DN > Nyheter

Sunday, 19 May, 12:36

DN - 15 maj 19 kl. 18:27

Superallians i EU ska bekämpa högerextremaFrån Tsipras till Macron – de går ihop för att stoppa högerextremas inflytande i EU..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Tsipras, Macron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superalliansi EU ska , bekämpa, högerextrema
SVT Debatt - 13 mar 14 kl. 12:11

Säpo bekämpar alla former av extremistiskt våld

EXTREMISM Att Säpo enbart följer personer utifrån en ideologi vore att bryta mot rådande lagstiftning och är inte förenligt med vårt uppdrag. Våra kritiker ställer orimliga krav på vad vi kan och ska göra för att motverka den politiskt motiverade brottsligheten. I kölvattnet av den senaste tidens grova våldsdåd har Säkerhetspolisen kritiserats för att inte göra tillräckligt.

ÖstersundsPosten - 15 apr 16 kl. 11:37

Annie tillbaka med trygghetskrav

Hon har varit saknad, Centerpartiets galjonsfigur. Men hennes återkomst visar prov på en mogenhet och pondus i att våga stanna upp och reflektera över en snabbt snurrande värld. I en tid när många vill falla tillbaka i Göran Perssons stränga ledarskap är Lööf en lika trygg röst.

SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 08:37

Sveriges tredje parti: Ett viktigt val

I skuggan av valet till statsminister, Löfvén eller Reinfeldt, avgörs också vilket parti som blir tredje störst. Det kan tyckas vara en liten fråga, men Sveriges tredje största parti har på många sätt möjlighet att sätta dagordningen för vilka problem vi kommer att prata om de närmaste åren och vilka lösningar som förs fram.
Och nu står kampen om den platsen mellan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Sydsvenskan - 30 dec 15 kl. 04:00

Stöveltramp och skrivbordskamp

Mellandagarna har jag delvis ägnat åt en artikelsamling av den på sin tid framträdande svenske politikern och publicisten Adrian Molin, utgiven 1935.I volymen finns en längre essä, ”Ett perspektiv på den nazistiska idékretsen”, i vilken Molin försöker göra nazismen till en svensk uppfinning. Han hänvisar till den så kallade ”unghögern”, en huvudsakligen akademisk strömning som ville förena sociala reformer med vakthållning kring den traditionella kulturen och den organiska nationen.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 06:00

Hur mycket manlighet tål Sverige?

MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård. Extremhögern måste nu bestämma sig.

Nyheter 24 - 28 mar 14 kl. 08:33

"Raskortet visar på ett större problem än det var tänkt"Om författaren

I går sändes dokumentären Raskortet på SVT. För er som missade den finns den så klart på SVT Play, men i korta drag visade den på en rad olika situationer där svenskar utsätts för rasism. Dokumentären i sig är både viktig och belysande, men jag kunde inte låta bli att slås av hur högerextrema och främlingsfientliga krafters framfart i Sverige har flyttat fokus för debatten.

HBL - 24 apr 14 kl. 19:24

Så klarade de sig

Här kan du se hur kandidaterna klarade biffen.• Jyrki Katainen: Med sin avgång hägrande hade Katainen nu skippat de översvallande "fantastiskt!"- utropen och var svalare än förr.

SmålandsPosten - 11 maj 14 kl. 11:22

Växjö Pride???en viktig mötesplats

Prideveckan i Växjö går mot sitt slut mot och för många är veckans höjdpunkt en parad genom Växjö. Växjö Pride har varit en viktig mötesplats för alla vi som tror på människan och som tror att öppenhet och acceptans gör allas våra liv bättre. Som Socialdemokrater är vi övertygade om att Sveriges framgångar bygger på ett samhälle som ser styrkor i olikheter.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Uranbiten från Nazitysklands kärnreaktor

En mystisk metallkub i ett paket på en parkeringsplats fick två amerikanska fysiker att undersöka varför Tyskland misslyckades med att bygga en kärnreaktor under andra världskriget..

DN - 2 timmar sedan

DN:s kritiker väljer fem favoriter vecka 20

En film, en tv-serie, en konstutställning, en bok och en musikfestival. Jan Eklund, Birgitta Rubin, Maria Schottenius, Greta Thurfjell och Nicholas Wennö från DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid..

DN - 2 timmar sedan

Skräckmord i Chicago: Gravid kvinna ströps och babyn skars ut

Detaljerna från ett mord i Chicago är som hämtade ur en skräckfilm. En gravid 19-årig kvinna lurades till ett hus i tron att hon skulle få begagnade kläder till sin bebis – sedan ströps hon med en kabel, och barnet skars ut. Kvinnan som bodde i huset tog därefter barnet som sitt eget.

DN - 4 timmar sedan

Man knivskuren i Åkersberga

En man har knivskurits i Åkersberga i Stockholm. Larmet kom till polisen klockan 01.15 på lördagsnatten..

DN - 5 timmar sedan

”Vakna upp – SVT och SR är i fara”

Peter Wolodarski: Om public service avskaffas skulle mediemångfalden och svensk demokrati betala priset. .

DN - 6 timmar sedan

Fem frågor vi måste få svar på i ”Game of thrones”-finalen

Spoilervarning! Vad kan vi förvänta oss av det allra sista ”Game of thrones”-avsnittet? DN:s Greta Thurfjell listar fem frågor tittarna bara måste få svar på i seriefinalen på måndag..

DN - 6 timmar sedan

”Mobbningen på jobbet har satt djupa spår”

Hur går man vidare efter att ha blivit mobbad av kollegor? Anna Bennich ger råd..

DN - 6 timmar sedan

Svårsläckt brand på Billerud Korsnäs

En konstruktionsbrand härjar 25 meter upp i taket på pappersbruket Billerud Korsnäs i Gävle. Branden startade strax för klockan två, natten till söndag, och var vid halv sex på morgonen fortfarande inte under kontroll..

DN - 7 timmar sedan

Två män skottskadade i Malmö

Vid halv två på lördagsnatten fick polisen larm om skottlossning i Husie i Malmö. Samtidigt kom två män i 25-årsåldern in till akutmottagningen med allvarliga skador. Ärendet utreds som försök till mord..

DN - 7 timmar sedan

”Landsbygden måste återbefolkas”

Betala tillbaka vinster och skatter från naturtillgångar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.