YLE > Finland

Thursday, 23 May, 17:03

YLE - 15 maj 19 kl. 19:56

Fyrverkeripjäs orsakade gräsbrand i Langansböle - "Hade naturen varit torrare hade det kunnat gå värre"En eller flera fyrverkeripjäser ledde till att gräs började brinna intill några egnahemshus i Langansböle i Ekenäs. Tack vare ett ögonvittne var räddningsverket snabbt på plats och släckte branden..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Langansböle, Ekenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

HS: Kravet om 0,7 vårdare per äldre ska skrivas i lagen

Arbetsgruppen vid regeringsförhandlingarna som behandlade frågan om antalet vårdare per äldre har nått resultat. Den lagstadgade miniminivån inom äldreomsorgen blir 0,7 vårdare per äldre och den blir bindande, erfar Helsingin Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Efter lång rekryteringsprocess valdes Henrik Grönroos till rektor för Västra Nylands folkhögskola

Rekryteringen av en rektor med tillsvidare tjänsteförhållande har pågått sedan början av året. Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) valde i onsdags Henrik Grönroos till rektor..

YLE - 1 timme sedan

Varghundar och kattkorsningar förbjuds - om hybriden är sällskapsdjur får den stanna hos ägaren livet ut

Det blir förbjudet att uppföda, inneha, sälja eller marknadsföra varghundar och kattkorsningar från och med den första juni. Den som har en hybrid som sällskapsdjur får behålla djuret tills det dör en naturlig död..

YLE - 2 timmar sedan

Ekenäs gymnasiums nya rektor: Jag tycker jättemycket om skolan och vill utveckla den vidare

Den nyvalda rektorn Petra Blomqvist vill ha ett öppet klimat och studerande som mår bra och är ivriga att lära sig nya saker. Hon tvekade innan hon valde att söka tjänsten en andra gång..

YLE - 3 timmar sedan

Åbo, Vasa, Tammerfors och andra städer vill inte att vårdreformen utgår från landskap - "Det är vi som känner våra medborgare"

Det är kommunerna och städerna som känner sina medborgare bäst och ska ansvara för deras välmående, tycker stadsdirektörerna i Finlands större städer. Regeringsförhandlarna har kommit överens om att vårdreformen ska utgå från 18 landskap men landskapen skulle bara införa en onödig administrativ nivå och inte ge konkreta lösningar på problem, säger stadsdirektörerna..

YLE - 4 timmar sedan

Finländska tonåringar är på nätet mest hela tiden - de flesta vet hur de ska bete sig

I Finland har 9-17-åringar möjlighet att gå in på nätet när de så önskar; så gott som alla har en smarttelefon. Föräldrar blandar sig just inte i sina barns nätanvändning..

YLE - 8 timmar sedan

Rinne: Vårdreformen ska bygga på 18 landskap - huvudstadsregionen får egen vårdmodell, ännu inget beslut om jouren i Vasa

Regeringsförhandlarna har enats om hur man ska gå vidare med vårdreformen - den som den förra regeringen föll på. Vid en snabb presskonferens på torsdag morgon sade regeringssonderaren Antti Rinne (SDP) att vården ska skötas av 18 självstyrda landskap, men att huvudstadsregionen ska få en egen modell..

YLE - 5 timmar sedan

Y-tågen till och från Sjundeå byts ut mot långsammare turer några veckor i sommar

Under två perioder i juni och juli i sommar ersätts Y-tågen med långsammare U- och L-tåg. Orsaken är banarbeten..

YLE - 5 timmar sedan

HS: Kommunikationsdirektören vid Helsingforspolisen misstänks för brott mot tjänsteplikt och mutbrott

Kommunikationsdirektören Juha Hakola vid Helsingforspolisen misstänks för brott mot tjänsteplikt och mutbrott, rapporterar Helsingin Sanomat..

YLE - 6 timmar sedan

Strömmingsfisket fortfarande viktigast för Finland - trots minskade fångster

Yrkesfisket vid våra kuster minskar. Den totala fångsten uppgick 2018 till 148 miljoner kilo - det är 7 miljoner kilo mindre än året innan, visar preliminära siffror från Naturresurscentralen Luke..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.