Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 24 May, 09:23

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 20:00

Jag lyfter på kepsen för den solidariska rektornSydsvenskans krönikör Kalle Lind svarar på reaktion mot hans senaste text..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kalle Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag lyfter, kepsenför den , solidariska, rektorn
YLE - 28 dec 13 kl. 17:48

Dalen lyfter på kepsen för Kowalczyk

Finlands chefstränare Magnar Dalen ger de finländska damerna godkänt betyg efter prologen i Tour de Ski. Dalen tycker att Kowalczyks beslut att hoppa av touren var bra. Anne Kyllönen var bästa finländska dam i prologen i damernas Tour de Ski.

Nyheter 24 - 17 jan 14 kl. 10:32

Ombads ta av kepsen – sexhånade lärarenRektorn: "Nära till kränkningar idag"

VÄRMLAND. Flera elever i en mellanstadieklass har anmälts efter att ha använt grovt och kränkande språk mot såväl lärare som klasskamrater.Sammanlagt handlar det om fyra anmälningar som lämnats in till förvaltningschefen och ansvariga politiker, skriver NWT.

Nyheter 24 - 17 jan 14 kl. 10:32

Ombads ta av kepsen – sexhånade lärarenRektorn: "Nära till kränkningar idag"

VÄRMLAND. Flera elever i en mellanstadieklass har anmälts efter att ha använt grovt och kränkande språk mot såväl lärare som klasskamrater.Sammanlagt handlar det om fyra anmälningar som lämnats in till förvaltningschefen och ansvariga politiker, skriver NWT.

BT - 11 apr 14 kl. 18:54

Elever tar strid för rektorn

Elever på Kristinebergsskolan tar strid för sin rektor genom att skriva debattartiklar och bjuda in stadsdelens chefer till möte. – Det känns inte demokratiskt. Det här är ju vår arbetsplats.

Sydsvenskan - 29 jun 11 kl. 13:37

Onanist tappade kepsen

En tappad keps är skickad för DNA-analys efter ett sexofredande i Lund.
En 16-årig flicka befann sig vid Scandic hotell på Dalbyvägen vid 23-tiden natten mot onsdagen då en man dök upp. Mannen ställde sig framför flickan och började onanera.

Cornucopia - 30 aug 13 kl. 09:08

Lundsbergsgate: Skolinspektionens hela beslut - rektorn har INTE godkänt tortyr

Hela Skolinspektionens beslut, med händelseredogörelse och motiveringar finns att läsa för den som vill förstå bakgrunden till stängningen av Lundsberg. Det handlar inte om något plötsligt beslut, men samtidigt så vet jag inte varifrån mediauppgifterna om att rektorn godkänt vattentortyr som nollning kommer ifrån. En person eller funktion som kallas "skolfar" pekas ut, men om detta är samma som rektor framgår inte.

SmålandsPosten - 23 dec 14 kl. 19:57

"Bara att fälla ner kepsen"

Hans lag har spelat sådär.
Han själv har spelat på den höga nivå alla Växjö Lakers-anhängare hoppades på när han värvades från AIK.
– Jag spelar mer på instinkt och kunskap i år, säger Växjö Lakers poängligaledare Robert Rosén.

BT - 11 jan 15 kl. 12:54

Kepsen är huvudsaken

Förtryckt av lärare, förföljd av restaurangpersonal, försmådd av modeorakel, men nu har kepsen kommit in i värmen. Peter Arcabic från Borås har i hög grad del i huvudbonadens nya status. Den som talar med Peter Arcabic bara en kort stund inser att en keps inte låter sig beskrivas utifrån enbart form eller funktion, utan att det i hög grad handlar om ett livsstilsplagg.

GöteborgsPosten - 09 okt 18 kl. 17:51

Fagemo fick Rönnberg att kasta in kepsen

Tre mål med A-laget för junioren Samuel Fagemo. Det fick Frölundas Roger Rönnberg att kasta in kepsen.
– Ingen fattade ju att han gjort ett hattrick, skrattar coachen..

YLE - 27 okt 18 kl. 10:00

Kepsen i klassen – etikettsbrott eller ett nyttigt hjälpmedel?

Kepsen på under lektionen? Nej säger vänner av vett och etikett, men den kan hjälpa elever med koncentrationssvårigheter. De får en egen bubbla att samla tankarna under..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Landeskog: ”Blir som en chock”

Gabriel Landeskog hade föreställt sig ett svenskt guldfirande i Stockholm. I stället slutade VM i Slovakien med en tung besvikelse. – Det kommer att ta en stund att smälta det här, säger han.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

MP vill öka jämställdheten i EU

Miljöpartiets toppkandidater Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren presenterar tre punkter för att göra EU mer jämställt. Det görs vid en presskonferens på fredagsmorgonen, exakt 100 år sedan beslutet om den kvinnliga rösträtten i Sverige togs. – Vi vill jä.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dödsstraff för Japans ”Svarta änka”

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal till sedan deras pengar. För det skulle 72-åriga Chisako Kakehi, i Japan kallad "Svarta änkan", dömas till döden, enligt en dom i Osaka från 2017 – en dom som nu har fa.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010. Av dessa står telekombolaget Ericsson för hela 83 procent.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lippi tillbaka i Kina

Han valde att inte förlänga sitt kontrakt som förbundskapten i Kina. Men fyra månader senare är Marcello Lippi tillbaka. 71-åringen ska försöka ta Kina till sitt andra VM-slutspel i fotboll, 2022 i Qatar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Splittringen kan spräcka Storbritannien

Brexit eller remain? Den eviga frågan om EU fortsätter att splittra Storbritannien och skapar nu allt större spänningar bland invånarna. I Skottland ger nationalisterna inte upp – varken om EU eller självständighet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Morgontidningar surfar på digital våg

Det har sett dystert ut för morgontidningarna. Men nu tycks den nedåtgående trenden ha stannat av och de digitala utgåvorna blir allt populärare. – Medieanvändarna har börjat anpassa sig till situationen, säger medieanalytikern Ulrika Facht.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA siktar mot månen – men chefen hoppar av

Den ansvarige för USA:s nysatsning på månfärder har avgått efter bara sex veckor på posten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas. Enligt cyberexperten Fredrik Blix är frågan inte om, utan när, en sven.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Trump-order om Barrs utredning av utredning

President Donald Trump har utfärdat en speciell order till myndigheter i USA att samarbeta med justitieministern William Barrs översyn av omständigheterna kring den så kallade Rysslandsutredningen. Ordern ses med misstänksamhet bland Trumps politiska mo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.