SVT > Kultur

Friday, 24 May, 09:14

SVT - 15 maj 19 kl. 19:04

Christian Falks liv tecknas i ny biografi: ”Han försökte fortsätta leva”Musikern och producenten Christian Falk, mest känd som basist i bandet Imperiet och som producent för bland annat Robyn, gick bort i cancer 2014. Håkan Lahgers biografi Quel bordel berättar, genom intervjuer med Falks vänner och fiender, historien om en musikalisk doldis med ett stort mörker som drivkraft. – Han kände sig kränkt livet igenom. Kränkt, missförstådd och oälskad, säger Håkan Lahger till Kulturnyheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Falks, Christian Falk, Imperiet, Robyn, Lahgers, Quel, Håkan Lahger, Kulturnyheterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christian, Falks, liv, tecknasi ny , biografiHan , försökte, fortsätta leva
Sydsvenskan - 05 aug 14 kl. 22:02

Christian Falks liv blir bok

För tre veckor sedan gick musikern Christian Falk bort i cancer. Men innan han avled påbörjades arbetet med boken om hans liv. Den postuma självbiografin kommer ut 2015..

Sydsvenskan - 24 apr 19 kl. 15:52

Christian Falks liv blir snart bok

Den 5 maj kommer en biografi om artisten och musikproducenten Christian Falk. Den heter "Quel bordel" och är skriven av journalisten Håkan Lahger. Boken bygger på intervjuer som Lahger gjorde med Falk under en dryg månads tid fram till dennes död i svit.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 19 kl. 15:52

Christian Falks liv blir snart bok

Den 5 maj kommer en biografi om artisten och musikproducenten Christian Falk. Den heter "Quel bordel" och är skriven av journalisten Håkan Lahger. Boken bygger på intervjuer som Lahger gjorde med Falk under en dryg månads tid fram till dennes död i svit.

DN - 24 apr 19 kl. 16:08

Christian Falks liv blir snart bok

Den 5 maj kommer en biografi om artisten och musikproducenten Christian Falk. Den heter "Quel bordel" och är skriven av journalisten Håkan Lahger..

GöteborgsPosten - 24 apr 19 kl. 15:53

Christian Falks liv blir snart bok

Den 5 maj kommer en biografi om artisten och musikproducenten Christian Falk..

GöteborgsPosten - 24 apr 19 kl. 15:53

Christian Falks liv blir snart bok

Den 5 maj kommer en biografi om artisten och musikproducenten Christian Falk..

Expressen - 15 jul 15 kl. 16:10

Dottern om fyndet vid Christian Falks grav

Någon har skändat Christian Falks grav. Här om dagen upptäcktes ett par svarta stringtrosor vid graven, inlindade i ett gravljus. Och det är inte första gången någon lagt underkläder vid musikerns grav.

SVT - 24 jul 14 kl. 16:29

Musiksverige i sorg efter Christian Falks död

Sorgen sprider sig i musikbranschen efter musikern och producenten Christian Falks död. Och på sociala medier delar många artister och vänner med sig av sina tankar efter dagens besked..

GöteborgsPosten - 26 jul 14 kl. 17:32

Christian Falks sommarprogram hyllas

Lördag klockan 13.00 sändes Christian Falks förinspelade sommarprogram, två dagar efter att musikern somnat in i sviterna av sin cancer. Reaktionerna lät inte vänta på sig..

DI - 27 apr 19 kl. 22:03

Christian Falk: En fantastisk musiker med tragiskt livsöde

Musikern Christian Falks hyllade Sommar i P1 är det enda som sänts postumt, två dagar efter hans död. År 1999 stod var han delaktig i fem Grammisar och stod på toppen av sin karriär.   När producenten för Sommarprogrammet ringde i maj 2014 fick han möta musikern i ett soprum i Hornstull.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Datoranimerad Putin blir pratshowvärd i brittisk tv

Brittiska BBC:s nya pratshow kommer att få en lite annorlunda värd, nämligen Rysslands president Vladimir Putin – i animerad form. Humorprogrammet kommer att sändas på BBC Two och spelas in inför en studiopublik. Putin kommer att animeras i 3D och rösten görs av komikern Nathaniel Tapley, som även skriver manus..

SVT - 3 timmar sedan

100 år sedan kvinnor fick rösträtt – så skildras kampen i kulturen

För 100 år sedan, den 24 maj 1919, klubbade Sveriges riksdag igenom beslutet om kvinnlig rösträtt. Kvinnors kamp för rösträtt har också skildrats i en mängd olika former, film, tv-serier, bildkonst och på scen. Kulturnyheterna har listat ett antal exempel..

SVT - 3 timmar sedan

Länsmuseerna: Vi får för lite pengar

I en debattartikel i tidningen Metro skriver landets länsmuseer att de är de stora förlorarna på statens kulturpolitik och kräver att finansieringen höjs..

SVT - 3 timmar sedan

Filmrecension: Klaustrofobisk action i Fabriken

Här möter vi ett Ryssland korrumperat ner på DNA-nivå, ett livsfarligt landskap där arvet från Sovjetunionens diktatur frodas i undervegetationen. Fredrik Sahlin har sett en hårdnackad rysk thriller som levererar sin samhällskritik ur mynningen på en pistol..

SVT - 13 timmar sedan

Spoilers kan höja film-upplevelsen

Efter avslutningen av Game of thrones blev spoilerdebatten mer aktuell än någonsin. Filmskapare vädjar till sina fans att hålla avgörande händelser för sig själva, och det utbryter raseri när recensenterna avslöjar för mycket. Men forskning visar på att spoilers kan höja upplevelsen..

SVT - 13 timmar sedan

Psykologen: Så kan du bota din spoilerskräck

I spåren av Game of thrones-finalen och Avengers: Endgame är spoilerdebatten åter på tapeten. Men varför blir vi så arga när någon berättar hur det slutar? Och går det att bota ett svårt fall av spoilerskräck?

SVT - 14 timmar sedan

Robert Menasse har skrivit den första stora ”EU-romanen”

Det finns en lång litterär tradition att förvandla stelbent byråkrati till stor litteratur. Det senaste exemplet är nog österrikaren Robert Menasses Huvudstaden, som kom på svenska tidigare i år. En deckare och satir som utspelar i Bryssel och Auschwitz och som kallats den första stora EU-romanen..

SVT - 17 timmar sedan

Egyptisk journalist friad efter 2,5 år i fängelse

En egyptisk domstol har beslutat att Al-jazeera-journalisten Mahmoud Hussien ska släppas fri. Hussein har suttit fängslad sedan 2016 efter att ha anklagats för att ha spridit osanna nyheter och för att ha svärtat ner Egyptens rykte, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 17 timmar sedan

Mer pengar till författare: Biblioteksersättningen höjs

Regeringen kommer att höja biblioteksersättningen med 5,7 miljoner till 2020 och ytterligare 3,8 miljoner till 2021. Ett beslut som kommer att ge mer pengar till författare, illustratörer och fotografer vars verk lånas ut. – Det är väldigt glädjande att vi återigen kan göra en kraftig höjning av denna ersättning, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - 19 timmar sedan

15 000 skriver under namninsamling mot att konsertlokaler försvinner

Framtiden är oklar för flera konsertlokaler i Stockholm. Över 15 000 personer har nu undertecknat en namninsamling mot utvecklingen i staden. ”Det är fruktansvärt skadligt för de mindre banden som får sina vingar klippta”, står skrivet i namninsamlingen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.