SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 May, 23:42

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 18:32

Provsvar blev liggande: Sjukvården missade mannens cancerMannens prostatacancer upptäcktes först sedan han valde bort vårdcentralen i Kronoberg. Då hade hans provsvar blivit liggande i sex veckor utan åtgärd och anhöriga hörde av sig..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Provsvarblev , liggande, Sjukvården, missade, mannens, cancer
Trelleborgs Allehanda - 11 okt 16 kl. 03:00

Sjukvården missade två benbrott

Sjukvården missade två frakturer inom loppet av en vecka. Och med båda benen i gips skickades Christel Winbergs mor sedan hem från akuten i Malmö ensam mitt i natten..

Dalarnas tidningar - 27 aug 14 kl. 19:35

Sjukvården missade diabetesdiagnos

Trots upprepade kontakter med sjukvården fick en patient från norra Dalarna vänta på diagnosen, diabetes allt för länge, skriver Landstinget Dalarna, som gjort en Lex Mariaanmälan..

Dalarnas tidningar - 28 aug 14 kl. 09:01

Sjukvården missade diabetesdiagnos

Trots upprepade kontakter med sjukvården fick en patient från norra Dalarna vänta på diagnosen, diabetes allt för länge, skriver Landstinget Dalarna, som gjort en Lex Mariaanmälan..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 14 kl. 16:53

Vården missade helt krossad fot

En yngre kvinna från Säffle råkade ut för ett många månader långt lidande efter att ha ramlat omkull och skadat foten. Sjukvården missade att foten närmast var krossad..

Västerbottens Folkblad - 08 jun 15 kl. 11:28

Sjukvården missade blodförgiftning

Akutmottagningen på ett sjukhus i länet missade att en patient med magsjuka drabbats av en allvarlig blodförgiftning. Patienten hade nyligen kommit hem från utlandet när hen uppsökte akutmottagningen med feber, diarré och viktnedgång. Infektionssjukdomar och diarréer efter utlandsresa hänvisas vanligen till infektionsmottagningen, vilket också sker denna gång uppger landstinget.

SmålandsPosten - 26 nov 15 kl. 16:35

Sjukvården missade tarmcancer

En patient hos Region Kronoberg fick konstaterat försämrade järnvärden. Men den bakomliggande tarmcancern tog det ett halvår att hitta.

GT - 28 apr 19 kl. 06:00

Ann, 57, dog – sjukvården missade dödliga tillståndet

Ann Törnkrantz, 57, skickades hem från akuten utan att få hjälp för sin svullnad i halsen – en vecka senare dog hon.Systern Eva anmälde händelsen till Ivo, som nu kritiserar vården i flera instanser.– Man ska inte behandla en människa så.

Västerbottens Folkblad - 23 jun 14 kl. 10:58

Primärvården missade levertumör

En patient besökte primärvården i länet för att få hjälp med sin hosta och klåda. Sjukvården hävdade att patienten hade en infektion när det i själva verkat handlade om en levertumör.   Patienten besökte primärvården för att få hjälp med hosta och klåda.

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:50

Mer resurser till hälso- och sjukvården

Vi socialdemokrater vill stärka svensk sjukvård med två miljarder kronor nästa år. Pengarna ska fördelas till landstingen och användas där de behövs som mest i respektive landsting. Behoven varierar över landet men bristen på personal är ett genomgående problem, skriver Magdalena Andersson (S), finanspolitisk talesperson, Lena Hallengren (S), sjukvårdspolitisk talesperson och Anna Fransson (S), landstingsråd Landstinget Kronoberg.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Algeriet och Argentina fria från malaria

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Cigarettjuv jagades med polishelikopter

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Polisbil på väg till olycka frontalkrockade

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

FN-expert släppt ur tunisisk fångenskap

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Cohens kärleksbrev säljs på auktion

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nytt "Grid" kommer i höst

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Energibolag förlorade på Wall Street

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Libysk krigsherre säger nej till eldupphör

SmålandsPosten - 1 timme sedan

32 lag som planerat i fotbolls-VM 2022

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Forskare efterlyser ovanliga fästingar

Hittar du en fästing som är ovanligt stor, eller som har annorlunda form eller färg, då vill SVA att du skickar in en bild. Anledningen är att forskare vill få svar på hur klimatförändringar påverkar fästingarnas utbredning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.