Cornucopia > Ekonomi

Friday, 24 May, 14:56

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 17:33

Hushållsrobotar ökar antalet industrijobb och jobb i handelnHushållsrobotarna ökar antalet industrijobb och jobb i handeln, med den enkla matematiken att de är så mycket dyrare än manuella maskiner. Dessutom skapar de också en eftermarknad för reservdelar.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hushållsrobotar, ökarantalet , industrijobboch , jobbi , handeln
Cornucopia - 29 mar 16 kl. 17:01

Bankernas utlåning till hushållen ökar stabilt 7.42%

För tredje månaden på raken ökar bankernas utlåning med 7.42%. Har man hittat meningen med livet här?

DI - 15 dec 14 kl. 08:25

De svenska hushållen ökar risken i sitt sparande

Hushållen ökar risken i sitt sparande, efter att tidigare ha uppvisat en sjunkande trend för riskerna. Hushållens exponering mot förändringar i börskurser, bostadspriser samt spar- och obligationsräntor ökade därmed något under det tredje kvartalet..

Affärsvärlden - 15 dec 14 kl. 08:44

Hushållen ökar risken i sitt sparande

Hushållen ökar risken i sitt sparande, efter att tidigare ha uppvisat en sjunkande trend för riskerna..

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 08:37

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

DN - 14 maj 13 kl. 09:13

Klyftorna mellan hushållen ökar

Klyftorna mellan hushåll med hög och med låg inkomst ökar. Bland hushåll med hög inkomst är det fler som tycker att de fått bättre ekonomi det senaste halvåret än de som säger att de fått det sämre. Bland låginkomsthushållen överväger pessimisterna, enligt Swedbanks hushållsbarometer som presenteras i dag..

Nyan - 17 jun 17 kl. 10:00

Antalet hushåll ökar

Under fjolåret ökade de åländska hushållen med 130 stycken. Det framkommer i statistik publicerat av Åsub. Nu finns det totalt 13 700 hushåll på Åland.

Kristianstadsbladet - 21 mar 14 kl. 09:54

Utlåningen till hushåll ökar


Utlåningen till hushåll ökade med 4,6 procent under fjärde kvartalet 2013, den högsta ökningstakten på nästan två år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Vid årsskiftet uppgick därmed utlåningen till hushåll till 3 104 miljarder kronor.Drygt fyra femtedelar av lånen, 82 procent, utgörs av bostadslån - som under kvartalet ökade med 34 miljarder kronor.

Trelleborgs Allehanda - 21 mar 14 kl. 09:54

Utlåningen till hushåll ökar


Utlåningen till hushåll ökade med 4,6 procent under fjärde kvartalet 2013, den högsta ökningstakten på nästan två år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Vid årsskiftet uppgick därmed utlåningen till hushåll till 3 104 miljarder kronor.Drygt fyra femtedelar av lånen, 82 procent, utgörs av bostadslån - som under kvartalet ökade med 34 miljarder kronor.

BT - 21 mar 14 kl. 09:54

Utlåningen till hushåll ökar

Utlåningen till hushåll ökade med 4,6 procent under fjärde kvartalet 2013, den högsta ökningstakten på nästan två år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Vid årsskiftet uppgick därmed utlåningen till hushåll till 3 104 miljarder kronor. Drygt fyra femtedelar av lånen, 82 procent, utgörs av bostadslån - som under kvartalet ökade med 34 miljarder kronor.

SvD - 21 mar 14 kl. 09:54

Utlåningen till hushåll ökar

Utlåningen till hushåll ökade med 4,6 procent under fjärde kvartalet 2013, den högsta ökningstakten på nästan två år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Vid årsskiftet uppgick därmed utlåningen till hushåll till 3 104 miljarder kronor..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

EU-valet: M, SD stora vinnarna i opinionen - SD, KD, C och V vinnare i mandat

På söndag är det tydligen val till EU-parlamentet och efter veckans partidebatt framstår M, SD och V som de stora vinnarna enligt SVT/SR/Novus opinionsundersökning. Sett till mandat är vinnaren främst SD och småpartierna KD, C, och V. Stora förlorarna är MP, L och FI.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Första elbilen för runt 200 000:-

Den första elbilen för runt 200 000:- SEK från Volkswagen-gruppen har nu presenterats. Handlade det om en V70-stor kombi, med dragkrok och 100 mils räckvidd?
Bil.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Årets sämsta börsdag

Tydligen var torsdagen årets sämsta börsdag, åtminstone för storbolagsindexet OMSX30. Börsen stängde på -2.16%.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Oscar Properties betalning för Gasklockan skjuts fram till sista oktober

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har fått skjutit fram betalningen för marken till projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. 591 MSEK ska nu betalas till Stockholms stad först 31:a oktober istället för som tidigare 3:e juni.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Ja, tack, hellre nya fängelset här än i Svedala

I Svedala har en folkkär kändis och SD gjort gemensam sak av att protestera mot uppförandet av ett av de nödvändiga nya fängelserna i Sverige. Jag tycker vi låter Svedalaborna slippa en trygg och säker stor statlig arbetsgivare, som höjer säkerheten på orten, och istället förlägger fängelset till min egen hemby.
Smälterydanstalten.

Cornucopia - Igår: 14:49

Rättelse: BTH Bygg AB har beviljats företagsrekonstruktion

I gårdagens inlägg stod det felaktiga uppgifter om BTH Bygg AB. Korrigering infördes redan igår, men på begäran av bolagets jurist införs här en rättelse.

BTH Bygg AB har ansökt och beviljats företagsrekonstruktion under ledning av Ackordcentralens VD och inget annat..

Cornucopia - Igår: 11:06

Bankomatuttag kan komma avgiftsbeläggas

Bankernas kamp mot kontanterna fortsätter. Bankomats VD säger nu till SvD att om inte staten tar över kommer det införas avgifter på kontantuttag i bankomaterna. Och som bekant har bankerna allt mer slutat erbjuda kontantuttag över disk.

Cornucopia - Igår: 10:01

Horaceindex - hur mycket imponerar du på andra män?

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor, Gyldene Freden eller enkäter på Internet, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.
En ledamot i det finaste som finns i Sverige, Svenska Akademien, har i dagarna släppt en bok, som fått medial uppmärksamhet och inte helt insmickrande recensioner.

Cornucopia - Igår: 08:12

Busslinjer i Kalmar län dras in - bränslet för dyrt

Länstrafiken i Kalmar län drar in ett stort antal busslinjer på grund av de för höga bränslepriserna. Regeringens tanke att man ska åka kollektivt genom att inte längre ha råd att köra bil, verkar alltså slå rätt hårt mot just kollektivtrafiken. Men man kan väl ta tunnelbanan i Kalmar, det fungerar ju på Södermalm?

Cornucopia - Igår: 21:23

Sommarvatten till växthuset och odlingarna

Har fått sommarvatten inkopplat till växthuset och mitt i odlingarna. Bevattning av grödorna kommer nu bli rejält mycket enklare och effektivare, och tidsvinsten kommer vara avsevärd.Kran för sommarvattnet på växthusets norrgavel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.