DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 02:54

DI - 15 maj 19 kl. 18:24

USA: Diplomater uppmanas att lämna Irak



USA:s utrikesdepartement har beslutat att beordra icke-nödvändig ambassadpersonal i Bagdad och Erbil i Irak att lämna landet. Tyskland och Nederländerna vidtar åtgärder för sin militära personal i Irak. Anledningen uppges vara spänningar kopplade till Iran..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Irak, Bagdad, Erbil, Nederländerna, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, Diplomater, uppmanasatt , lämna, Irak
UNT - 15 maj 19 kl. 14:30

USA: Diplomater uppmanas att lämna Bagdad

USA:s utrikesdepartement har beslutat att beordra "icke-nödvändig regeringspersonal" vid sin ambassad i Bagdad i Irak att lämna landet..

UNT - 15 maj 19 kl. 17:39

USA: Diplomater uppmanas att lämna Irak

USA:s utrikesdepartement har beslutat att beordra icke-nödvändig ambassadpersonal i Bagdad och Erbil i Irak att lämna landet..

SR - 06 aug 13 kl. 10:18

USA-medborgare uppmanas lämna Jemen

USA uppmanar alla sina medborgare att omedelbart lämna Jemen..

Expressen - 06 sep 13 kl. 14:24

USA-diplomater lämnar Libanon

Syrienfrågan har hamnat i ett låst läge vid det pågående G 20-mötet i Ryssland. Splittringen mellan Ryssland och USA är tydlig. EU:s försvarsministrar meddelar att Syriens president och hans regim låg bakom attacken med kemiska stridsmedel - och de kräver nu ett samlat EU, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Jönköpingsnytt - 14 jan 17 kl. 10:33

SD-politiker uppmanas lämna partiet

SD-politikerna Monica och Peter Evertson från Sävsjö uppmanas lämna partiet sedan de uttryckt sig rasistiskt i kommentarer och lagt ut bilder med nazistiskt innehåll på sociala medier..

SR - 02 mar 18 kl. 08:46

Fortsatt snöfall i söder: Trafikanter uppmanas lämna bilen hemma

Snön fortsätter falla över södra Sverige och SMHI har utfärdat klass 1-varningar för flera län. Vädret ställer till fortsatta problem i trafiken. Det är risk för halka och biltrafikanter i drabbade län uppmanas lämna bilen hemma.

SvD - 29 mar 16 kl. 20:11

Amerikaner uppmanas lämna södra Turkiet

USA uppmanar amerikansk myndighetspersonal, diplomater samt anhöriga till amerikanska soldater som befinner sig i vissa delar av södra Turkiet att lämna regionen. En varning utfärdades också för alla amerikanska medborgare att resa till området..

Expressen - 30 dec 16 kl. 11:42

Putin: Vi utvisar inte USA-diplomater

Rysslands Sergej Lavrov satte hårt mot hårt i den diplomatiska krisen med USA – och vill utvisa 35 amerikanska diplomater. Det var reaktionen på Barack Obamas besked om att utvisa samma antal ryska diplomater. – Vi kan självklart inte lämna sådana åtgärder utan svar, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov till ryska nyhetsbyrån Interfax.

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 23:00

Venezuela utvisar USA-diplomater


Venezuelas president Nicolás Maduro gav på måndagen order om att tre amerikanska diplomater ska utvisas från landet. Diplomaterna anklagas för att ha "konspirerat" ihop med oppositionen. - Jag beordrar utrikesminister Elías Jaua att vidta åtgärder och utvisa dem från landet.

BT - 30 sep 13 kl. 23:02

Venezuela utvisar USA-diplomater

Venezuelas president Nicolás Maduro gav på måndagen order om att tre amerikanska diplomater ska utvisas från landet. Diplomaterna anklagas för att ha "konspirerat" ihop med oppositionen. - Jag beordrar utrikesminister Elías Jaua att vidta åtgärder och utvisa dem från landet.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 4 timmar sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 5 timmar sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 5 timmar sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 6 timmar sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 6 timmar sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 6 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 6 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 6 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 6 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.