Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 05:13

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 18:00

100 miljarder skäl att inte lämna BaltikumBaltikum är rena guldgruvan för de två svenska storbankerna Swedbank och SEB. Värdet på deras baltiska dotterbolag summerar nu enligt Affärsvärldens beräkning till nivån 100 miljarder kronor – och tillväxtmöjligheterna är stora..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Baltikum, Swedbank, SEB, Affärsvärldens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, miljarder, skälatt inte , lämna, Baltikum
DI - 29 maj 15 kl. 12:47

Över 100 miljarder euro har lämnat grekiska banker

Pengarna fortsatte att lämna grekiska bankonton i april. Sedan början av 2009 har spararna plockat mer än 100 miljarder euro..

DI - 07 jan 19 kl. 11:53

Tillgångar för tusentals miljarder kommer att lämna Storbritannien

Tillgångar värda nästan 800 miljarder pund, motsvarande över 9.100 miljarder kronor, kommer att flyttas från Storbritannien till EU i och med brexit, enligt konsultjätten EY. Det rapporterar Reuters..

Expressen - 20 aug 13 kl. 08:14

Över 100 personer får lämna Peab

Byggbolaget Peab ska genomföra ett åtgärdsprogram som beräknas sänka de årliga kostnaderna med 350 miljoner kronor från och med 2014. Över 100 tjänstemän beräknas bli övertaliga till följd av åtgärderna, enligt ett pressmeddelande från företaget..

Sydsvenskan - 21 mar 16 kl. 03:57

"Brexit" kan kosta miljarder

Om Storbritannien väljer att lämna EU kan utträdet leda till en "allvarlig chock" för den brittiska ekonomin, och risken finns att nästan en miljon jobb försvinner enligt en studie från den brittiska näringslivsorganisationen CBI.En "brexit" skulle kunna kosta 100 miljarder pund (cirka 1 190 miljarder svenska kronor) fram till 2020.— Den här analysen visar väldigt tydligt varför det skulle vara ett svårt slag mot levnadsstandard, jobb och tillväxt att lämna EU, säger Carolyn Fairbairn på CBI.

Västerbottens Folkblad - 21 mar 16 kl. 03:57

”Brexit” kan kosta miljarder

Om Storbritannien väljer att lämna EU kan utträdet leda till en ”allvarlig chock” för den brittiska ekonomin, och risken finns att nästan en miljon jobb försvinner enligt en studie från den brittiska näringslivsorganisationen CBI. En ”brexit” skulle kunna kosta 100 miljarder pund (cirka 1 190 miljarder svenska kronor) fram till 2020. — Den här analysen visar […].

Dagens PS - 25 okt 16 kl. 08:44

Lyckostar ärver 18.700 miljarder kronor

Dagens PS har tidigare berättat om världens yngsta dollarmiljardärer och världens rikaste techprofiler, liksom 10-i-topplistan över världens mest förmögna personer på planeten. Det som är aktuellt nu är att Storbanken UBS och revisionsjätten PWC presenterar en rapport om att knappt 500 personer – som i dag ruvar på sammanlagt 2.100 miljarder kronor – de kommande 20 åren ska lämna över sina förvärvade pengar till sina avkommor.

Expressen - 13 nov 13 kl. 01:18

100 gäster evakuerade efter brand på hotell

Ett kylskåp började brinna i en angränsande lokal. Röken spred sig till Connect Hotel i Älvsjö - och närmare 100 gäster tvingades lämna byggnaden..

E24 - 24 jun 15 kl. 11:07

Ericsson sparkar 2 100 anställda i Sverige

Det blir 2 100 personer som tvingas lämna Ericsson i Sverige, står det klart på onsdagen..

BT - 20 aug 13 kl. 08:11

Över 100 får lämna Peab

Över 100 tjänstemän blir övertaliga när Peab sjösätter ett sparprogram. Samtidigt tar byggbolaget engångskostnader på nära en miljard kronor i resultatet för andra kvartalet. Åtgärdsprogrammet beräknas sänka de årliga kostnaderna med 350 miljoner kronor från och med 2014, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 15:12

Över 5 miljarder snart ogiltiga


Över fem miljarder kronor är fortfarande i omlopp i form av sedlar som blir ogiltiga att handla för vid årsskiftet. Det rör sig om 1 000-lappar och 50-lappar utan metallremsa, så kallat folieband, som tas ur bruk.Sedan början av året har 1 000- och 50-lappar för omkring nio miljarder kronor kommit in till Riksbanken.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Återhämtning på börsen - här är aktierna som drar iväg

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en återhämtning från måndagens kursfall som kom efter USA:s beslut att svartlista export till kinesiska Huawei. Stöd kom från att Vita huset har meddelat en handfull tillfälliga undantag från svartlistningen. Tendensen är likartad på omvärldsbörserna..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Kempen: Köpläge i bioteknikbolaget

Den nederländska banken Kempen tar upp bevakning av Oncopeptides genom att sätta rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Slack vill ta in upp till 1,9 miljarder i direktlistningsförfarande

Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 197 miljoner dollar i ett direktlistningsförfarande senare i vår..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Telia drar ner med 240 anställda i Norge

Telia Norge har beslutat att dra ned sin norska personalstyrka med 240 årsanställningar, motsvarande omkring 10 procent av årsanställningarna i Norge..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

OECD: Kan få allvarliga konsekvenser för den globala tillväxten

Riskerna mot de globala tillväxtprognoserna ligger tydligt på nedsidan. Oron för förverkligandet av riskerna kan tynga förtroendet vilket i sig dämpar investeringar och handel. Riskerna kommer från ytterligare handelshinder, policyosäkerhet och fortsatt dämpad tillväxt i Europa, en hård brexit, kraftigare inbromsning i Kina och förnyad omprissättning på de finansiella marknaderna.

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

OECD: Detta drar ner den svenska tillväxten

Den svenska ekonomin är robust men BNP-tillväxten väntas bromsa in till +1,6 procent i år och nästa år när bostadsbyggarboomen är över. Det skriver OECD, industriländernas ekonomiska samarbetsorganisation, i vårprognosen, Economic Outlook, som presenterades på tisdagen..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Nyemissionen i Vertiseit övertecknades

Nyemissionen i det Varbergbaserade företaget Vertiseit, som säljer digitala lösningar för att stärka kundupplevelsen i butiker, övertecknades inför listningen av bolagets aktier på Nasdaq First North som väntas ske den 28 maj..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

SAS nobbas strejkersättning

SAS blir snuvat på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning. Orsaken är att flygbolaget i uppgörelsen med de strejkande piloterna överskred det så kallade lönemärket..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Verkstad i topp på börsen

Den verkstadstunga Stockholmsbörsen steg på fredagsförmiddagen och gick något bättre än flertalet övriga europeiska börser..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Börsen har nått taket

”Öresund missade racet på börsen och i cykliska aktier under början av 2019. Nu har börsen peakat och konjunkturkänsliga bolag kommer få mest stryk under resten av året”, säger vd Nicklas Paulson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.