Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 May, 11:01

Nyan - 15 maj 19 kl. 17:49

Natur och Miljö-folk i lagtingsvaletNatur och Miljös ordförande Joel Lindholm och kansliledare Simon Holmström (bilden) ställer upp för Hållbart initiativ i lagtingsvalet. – Föreningen har därför beslutat att viceordförande Anna Häger tar över Joels uppgifter och Tove Fagerström utses till tillförordnad kansliledare till dess att en vikarie är utsedd, sägs i ett pressmeddelande. Läs mer i torsdagens Nya Åland!
TEXT: Mårten Sundberg marten.sundberg@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Miljö, Miljös, Joel Lindholm, Simon Holmström, Hållbart, Anna Häger, Joels, Tove Fagerström, Nya Åland, TEXT, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturoch , Miljö-folki , lagtingsvalet
YA - 24 apr 19 kl. 15:00

Sopor i centrum på Blentarps miljödag – ”folk som skräpar ner är dumma i huvudet”

Vad blir det av plast som hamnar i havet? Och vad händer om en mus äter upp ett godispapper, och en örn sedan äter musen... .

YLE - 13 apr 15 kl. 05:51

Borgåbo ny ordförande för Natur och Miljö

Marinbiologen Jan Ekebom valdes till ny ordförande för Natur och Miljö i söndags. Ekebom är uppvuxen i Borgå. Jan Ekebom efterträder Jonas Biström.

YLE - 28 maj 17 kl. 08:47

Din # kan locka folk till Västnyland

Du ser en spång gjord av lärkträd som löper över en mosse. Du ser ett vackert berg som vågorna slår mot. En fågelholk är fastsatt i en tall.

YLE - 15 jan 17 kl. 17:13

Naturfotografen Petteri Saario kände ångest för miljöförstöring redan som barn

Då Petteri Saario hittade sina gamla dagböcker blev han chockerad. Redan som liten pojke hade hans oro över naturens förorening varit enorm. Petteri Saario minns inte så mycket av sin barndom.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:51

Miljön och människorna känner inga gränser

För att säkra skyddet av miljö och biologisk mångfald – och för att minimera mängden gifter som människor utsätts för i sin vardag – vill Miljöpartiet att EU ska ha en offensiv miljö- och naturvårdspolitik, skriver Cheryl Jones Fur (MP) språkrör för MP Kronoberg och kandidat till EU-parlamentet. Ett välkommet vårtecken är flyttfåglarnas återkomst varje år. Efter den långa mörka årstiden är det upplyftande att återigen få höra tranornas rop och lövsångarens avslappnande sång.

YA - 16 okt 14 kl. 04:00

Miljöfarligt miljöparti

Foto: Hasse Holmberg / TT
Regeringen vill ha skatt på handelsgödsel igen. Risken är att folk i stället köper utländskt, vilket är värre för miljön.
”Den nya vänsterregeringen fortsätter sin krigsförklaring mot landsbygden”, skrev Annie Lööf (C) på Facebook i går, men anledning av att Miljöpartiet vill ha tillbaka det som brukar kallas ”skitskatten”, det vill säga skatt på handelsgödsel.

YLE - 14 nov 16 kl. 08:06

Nu vill de gröna skydda Helsingfors urbana natur - föreslår nationalstadspark

De gröna i Helsingfors vill bevara den urbana naturen genom att införa en nationalstadspark. Samtidigt godkände partiet nyligen generalplanen, som gör det möjligt att bygga på grönområden, som till exempel i Centralparken. I slutet av oktober röstade De gröna för en omstridd generalplan som bland annat innehåller möjligheten att bygga på naturområden.

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 09:30

Upplev Bromöllabygdens natur via någon av lederna

Foto: Malin Palm
Kristianstadsbladet tog cykeln och gav sig ut längs med Smugglarrundan, en av de leder i kommunen som erbjuder närheten till naturen. Längs med flera av lederna går det bra att både cykla, gå, paddla, eller åka skidor på vintern.
På Strandängens camping går det att hyra cykel för 10 kronor timmen eller 90 kronor om du vill ge dig ut på en långfärd och ha tillgång till den i ett helt dygn.?

Supermiljöbloggen - 18 dec 14 kl. 18:48

Felix Herngren om Arktis, politiker som slår varandra i huvudet och miljövänligt kol

Komikern Felix Herngren har gått från Papi Raul till solsidan – för att nu göra kortfilmer om Arktis och klimatet. Men humor och miljö är inte lätt. ”Humor måste innehålla lite motstånd och punkighet, men miljöfrågan är så präktig” säger Felix.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 06:58

Förstör inte vår natur

Sluta släng skräp i naturen, skriver Shayla, 11 år. ?Jag har sett många som bara slänger skräpet där dom står.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Gudingens hiss anpassas

Hissen ombord på skärgårdsfärjan Gudingen anpassas nu för rörelsehindrade. Därför kan hissen för tillfället enbart användas i undantagsfall. ”Vänligen meddela besättningen om du är rörelsehindrad så ordnar de att hissen kan köras.

Nyan - 1 timme sedan

Nilsson och Finland vann

Anton Nilsson ser ut att bli ålänningarnas favorit i söndagens EU-val. .

Nyan - 3 timmar sedan

Bygglov för Dennis i Sittkoff

Dennis Jansson bekräftar att de har fått bygglov för sin planerade ombyggnad av Sittkoffgallerian. – Vi håller på att skära upp ett antal hål i väggarna mot söder, och planerar innergården, säger Dennis Jansson. – Vi berättar mer i sinom tid, men vi jobbar på att bli klara till sommaren.

Nyan - 5 timmar sedan

Tandläkare Rustner nöjd med Paf-ersättning

Tandläkaren Erik Rustner och krögaren Stig Grönlund är två drabbade företagare som under många år kämpat för att få ersättning för det brott där de förlorade cirka en kvarts miljon euro var. .

Nyan - 17 timmar sedan

Moderat motion om träbyggande

Mariehamnsmoderaterna med Peter Enberg som förste undertecknare motionerar om att ”stadsstyrelsen tar fram en strategi kring offentligt byggande i trä och för att locka med det privata inför olika ”bonusar” i till exempel ökade våningar, e-tal och liknande fördelar om det byggs i trä.” Man framhåller att det med trä går att bygga högt, det klarar alla brandkrav, det är ett hållbart alternativ, och att råvaran finns på Åland. – Det kunde på sikt skapas ett trähuskluster med nya företag och utbildningar på Åland, vi skulle skapa ett nytt ben att stå på.

Nyan - 18 timmar sedan

Ingen ändring om lärarbehörigheten

I april lämnade Harry Jansson (C) in en skriftlig fråga om behörigheten och kompensationskravet för svenskutbildade lärare till lagtinget. Han ville veta vad landskapets beslut att senarelägga tillämpningen av den så kallade ”anpassningsperioden” skulle betyda konkret för lärarna. Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) svarade i lagtinget i går.

Nyan - Igår: 13:21

”Bra om företag ägs av ålänningar”

– Det är en bra situation om åländska företag ägs av ålänningar. .

Nyan - Igår: 15:32

Villkorligt för knarkbrott

Tingsrätten behandlade i fredags tio åtalspunkter fördelade på fem svarande. En kvinna dömdes till ett års villkorligt fängelse. .

Nyan - Igår: 16:23

Stora framgångar för MGF på hemmaplan

GYMNASTIK. För andra året i rad har Mariehamns gymnastikförening (MGF) arrangerat en internationell tävling på klubbnivå – Åland Invitational.
Resultatmässigt blev det stor succé, speciellt i den svåraste klassen där samtliga mångkampsmedaljörer representerade hemmaföreningen.

Nyan - Igår: 16:32

Ekhalie in i startelvan – så startar IFK

FOTBOLL. I kväll spelar IFK Mariehamn borta mot Ilves. I startelvan hittar vi mittfältaren Amos Ekhalie, som därmed står redo att göra sin tredje ligamatch från start den här säsongen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.