Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 19 May, 12:55

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 18:00

Ratar gamla RatosRatos har haft åtta bedrövliga år. Nu ska Jonas Wiström bygga ett nytt investmentbolag..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Ratos, Jonas Wiström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ratar, gamla, Ratos
DI - 23 maj 17 kl. 08:11

Richard Bråse: Telia köper Ratos dolda molnskatt

Ratos realiserar en av portföljens få dolda skatter när Telia köper molnföretaget Nebula för 1,6 miljarder kronor. Det reser frågetecken för att det nya Ratos gör precis som det gamla – klipper vinnarna och rider förlorarna..

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 07:02

Ratos sänker utdelningen rejält

Ratos resultatet före skatt uppgick till -747 miljoner kronor (-597) i det fjärde kvartalet. Det framgår av den rapport som Ratos tidigarelagt och som offentliggjordes sent på torsdagskvällen med anledning av att styrelsen kommer att föreslå en utdelning om 0:50 kronor per aktie, ned från 2:00 kronor föregående år. Utdelningsförslaget syftar till att ”vidmakthålla Ratos goda finansiella position mot bakgrund av resultatet för 2018”, skriver Ratos.

DI - 18 jun 13 kl. 08:59

Ratosättling skänker bort Falsterbovillan

Lars Söderberg, en av arvingarna i Ratos-familjen, tar till en drastisk åtgärd när han ska bygga nytt på det exklusiva Skåne-näset Falsterbo. Han ger bort den gamla miljonvillan gratis på annonssajten Blocket..

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:56

Ratos vd går på dagen – sparkas efter bara ett år

Investmentbolaget Ratos genomför omedelbara ledningsförändringar. Vd:n Magnus Agervald kickas efter bara 13 månader på jobbet. Nuvarande styrelseordförande, Jonas Wiström, har utsetts till ny vd från den 13 december 2017.

Expressen - 13 jun 13 kl. 19:35

Sista jakten på medalj - då ratar hon dagis

Ann Kristin Flatland siktar på en individuell OS-medalj under sitt sista år som aktiv. För att maximera chanserna ratar den norska skidskytten förskolan. I stället får den 14 månader gamla dottern Anne en dagmamma - allt för att Ann Kristin ska lyckas hålla sig frisk..

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 07:53

Ratos säljer biografverksamheten

Ratos säljer dotterföretaget Nordic Cinema Group till rikkapitalbolaget Bridgepoint. Försäljningspriset uppgår till cirka 4,7 miljarder kronor, varav Ratos andel är 1,7 miljarder kronor. Försäljningen ger Ratos en reavinst på cirka 900 miljoner kronor.

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 07:53

Ratos säljer biografverksamheten

Ratos säljer dotterföretaget Nordic Cinema Group till rikkapitalbolaget Bridgepoint. Försäljningspriset uppgår till cirka 4,7 miljarder kronor, varav Ratos andel är 1,7 miljarder kronor. Försäljningen ger Ratos en reavinst på cirka 900 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 08:20

Klart bättre för Ratos

Ebita-resultatet, exklusive effekter från IFRS 16, uppgick till 44 miljoner kr (-19). Resultatet före skatt uppgick till -94 miljoner kr (-151). Nettoomsättningen låg på 5.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 11 kl. 13:36

Aktieägarna: Ratos räknade fel

Aktiespararna kräver en förklaring av Ratos för en felräkning när det gäller hur många aktieägare i Biolin Scientific som antagit Ratos bud på bolaget. En vecka efter budet meddelade Ratos att aktieägare med 92 procent av röster och kapital anslutit sig. Efter ytterligare en vecka uppgav Ratos att anslutningen var 88 procent..

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 15 kl. 08:36

Lägre vinst för Ratos

Riskkapitalbolaget Ratos redovisar en vinst före skatt på 971 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 1 368 miljoner kronor motsvarande period i fjol.Efter flera företagsförsäljningar har Ratos 4,4 miljarder kronor i kassan.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:10

Kina-kommentarer väntas tynga USA-börserna

Terminerna för de ledande amerikanska börserna pekade nedåt inför fredagens öppning efter att kommentarer från Kina grumlat förhoppningarna om fortsatta handelssamtal..

Affärsvärlden - Igår: 15:02

Pundet faller efter avbrutna brexitsamtal

Det brittiska pundet har fallit till den lägsta nivån på fem månader efter det att sex veckors fruktlösa brexitsamtal avbrutits mellan premiärminister Theresa Mays konservativa parti och det oppositionella Labour-partiet..

Affärsvärlden - Igår: 15:00

USA skjuter upp införande av biltullar

Vita Huset meddelade på fredagen att införandet av tull på import av bilar och bildelar skjuts upp i minst 180 dagar, enligt Reuters och Bloomberg News..

Affärsvärlden - Igår: 15:01

Han tar klubban i SBAB

Jan Sinclair har vid ett styrelsemöte utsetts till ny styrelseordförande för den statliga bolåneaktören SBAB Bank..

Affärsvärlden - Igår: 14:49

Analyshus skruvar upp riktkurs för Cibus

Efter en kvartalsrapport som bland annat bjöd på ett högre driftnetto än väntat, har flera analyshus nu justerat upp sina vinstestimat och riktkurser för Cibus..

Affärsvärlden - Igår: 14:11

Stefan Persson köper H&M-aktier för 800 miljoner

H&M:s storägare Stefan Persson har tankat aktier i bolaget..

Affärsvärlden - Igår: 13:54

Börsplus rekommenderar köp i högriskaktien

Svenska Dagbladets analystjänst rekommenderar köp i aktien som har backat med hela 66 procent under året..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

Prisrusch på järnmalm - över 100 dollar per ton

Järnmalmsvärdet har nått sin högsta nivå på fem år, över 100 dollar per ton för ett kontrakt på Singapores råvarubörs, efter att Kina presenterat rekordhög stålproduktion samtidigt som storproducenten Vale varslat om nya säkerhetsbrister i Brasilien..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:36

SEB: Finanschefernas oro är befogad

Finanscheferna i svenska företag är mindre optimistiska kring affärsläget än tidigare. Färre planerar för investeringar och anställningsviljan minskar..

Affärsvärlden - Igår: 13:29

Verkstad i botten på sur börs

Stockholmsbörsen handlades nedåt på fredagen och gick något svagare än de stora börserna på kontinenten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.