre? Detta är frågor som diskuteras i Sverige som bäst, efter en färsk undersökning som visar att betygen inte är viktiga för inlärningen. Hur resonerar man kring detta på finländskt håll?

YLE - 24 maj 16 kl. 05:01

Tiotusentals smågrisar säljs till Polen – resan ofta olagligt lång

Under hösten 2015 började lastbilar med smågrisar köra allt oftare längs riksväg 51 mot Hangö hamn. I maj 2015 rörde det sig det några hundra grisar i månaden. I dag har den här exporten exploderat och nu säljer enbart HK Scan ungefär 6 000 smågrisar i månaden till Polen.

YLE - 31 maj 16 kl. 17:13

Vart är alla grisar på väg?

Vi fick in ett tips som ursprungligen handlade om bacon från Polen men också om vart grisarna som far till Hangö är på väg. Svaret på frågan visade sig vara mycket mer intressant än man från början kunnat tro. Så här jobbade vi med det här tipset.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

"Det underlättar att jag har extrajobb"

Med en ärvd studentmössa, second hand-kläder och ett extrajobb – så ser några blivande studenter till att göra sitt studentfirande speciellt..

BT - 30 minuter sedan

Kommunen:”Vi behövde göra något radikalt och det var bråttom.”

En man flyttade in i en jordkällare i centrala Skene. För att hålla honom borta murade kommunen igen dörren på jordkällaren som är byggd på 1700-talet och har kulturhistoriskt bevarandevärde. – Om det är så att det finns riksantikvariga idéer om det här så får vi sätta en dörr utanpå muren, säger Magnus Palm, förvaltningschef teknik- och serviceförvaltningen.

BT - 30 minuter sedan

Live: Stefan Löfven besöker Borås

Sveriges statsminister Stefan Löfven besöker Borås under måndagen. Bland annat ska han besöka Riksbyggen och Viskastrandsgymnasiet. .

BT - 30 minuter sedan

Man bodde i en kulturhistorisk jordkällare mitt i centrum- tvingades av polisen att flytta ut.

Den man som under en längre tid bott i en jordkällare i centrala Skene har tagits om hand av polisen och överlämnats till migrationsverket. – Vad jag vet så har han inte kommit tillbaka hit sedan dess, säger Emma Hermansson, polisen Kinna..

BT - 30 minuter sedan

Studenten kan bli ekonomisk fälla

För många unga blir studentfirandet en dyr historia. Företagen pepprar dem med erbjudanden som kan kännas svåra att stå emot Se upp med avtalen du skriver på, särskilt när det gäller studentflaken, råder konsumentvägledaren..

BT - 1 timme sedan

Julian Assange begärs häktad

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.