Expressen > Nyheter

Friday, 24 May, 11:45

Expressen - 15 maj 19 kl. 17:48

Ebolaepidemin i Kongo ”är utom all kontroll”Ebolaepidemin i Kongo-Kinshasa är nu den näst värsta i världshistorien, och Världshälsoorganisationen (WHO) varnar nu för att det kan bli ännu värre.Antalet smittade har ökat lavinartat sedan i februari, och det är hög risk att Ebola sprider sig till andra delar av landet, enligt WHO.Epidemin, som utbröt i augusti förra året, har nu krävt mer än 1,100 människoliv och är enligt experter som talat med The Guardian ”utom all kontroll”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kongo, Kongo-Kinshasa, Världshälsoorganisationen, WHO, Ebola, The Guardian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ebolaepidemini , Kongoär , utom, all, kontroll
Expressen - 14 dec 15 kl. 21:21

Löfven sågar Trump: Utom all rim och reson

Efter det globala klimatavtalet lovar i dag Stefan Löfven: – Vi ska se till att få en fossilfri transportsektor så snabbt som möjligt. Samtidigt kritiserar statsministern för första gången den amerikanske presidentkandidaten och mångmiljardären Donald Trump. – Uttalandet han gjorde angående muslimer är utom all rim och reson..

SVT - 13 okt 11 kl. 08:21

"Byggnaden utom räddning från början"

Enligt räddningsledare Roger Andersson så var byggnaden som under natten brunnit ner utom all räddning redan från början. Medverkande: Niclas Wimmerberg, reporter Roger Andersson, räddningschef.

Nyteknik - 14 nov 11 kl. 10:23

Kopparstölder utom all kontroll

Kopparstölderna utefter den nya, dubbelspåriga järnvägen mellan Trollhättan och Göteborg har fortsatt även efter sommarens stora stöldvåg. Det handlar om miljontals kronor i enbart i materialförluster..

Affärsvärlden - 14 nov 11 kl. 11:51

Enorma försluster när kopparstölder spinner utom all kontroll

Kopparstölderna utefter den nya, dubbelspåriga järnvägen mellan Trollhättan och Göteborg har fortsatt även efter sommarens stora stöldvåg. Det handlar om miljontals kronor i enbart i materialförluster..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"Marknaden är utom all kontroll just nu"

Det råder hysteri på den internationella hästmarknaden! Med hjälp av mexikanska miljarder, en tysk organisation och en hingst värd 50 miljoner kronor ska Rolf-Göran Bengtsson i dag skriva in sig i historieböckerna..

Sydöstran - 30 jan 18 kl. 15:00

Kommunalt lönesystem utom all kontroll

Svar på insändare av Carl-Martin Lanér. Nu bakas visserligen Sydöstrans granskning i inlägget ihop även med andra mediers bevakning av det så kallade Lönekaoset – men för tydlighetens skull kanske det ändå klart bör påpekas att Sydöstrans underlag naturligtvis inte bygger på ”tyckande, och anonyma källor”, utan har hämtats inte bara från personer inifrån den kommunala verksamheten, även då personer i nyckelpositioner, som utnyttjat sin meddelarfrihet. .

UNT - 21 sep 18 kl. 16:00

Sjukhus utom all kontroll

Över 20 års misslyckanden borde leda till någon sorts slutsats..

DN - 25 mar 19 kl. 15:33

Över 1 000 smittade i ebolaepidemin i Kongo-Kinshasa

Över 1 000 människor har hittills insjuknat under den nästan åtta månader långa ebolaepidemin i östra Kongo-Kinshasa. Närmare två tredjedelar har avlidit, enligt landets hälsodepartement..

Dagen - 21 timmar sedan

Ge Mors dagspresent till förlossningar i Kongo

Vet du inte vad du ska ge mamma i Mors dagspresent? Ett tips är Läkarmissionens kampanj En säker förlossning, där du kan skänka 150 kronor i din mammas namn för att en kvinna i Kongo ska få en säkrare förlossning..

Dagen - 21 timmar sedan

Ge Mors dagspresent till förlossningar i Kongo

Vet du inte vad du ska ge mamma i Mors dagspresent? Ett tips är Läkarmissionens kampanj En säker förlossning, där du kan skänka 150 kronor i din mammas namn för att en kvinna i Kongo ska få en säkrare förlossning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Oväntat starkt byggande av bostäder under våren

Bostadsbyggandet under det första kvartalet blev lite starkare än väntat, vilket tyder på att byggandet inte kommer att minska fullt lika mycket i år som tidigare väntat och på samma sätt kommer bostadsinvesteringarna inte tynga BNP fullt lika mycket som beräknat.Det säger Olle Holmgren, ekonom vid SEB, till Nyhetsbyrån Direkt..

Expressen - 30 minuter sedan

Födda 24 maj – sen började livet

De föddes den 24 maj 1996.I år fyller de 23 år. Livet har börjat på allvar.

Expressen - 45 minuter sedan

Olivia gömde en kamera –  avslöjar personalens våld

Vårdpersonalen hånade, mobbade och skröt om sitt våld mot patienterna.De visste inte att ”kollegan” Olivia Davies var en en reporter med dold kamera.Nu avslöjas personalens hemska beteenden mot sina patienter..

Expressen - 45 minuter sedan

Löfven kallar till pressträff – ska presentera nyhet

Statsminister Stefan Löfven kallar till pressträff i Malmö.Klockan 11.30 ska han presentera en regeringsnyhet..

Expressen - 1 timme sedan

Man misstänks ha dödat elva män runtom i landet

En 24-årig man misstänks ha dödat elva andra män.Mannen anklagas för att ha sålt fentanyl via internet – elva män från olika delar av landet ska ha dött av drogen.– Den misstänkte mannen har varit likgiltig inför att fentanylanaloger kan döda och att det är lätt att ta en överdos, säger Britt-Louise Viklund, åklagare, i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Kristersson till Löfven: Gör upp med antisemitismen

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet.– Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar en vitbok över extremismen i sitt eget parti, säger Kristersson..

Expressen - 1 timme sedan

Bröllopshysteri i Taiwan – nu tillåts samkönade äktenskap

Från och med i dag, fredag, är det lagligt med samkönade äktenskap i Taiwan.Hundratals par har nu gift sig.– I dag har min önskan äntligen gått i uppfyllelse, säger Xue Chen – som efter ett decennium har fått sin Antonia Chen till The Guardian..

Expressen - 1 timme sedan

Sofia Wistam: ”Det är otroligt smärtsamt”

I Rumäniens huvudstad Bukarest lever många familjer i fattigdom. I förfallna betonghus, utan el och vatten växer barn upp.Programledaren Sofia Wistam har tillsammans med Läkarmissionen besökt staden.

Expressen - 1 timme sedan

Sira startade gruppen ”Världens mammor”

För tre år sedan slog Barnavårdscentralen i Motala larm om att många mammor satt isolerade i sina hem. Då kände Sira Jokinen Lisse, 50, att någonting behövde göras. Hon startade då ”Världens mammor” för att hjälpa mammorna att komma ut mer i samhället.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Kvinna till sjukhus efter polisjakt

En kvinna fördes till sjukhus efter en polisjakt i Kil i Värmland natten till fredag.Föraren till bilen, en man i 50-årsåldern, greps av polis och är nu misstänkt för en rad olika brott. – Kvinnan fördes till sjukhus, mannen togs med till stationen och bilen beslagtogs och genomsöktes, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Värmland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.