SVT > Inrikes

Sunday, 26 May, 11:11

SVT - 15 maj 19 kl. 18:40

Södertörns högskola anklagas för att tysta ner våldtäktsanmälanLedningen för Södertörns högskola anklagas för att ha tystat ned uppgifter om det uppmärksammade våldtäktsfallet gällande kulturprofilen Jean-Claude Arnault..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Södertörns, Jean-Claude Arnault

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Södertörns, högskola, anklagasför att , tysta, ner, våldtäktsanmälan
SVT - 06 jul 18 kl. 20:24

Södertörns högskola anklagas för att mörka våldtäktsanmälan mot kulturprofilen

Södertörns högskola skrev i ett pressmeddelande att ingen av skolans medarbetare har utsatts för kränkningar av den så kallade kulturprofilen. Men en granskning av Dagens Nyheter visar att det inte stämmer, och skolan backar från det ursprungliga uttalandet. – Vi ska tillsätta en oberoende extern granskning, säger Södertörns rektor till SVT..

Cornucopia - 29 maj 17 kl. 08:37

Upprättelse för utskällda Södertörns Högskola

Södertörns Högskola är ofta utskälld på grund av en del sk "vetenskapliga papper" som produceras på anstalten. Men det är faktiskt dags för en generell upprättelse - bara för att vissa "forskare" producerar rent strunt så ska man faktiskt inte hänga de som studerat vid anstalten. Inte i alla ämnen i alla fall.

Nyhetsverket - 26 nov 13 kl. 16:25

Södertörns högskola ska utbilda poliser

Rikspolischef Bengt Svenson har idag fattat beslut om att förlägga polisprogrammet som en uppdragsutbildning vid Södertörns högskola. Rikspolisstyrelsen fick i december 2012 ett regeringsuppdrag att utveckla grundutbildningen till polis genom att bland annat förlägga polisprogrammet vid en högskola i eller nära Stockholmsregionen. Polishögskolan har berett ärendet.

FriaTider - 30 jul 13 kl. 16:09

Hotet: Södertörns högskola vill ta över polisutbildningen

Mer mångfaldsarbete och fler genusanalyser ? det kan bli verklighet om utbildning av poliser överförs från Polishögskolan i Solna till ökända Södertörns högskola..

Polisen - 26 nov 13 kl. 13:56

Södertörns högskola får utbilda poliser

Rikspolischefen har fattat beslut om att förlägga polisprogrammet som en uppdragsutbildning vid Södertörns högskola..

Polisen - 20 jan 15 kl. 16:01

Nu utbildar Södertörns högskola poliser

Polisutbildningen vid Södertörns högskola invigdes idag med en ceremoni där inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson talade till de 169 nya studenterna och inbjudna gäster..

Regeringen - 21 apr 16 kl. 15:08

Ny rektor vid Södertörns högskola

Regeringen har i dag beslutat att anställa professorn Gustav Amberg som rektor vid Södertörns högskola från och med den 1 juli 2016 till och med den 30 juni 2022..

DN - 13 okt 17 kl. 08:40

Södertörns högskola frias efter DO-anmälan

Södertörns högskola frias av Arbetsdomstolen, efter att ha anmälts av diskrimineringsombudsmannen (DO) för bristande tillgänglighet..

DN - 13 mar 18 kl. 15:48

Högerextrem kampanj på Södertörns högskola

Södertörns högskola med omnejd drabbades av en omfattande propagandakampanj från en högerextremistisk grupp på måndagen. Lärosätet och ett antal lärare pekas ut som representanter för en marxistisk indoktrinering, en ”globalistisk kraft” med den dolda avsikten att förstöra västvärlden. .

Regeringen - 06 apr 18 kl. 10:50

Margot Wallström och Mikael Damberg till Södertörns högskola

På måndag den 9 april kommer utrikesminister Margot Wallström och närings- och innovationsminister Mikael Damberg till Södertörns Högskola för ett samtal på temat ”Trygghet i en ny värld”.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Rekordmånga förtidsröstar till EU-valet

Rekordmånga personer har förtidsröstat till årets EU-val. År 2014 var det 1,34 miljoner som förtidsröstade. Hittills har Valmyndigheten fått in 1,48 miljoner röster och siffran kommer att öka..

SVT - 5 timmar sedan

26 maj: Nattens nyheter

SVT - 13 timmar sedan

Facebook lovar trappa upp insatser mot desinformation

Oro för desinformation har kastat sin skugga över det stundande EU-valet. Sociala medier har stått i centrum för debatten och inte minst då jätten Facebook – som lovar trappa upp insatserna ytterligare. – Det här är inte ett avslutat arbete, säger Facebook Sveriges public policy-chef Christine Grahn..

SVT - 13 timmar sedan

Man huggen i ryggen under bråk

Ett larm om att flera personer slogs fick polisen att rycka ut till Hagsätra i södra Stockholm på lördagskvällen. På platsen hittades en man med stickskador i ryggen..

SVT - 14 timmar sedan

Barn kämpar med sömnen

Barn i Sverige har svårt att somna – och när de väl somnar sover de dåligt. Särskilt flickorna har problem med sömnen..

SVT - 16 timmar sedan

Så drabbas svenska studenter utomlands av den svaga kronan

Många svenskar som pluggar utomlands får en tunnare plånbok sedan den svenska kronan rasat i värde. 21-åriga Oscar Lundström, student i Japan, kämpar för att ha råd att stanna kvar och ta examen. Han har försökt få högre ersättning av CSN – utan framgång..

SVT - 19 timmar sedan

Bengts pengar drogs fyra gånger – nu svarar Swish

Bengt Winbladhs överföring på Swish drogs fyra gånger – trots att betaltjänsten låg nere. Han är inte den enda som drabbats, uppger Swish själva..

SVT - 22 timmar sedan

Därför ska du rösta i EU-valet

Göran von Sydow: ”Deltar man inte själv och röstar, då blir någon annans röst mer värd”..

SVT - 21 timmar sedan

Betaltjänsten Swish ligger nere

Just nu går det inte att skicka pengar via Swish, detta då betaltjänsten ligger nere. I nuläget är det oklart när problemet ska vara löst..

SVT - 23 timmar sedan

Nya beräkningar: Miljarder i felaktiga utbetalningar inom välfärdssystem

Felaktiga utbetalningar inom välfärdssystemen uppgår varje år till stora belopp. I vissa system når omfattningen över miljardstrecket men skillnaderna är stora. Det visar nya rapporter som SVT Nyheter tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.