Nyan > Svenskfinland

Sunday, 26 May, 21:04

Nyan - 15 maj 19 kl. 18:00

Daghemsföreståndare fick rätt i domstolÅlands förvaltningsdomstol har upphävt en uppsägning av en daghemsföreståndare i en skärgårdskommun. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Daghemsföreståndarefick rätt i , domstol
YLE - 06 jul 18 kl. 15:54

Daghemsföreståndare i Raseborg får inte längre äta lunch på arbetstid

Daghemsföreståndarna i Raseborg måste börja luncha utanför arbetstid. Det betyder i praktiken att tiden från arbetsdagens början till dess slut blir minst en halv timme längre..

Nyan - 27 okt 15 kl. 12:32

Dagisföreståndare fick varning

Föreståndaren för daghemmet Myran i Föglö har fått en varning av socialnämnden.

Orsaken är att hon uteblivit från jobbet sedan den 1 oktober.
Inför socialnämndens förra möte ansökte daghemsföreståndaren om tjänstledighet från 1 oktober och i princip fram till sista maj nästa år.

YLE - 07 aug 17 kl. 17:07

Lättvindiga mässlingsdirektiv oroar daghemspersonal

Daghemmen hoppas på färska direktiv gällande hur de ska agera vid en eventuell mässlingepidemi. - Det är nya tider nu, säger daghemsföreståndare Stina Mehtonen på Barnabo i Jakobstad. Det finns visserligen direktiv, de har man fått från social- och hälsovårdsverket i Jakobstad.

YLE - 07 aug 17 kl. 17:07

Gamla mässlingsdirektiv oroar daghemspersonal

Daghemmen hoppas på färska direktiv gällande hur de ska agera vid en eventuell mässlingepidemi. - Det är nya tider nu, säger daghemsföreståndare Stina Mehtonen på Barnabo i Jakobstad. Det finns visserligen direktiv, de har man fått från social- och hälsovårdsverket i Jakobstad.

YLE - 27 okt 14 kl. 08:30

"Actionman kan visst leka med pärlor"

På Folkhälsans daghem Björnen ligger dockor och bilar i samma låda. Leksakerna blandas om så att barnen lär sig att flickor och pojkar kan leka med samma saker.
Vicki Sorensen är daghemsföreståndare på Folkhälsans daghem Björnen.

YLE - 03 dec 14 kl. 13:00

Sämre service för barn och unga i Ingå

I Ingå har bildningsnämnden finslipat budgeten för att hitta besparingar. Nämnden ska också fundera på hur dagvården kan omorganiseras så att den blir billigare. Nämnden har gjort upp en lista för att hitta ytterligare besparingar i budgetförslaget för nästa år.

YLE - 23 feb 15 kl. 04:32

Föräldrar har fått nog av daghemmet Gunghästen

När Susanna Nabb- Vornanen fick veta att hennes små barn skulle dagvårdas på småbarnsavdelningen Gunghästen, inom Solf daghem, började hon gråta. Den bristfälliga lokalen är något Korsholm kommun är medveten om. Det skulle bara vara en tillfällig lösning och lokalen skulle inhysa ett gruppfamiljedaghem för max tolv barn.

YLE - 23 feb 15 kl. 04:32

Föräldrar har fått nog av daghemmet Gunghästen i Solf

När Susann Nabb- Vornanen fick veta att hennes små barn skulle dagvårdas på småbarnsavdelningen Gunghästen, inom Solf daghem, började hon gråta. Den bristfälliga lokalen är något Korsholm kommun är medveten om. Det skulle bara vara en tillfällig lösning och lokalen skulle inhysa ett gruppfamiljedaghem för max tolv barn.

YLE - 09 jun 16 kl. 04:21

Lång väg att gå innan barnen är delaktiga i förskolan

Det är dags att låta barnen bli aktörer i sina egna liv. Det säger daghemsföreståndare Jaana Tasanko när den nya läroplanen för kommunala förskolor träder i kraft i höst. I den nya läroplanen lyfts förskolebarnens delaktighet fram tydligare än tidigare.

YLE - 06 sep 16 kl. 12:08

Daghemmet Skogsgläntan firar efterlängad flytt i Ekenäs

Det är som att komma till himmelriket. Så beskriver daghemsföreståndare Ann Nordström Skogsgläntans flytt till den nya byggnaden på Björknäsgatan i Ekenäs. Den första augusti flyttade närmare 80 barn tillsammans med personalen till de nya lokalerna.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 minuter sedan

EU-valet: Nilsson leder stort för ersättarplats

När 91,9 procent av rösterna är räknade så är Anton Nilsson ersättare till Nils Torvalds i EU-parlamentet. Han har cirka 900 röster mer än Ida Schauman som nu ligger på plats nummer tre. TEXT: Anna Björkroos anna.

Nyan - 45 minuter sedan

Störde på akuten

Polisen tillkallades till Ålands central sjukhus natten mot söndagen då en kraftigt berusad patient störde ordningen inne på akuten. – Personen gick runt, ropade, gestikulerade vilt och störde andra patienter såväl som personal på platsen. Personen vägrade lugna ner sig samt kunde knappt stå på benen, skriver polisen som tog beslut om att gripa personen.

Nyan - 1 timme sedan

Misshandel i stan

Polisen övervakade den allmänna ordningennatten mot söndagen i samband med att krogarna stängde och observerade på avstånd en pågående misshandel där en mansperson sparkade på en annan mansperson som låg ner. – Gärningsspersonen observerade att polisen var på intågande och avbröt misshandeln och försökte istället att springa därifrån. Personen blev fasttagen efter en mindre löpningstur och greps såsom misstänkt för grov misshandel.

Nyan - 1 timme sedan

EU-valet: Nilsson på ersättarplats just nu

När 53,7 procent av rösterna är räknade i Finland har Svenska folkpartiet en plats i EU-parlamentet. Den åländska kandidaten Anton Nilsson har 3 999 röster och är därmed nummer två på Svenska folkparitets lista, och därmed Nils Torvalds ersättare. TEXT: Anna Björkroos anna.

Nyan - 1 timme sedan

Över hälften av de åländska rösterna är räknade

Enligt justitieministeriets valtjänst är nu över hälften av de åländska rösterna räknade. Så här faller de per parti: Partiernas och gemensamma listornas röstetal Per kommun Röstningsprocent i hemlandet 51,0 % Röstningsprocent 40,9 % Ändring EPV-2014 Ändring EKV-2019 Röster % Röster %-enhet Röster %-enhet Centern i Finland 4 0,1 -80 -0,6 4 0,1 Sannfinländarna 41 1,0 -26 0,5 41 1,0 Samlingspartiet 34 0,8 -150 -0,7 34 0,8 Finlands Socialdemokratiska Parti 481 12,0 184 9,5 481 12,0 Gröna förbundet 116 2,9 -105 1,1 116 2,9 Vänsterförbundet 29 0,7 -98 -0,3 29 0,7 Svenska folkpartiet i Finland 3274 81,5 -7698 -9,0 3274 81,5 Kristdemokraterna i Finland (KD) 13 0,3 -57 -0,3 13 0,3 Finlands Kommunistiska Parti 1 0,0 -12 -0,1 1 0,0 Lib

Nyan - 1 timme sedan

Isakssons tidiga mål avgjorde – IFK slog VPS

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann söndagens hemmamatch mot VPS, efter ett tidigt ledningsmål. Matchens enda mål kom efter bara 45 sekunder och var signerat Keaton Isaksson.

Nyan - 1 timme sedan

Motstånd på nattklubb

Polisen kallades till en nattklubb under lördagsnatten där ordningsvakter önskade hjälp med en aggressiv överförfriskad gäst. – Personen hade i samband med avlägsnande ifrån området gjort motstånd mot ordningsvakterna och då blivit belagd med handfängsel, skriver polisen i ett utskick. Personens aggressiva beteende fortsatte när polisen tog över och greps.

Nyan - 1 timme sedan

EU-valet: Nu är förhandsrösterna räknade

Cirka 900 000 finländare förhandsröstade i Eu-parlamentsvalet. 2 426 röster på Anton Nilsson och 441 röster på Camilla Gunell. Så ser det ut när 24,3 procent av rösterna på Åland är räknade.

Nyan - 2 timmar sedan

Hotade tankande bilister

Polisen fick natten mot söndagen uppgifter om att en aggressiv och hotfull person skulle gå runt med på en självserveringsmack i Jomala och hotat andra bilister som ämnade tanka sina bilar. Polisen begav sig till den aktuella händelseplatsen, men kunde inte påträffa någon person.(hh) TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 2 timmar sedan

Bil började brinna i Finström

Vid sju-tiden stod en bil i brand på Getavägen i Bartsgårda i Finström. – Bilen började plötsligt brinna och föraren stannade, sprang ut och ringde oss, säger brandmästare Ted Andersson. Brandkåren släckte bilen som då redan var övertänd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.