SVT > Kultur

Friday, 24 May, 08:51

SVT - 15 maj 19 kl. 18:58

Filmmarknaden i Cannes 60 år: Bästa platsen att träffa branschenSamtidigt som stjärnorna glänser på röda mattan och 21 filmer tävlar om en Gulpalm pågår också en av världens största filmmarknader i Cannes, Marché du film, som i år firar 60-års jubileum.   – Den är helt ovärderlig för filmskapare, säger Mattias Nohrborg som både är producent på B-Reel och inköpschef för Triart..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Cannes,  gulpalm, Mattias Nohrborg, reel,  triart

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmmarknadeni , Cannes60 , årBästa , platsenatt , träffa, branschen
SVT - 22 maj 13 kl. 19:34

Filmmarknaden på Rivieran

Samtidigt som Filmfestivalen i Cannes pågår också världens största filmmarknad runt om i staden. Kulturnyheterna åkte till Rivieran för att reda ut vad som krävs för att sälja sin film..

YA - 20 maj 11 kl. 06:30

Rapport från Cannes 2011

Foto: AP
Filmproduktion sysselsätter sju miljoner människor i Europa, berättar Vladimir Sucha, EU-kommissionä?
Men på världens mest prestigefyllda filmfestival, där folket varje dag hyllar filmstjärnor på den röda mattan och hedrar filmkonsten genom att klä sig i smoking och aftonklänning inför galapremiär, är fokus i detta europeiska möte givetvis på film. Inför mötet har EU haft möten med tjugo europeiska filmregissörer för att få veta vad företrädare för filmkonsten har för bild av framtiden.

SvD - 10 maj 16 kl. 15:27

Pr-tricket i Cannes som slog helt fel

”Sämsta filmen någonsin”, avklätt, radikal politik, slagsmål och blodiga pr-trick är något av det som fått känslorna att svalla på filmfestivalen i Cannes. Festivalen, som inleds ikväll, har varit platsen där nya stjärnor har tänts – och andra har fått ta emot publikens förakt..

GöteborgsPosten - 21 maj 17 kl. 19:39

Ruben Östlund i Cannes: Flytta på Kopparmärra

Ruben Östlund njuter av att vara i Cannes med filmen The Square och menar att det viktigaste med filmen är att göra reklam för den symboliska platsen The Square i Värnamo, en ruta där alla som vill ha hjälp kan ställa sig. Nu vill han skapa en likadan ruta i Göteborg: "Vi flyttar på Kopparmärra"..

Skånskan - 24 maj 17 kl. 19:00

Glad Östlund på Cannes röda matta

Filmfestival
Tidningens filmkritiker Ingela Brovik rapporterar från den 70-årsjubilerande filmfestivalen i Cannes som avslutas nu i helgen: ERWP.fif(0)Cannes lördag kväll den 20 maj och en hysterisk folkmassa utanför festivalpalatset där alla vill få en skymt av Ruben Östlund och hans team på den röda mattan. Östlund har varit i Cannes tidigare – med De ofrivilliga, Play och med Turist som 2014 vann juryns pris i programmet Un certain regard.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 14 kl. 16:01

Sorg i Cannes efter Bendjellouls död

Filmfestivalen i Cannes inleddes i sorgens tecken på onsdagen när budet om Malik Bendjellouls död nådde den franska Riverian.
- Det är otroligt sorgligt, säger Nicole Kidman, på plats i Cannes för att lansera sin nya film "Grace of Monaco".Hennes motspelare Tim Roth berättade att han läst om nyheten på morgonen.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 16:01

Sorg i Cannes efter Bendjellouls död

Filmfestivalen i Cannes inleddes i sorgens tecken på onsdagen när budet om Malik Bendjellouls död nådde den franska Riverian.
- Det är otroligt sorgligt, säger Nicole Kidman, på plats i Cannes för att lansera sin nya film "Grace of Monaco".Hennes motspelare Tim Roth berättade att han läst om nyheten på morgonen.

BT - 14 maj 14 kl. 18:20

Sorg i Cannes efter beskedet

Filmfestivalen i Cannes inleddes i sorgens tecken på onsdagen när budet om Malik Bendjellouls död nådde den franska Riverian. – Det är otroligt sorgligt, säger Nicole Kidman, på plats i Cannes för att lansera sin nya film "Grace of Monaco". Hennes motspelare Tim Roth berättade att han läst om nyheten på morgonen.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 15:42

Här är jyryn som utser representanter till Cannes Young Lions

När KOMM presenterar juryn som ska utse landets vassaste unga kreatörer och representanter för Sverige i Cannes Young Lions så faller ansvaret på Marie, Joakim och Josefine. Årets juryordförande heter Josefine Richards och är Creative Director på INGO, som korades till Agency of The Year under Eurobest 2016 och den svenska byrå som tog hem flest lejon under Cannes Lions i somras. Juryn:
Marie Wollbeck, Creative Director & Partner BAS
Joakim Karlsson, Creative Director JMW
Josefine Richards, Creative Director INGO (ordförande) I samband med att KOMM offentliggör årets jury i Young Lions öppnar också dörrarna för unga svenska kreatörer att anmäla sig till tävlingen.

Dagensanalys.se - 26 apr 17 kl. 20:10

Här är vinnarteamen som tävlar för Sverige i Cannes

Årets vinnare i den svenska uttagstävlingen Young Lions Sverige är nu offentliggjorda.
Det var under onsdagens event, arrangerat av KOMM i samarbete med Getty Images och partners AOL och iDefendo, som de totalt tre vinnande teamen utannonserades. För vinnarna innebär detta inte bara titeln som ”Sveriges vassaste unga kreatörer 2017” utan också äran att representera Sverige i den internationella Young Lions tävlingen under Cannes Lions, som äger rum i juni.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Datoranimerad Putin blir pratshowvärd i brittisk tv

Brittiska BBC:s nya pratshow kommer att få en lite annorlunda värd, nämligen Rysslands president Vladimir Putin – i animerad form. Humorprogrammet kommer att sändas på BBC Two och spelas in inför en studiopublik. Putin kommer att animeras i 3D och rösten görs av komikern Nathaniel Tapley, som även skriver manus..

SVT - 2 timmar sedan

100 år sedan kvinnor fick rösträtt – så skildras kampen i kulturen

För 100 år sedan, den 24 maj 1919, klubbade Sveriges riksdag igenom beslutet om kvinnlig rösträtt. Kvinnors kamp för rösträtt har också skildrats i en mängd olika former, film, tv-serier, bildkonst och på scen. Kulturnyheterna har listat ett antal exempel..

SVT - 2 timmar sedan

Länsmuseerna: Vi får för lite pengar

I en debattartikel i tidningen Metro skriver landets länsmuseer att de är de stora förlorarna på statens kulturpolitik och kräver att finansieringen höjs..

SVT - 2 timmar sedan

Filmrecension: Klaustrofobisk action i Fabriken

Här möter vi ett Ryssland korrumperat ner på DNA-nivå, ett livsfarligt landskap där arvet från Sovjetunionens diktatur frodas i undervegetationen. Fredrik Sahlin har sett en hårdnackad rysk thriller som levererar sin samhällskritik ur mynningen på en pistol..

SVT - 13 timmar sedan

Spoilers kan höja film-upplevelsen

Efter avslutningen av Game of thrones blev spoilerdebatten mer aktuell än någonsin. Filmskapare vädjar till sina fans att hålla avgörande händelser för sig själva, och det utbryter raseri när recensenterna avslöjar för mycket. Men forskning visar på att spoilers kan höja upplevelsen..

SVT - 13 timmar sedan

Psykologen: Så kan du bota din spoilerskräck

I spåren av Game of thrones-finalen och Avengers: Endgame är spoilerdebatten åter på tapeten. Men varför blir vi så arga när någon berättar hur det slutar? Och går det att bota ett svårt fall av spoilerskräck?

SVT - 13 timmar sedan

Robert Menasse har skrivit den första stora ”EU-romanen”

Det finns en lång litterär tradition att förvandla stelbent byråkrati till stor litteratur. Det senaste exemplet är nog österrikaren Robert Menasses Huvudstaden, som kom på svenska tidigare i år. En deckare och satir som utspelar i Bryssel och Auschwitz och som kallats den första stora EU-romanen..

SVT - 17 timmar sedan

Egyptisk journalist friad efter 2,5 år i fängelse

En egyptisk domstol har beslutat att Al-jazeera-journalisten Mahmoud Hussien ska släppas fri. Hussein har suttit fängslad sedan 2016 efter att ha anklagats för att ha spridit osanna nyheter och för att ha svärtat ner Egyptens rykte, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 17 timmar sedan

Mer pengar till författare: Biblioteksersättningen höjs

Regeringen kommer att höja biblioteksersättningen med 5,7 miljoner till 2020 och ytterligare 3,8 miljoner till 2021. Ett beslut som kommer att ge mer pengar till författare, illustratörer och fotografer vars verk lånas ut. – Det är väldigt glädjande att vi återigen kan göra en kraftig höjning av denna ersättning, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - 19 timmar sedan

15 000 skriver under namninsamling mot att konsertlokaler försvinner

Framtiden är oklar för flera konsertlokaler i Stockholm. Över 15 000 personer har nu undertecknat en namninsamling mot utvecklingen i staden. ”Det är fruktansvärt skadligt för de mindre banden som får sina vingar klippta”, står skrivet i namninsamlingen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.