DN > Opinion

Friday, 24 May, 08:54

DN - 15 maj 19 kl. 18:00

M och KD har rätt om kärnkraftenKärnkraften kommer att vara kvar till 2045. Och ingen vill egentligen annat. Då är det dumt att ha ett mål som säger att den ska bort 2040..
Läs mer på DN
Läs mer om:
KD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M och KD har rätt om kärnkraften
Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 21:02

C-studenterna: ”Förnybara energikällor gör störst nytta som komplement till kärnkraften”

C-studenterna låg förra veckan bakom ett längre debattinlägg på Supermiljöbloggen där de tog tydlig ställning för kärnkraften. Inlägget möttes av mothugg från Gröna Studenter som anser att kärnkraften representerar en uråldrig energipolitik och från John Lindberg som menar vi måste våga satsa på framtidens teknologi. I en slutreplik bemöter nu C-studenterna de tidigare debattörernas inlägg.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 07:00

Förpassa kärnkraften till historien


REPLIK. Det är för oss ett mysterium att KDU vill sätta Sverige i ett så prekärt säkerhetsläge, genom att göra stora investeringar i osäker energiförsörjning. Det skriver Grön ungdoms Erik Lindman-Mata och Martin Solberg i ett replikskifte med KDU:s Ester Hedin.

BT - 05 nov 13 kl. 13:58

Vad vill Löfven med kärnkraften?

I Sverige har vi en mycket hög elanvändning, vilket främst beror på vårt nordliga läge och vår elintensiva industri. Enligt IEA, International Energy Agency, hamnar vi på sjätte plats vad gäller elanvändning per capita. Sveriges industri står för över 30 procent av elanvändningen.

Supermiljöbloggen - 07 okt 13 kl. 11:25

Japans före detta premiärminister vill att landet helt överger kärnkraften

Ändrade sig efter resa till Tyskland. Fortsatt är det oklart vad som ska hände med kärnkraften i Japan. I dagsläget är samtliga 50 reaktorer i landet avstängda, men flera bolag har ansökt om att få starta upp sina verk igen.

BT - 03 maj 14 kl. 13:02

Varannan vill avveckla kärnkraften

Svenskarnas stöd för kärnkraft dalar. Nu är varannan svensk för att den avvecklas, visar årets SOM-undersökning från Göteborgs universitet. Men enligt statsvetare lär kärnkraften knappast bli någon knäckfråga inför valet.

Barometern - 03 maj 14 kl. 14:55

Varannan vill avveckla kärnkraften

Svenskarnas stöd för kärnkraft dalar. Nu är varannan svensk för att den avvecklas, visar årets SOM-undersökning från Göteborgs universitet. Men enligt statsvetare lär kärnkraften knappast bli någon knäckfråga inför valet.

SmålandsPosten - 10 apr 14 kl. 06:59

Är du trygg med kärnkraften?

Kärnkraften kan ses som människans hittills mest långtgående försök att kontrollera naturkrafterna och använda dem efter sina behov. När det lyckas blir resultatet stora mängder strömmande elektricitet. När det misslyckas kan resultatet bli förödande.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 00:30

Vetot mot kärnkraften

När Alliansregeringen ingick energiuppgörelsen tolkades det som en vinst för kärnkraftspositiva moderater och en förlust för atomkraftskritikerna Centern från gamla Linje tre. Men i själva verket talar mycket för att det är tvärtom. Att det krävs en bredare uppgörelse för en långsiktigt hållbar energipolitik som också inkluderar Socialdemokraterna är ju helt klart.

BT - 23 mar 13 kl. 14:24

Kärnkraften delar Centern

Centerpartiet är helt splittrat i synen på när kärnkraften ska avskaffas. Det framgick när stämman kom in på frågan i dag i Upplands Väsby utanför Stockholm. Med rösterna 231 mot 226 och 7 som avstod beslutade stämman att inte skriva in att kärnkraften ska ha avskaffats inom en generation.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 09:14

Så kan vi slippa kärnkraften

?Svar till Torbjörn Whalborgs insändare ?Vindkraft och kärnkraft behövs?.

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Under Alliansens parasoll gömdes motsättningen mellan Lööf och Busch Thor

DN 24/5 2019: Tonläget är högt mellan de gamla Alliansvännerna C och KD. Det är logiskt. Ungdomsförbunden har ju tagit över båda partierna..

DN - Igår: 19:30

Fortsätt slipa EU:s vassaste klimatverktyg

DN 23/5 2019. EU:s utsläppsrättssystem är ett utmärkt sätt att bekämpa klimatförändringarna på. Men det behöver utvecklas ytterligare..

DN - Igår: 10:01

Vänsterpartiet och Fi lever i förnekelse om hotet mot Europa

DN 21/5 2019. I förlängningen är det Vladimir Putin som avgör om EU behöver en stark armé. Att som V och Fi förneka hotet mot det demokratiska Europa är farligt önsketänkande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.