BT > Nyheter

Sunday, 26 May, 17:24

BT - 15 maj 19 kl. 18:45

Boråsare fick för mycket ersättning för en skada – tvingas betala 125 000En boråsare fick under flera år för mycket pengar av försäkringskassan efter en arbetsskada. När han skulle vara föräldraledig upptäcktes felet. Nu tvingas han betala tillbaka nästan 125 000 kronor. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Försäkringskassan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boråsarefick för mycket , ersättningför en , skada, tvingas, betala 125 000
BT - 05 aug 16 kl. 13:42

Nekas ersättning – var för kriminell

Han blev utpressad, misshandlad och bortförd till Gävle. Brottsoffermyndigheten nekar dock den 23-årige boråsaren ersättning då han "rört sig i kriminella kretsar"..

BT - 18 okt 13 kl. 11:11

Boråsare får ersättning för övergrepp hos fosterfamilj

En boråsare får 250 000 kronor i ersättning för övergrepp och försummelser som skedde när han var barn och omhändertagen för samhällsvård. Vid nio års ålder omhändertogs boråsaren för samhällsvård och bodde sedan på barnhem och hos olika fosterfamiljer. Hos en av dessa utsattes han under flera års tid för olika övergrepp och tvingades arbeta hårt.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

BT - 20 nov 13 kl. 08:00

Polis slog sönder dörr - boråsare får ersättning

En man från Borås får drygt 14 000 kronor i ersättning av Rikspolisstyrelsen för en dörr som gick sönder i samband med en polisinsats. Enligt polisens beslut skedde en husrannsakan i mannens bostad i juli. Ett tips hade kommit om att boråsaren skulle haft en stulen båtmotor hos sig.

BT - 09 dec 14 kl. 16:29

Spelade cancersjuk ? blåste boråsare på guld och pengar

Kvinnan sa att hon var svårt sjuk i cancer och utnyttjade falska läkarintyg och andra dokument för att lura en familj i Boråsområdet på pengar och guldsmycken. Nu ställs hon inför rätta. – Jag ljög om cancern för att jag mådde dåligt och ville ha uppmärksamhet, är hennes förklaring i polisförhör.

BT - 21 aug 13 kl. 16:47

Oskyldig boråsare satt anhållen för mordbrand - får 8 000 i ersättning

En man i 20-årsåldern i Borås får ersättning för att ha suttit anhållen för mordbrand. Mannen var frihetsberövad i fyra dagar under sommaren 2012, då han misstänktes för mordbrand. Förundersökningen avslutades dock utan att åtal väckts och boråsaren släpptes.

BT - 22 aug 13 kl. 17:21

Misstänkt för våldtäkt får ersättning

En boråsare får 32 000 kronor i ersättning för att ha suttit anhållen och häktad för våldtäkt i nästan en månad. Händelsen inträffade under sommaren förra året. Förundersökningen avslutades men åklagare väckte inte åtal.

BT - 21 jul 14 kl. 18:21

Oskyldig boråsare får skadestånd

En kvinna i 50-årsåldern från Borås får ersättning av justitekanslern. Kvinnan satt anhållen som misstänkt för smuggling i ett dygn i augusti 2011. Hon friades dock i rätten och ersätts nu med 3 000 kronor för det lidande frihetsberövandet orsakade.

BT - 14 feb 13 kl. 08:48

Boråsare får skadestånd av CSN

En 24-årig man från Borås som studerar i USA tilldöms 10 000 kronor i skadestånd från CSN. Mannen fick felaktigt beskedet att han inte hade rätt till studiemedel, vilket tvingade honom att lämna USA. Mannen, som studerar matematik i Kalifornien, fick i augusti besked av CSN att han inte skulle få studiestöd under höstterminen på grund av "icke transfererbara matematiska kurser".

BT - 19 nov 14 kl. 19:34

Boråsare anmäler exploderande ljus

Det elektriska vaxljuset exploderade och batterisyra läckte ut. Nu anmäls företaget i Svenljunga som tillverkat det. Anmälan till Konsumentverket inkom den 7 november, en kvinna från Borås hade köpt ett elektriskt vaxljus som fungerar som ersättning till levande ljus inomhus.

BT - 18 jun 13 kl. 13:16

Två Sjuhäradsbor får ersättning för rovdjursattackerade tamdjur

Två män, från Borås och Marks kommuner får ersättning för rovdjursangripna får. Boråsarens tacka dödades av ett lodjur någongång mellan den 29 och 30 april. Länsstyrelsen ersätter honom med 2 700 kronor.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

JUST NU: Larm om krock mellan flera fordon intill R27

Vid 17-tiden på söndagen larmades SOS om en trafikolycka med flera fordon inblandade. Olyckan ska ha inträffat på en parallell väg till R27 i Tranemo..

BT - 15 minuter sedan

JUST NU: Busch Thor om valrörelsen: ”Halvsanningar och direkta lögner”

Svenska folket till valurnorna för att utse dem som ska representera Sverige i EU-parlamentet de kommande fem åren. Här direktrapporterar TT från valspurten, röstlokalerna och partiernas valvakor och följer också utvecklingen i Europa..

BT - 15 minuter sedan

Ring frälste Djurgården mot Östersund

Tredje raka segern för Djurgården. Tacka Jonathan Ring för det. Vänsteryttern låg bakom samtliga mål när Östersund besegrades med 3–1..

BT - 30 minuter sedan

Domarna oeniga – då föll Larsson i finalen

Domarna var oeniga. Då fick Linda Larsson nöja sig med silver i Tjeckien. – För att vinna mot en så stor boxningsnation som Ryssland så måste man göra det lilla extra, säger landslagsboxaren..

BT - 1 timme sedan

Lista: Här är partigrupperna i EU

I EU-parlamentet är ledamöterna och deras partier uppdelade i åtta olika partigrupper. Där samlas partier från alla länder i EU, sammanhållna av en gemensam ideologi. Se de olika grupperingarna och var de svenska partierna hör hemma i denna lista..

BT - 1 timme sedan

Stan Lees manager gripen för kränkningar

Stan Lees tidigare manager Keya Morgan har gripits av polis, misstänkt för fem fall av kränkningar mot den legendariske serieskaparen, bland annat för bedrägeri och förfalskning. Stan Lee gick bort i november 2018 vid 95 års ålder..

BT - 1 timme sedan

Iran: Vi värjer oss mot krig

Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif..

BT - 1 timme sedan

Förre Elfsborgsprofilen före eliten: ”Klart jag ville vara först”

Han slutade spela fotboll 2013 – nu håller sig förre Elfsborgsprofilen Andreas Augustsson i form genom att cykla. I konkurrens med flera elitåkare var han snabbast i Öresjön runt. – Klart att jag ville vara först i mål, sa han efteråt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.