YA > Nyheter

Sunday, 26 May, 23:35

YA - 15 maj 19 kl. 17:12

Matrundan kan vinna mat-Nordens finaste prisNär det nya matpriset Embla delas ut i Reykjavik om ett par veckor kan Matrundan Österlen stå som en av vinnarna och utses som Bästa nordiska matdestination. Även Gunnarshögs gård i Hammenhög är nominerade, i kategorin Bästa nordiska råvaruproducent..
Läs mer på YA
Läs mer om:
nordens, Embla, Reykjavik, Matrundan Österlen, Bästa, Gunnarshögs, Hammenhög

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matrundankan , vinna, mat-Nordens, finaste, pris
Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:13

Extremt bra mat räcker gott

Att äta på lyxrestaurang är egentligen en ganska orättvis affär. Jag tänker mest nu ur perspektivet att det tyvärr bara går att få riktigt fin mat på just lyxiga restauranger. Någon pretentiös arkitekt har då också gått loss på inredningen så den knappt går att röra sig i, ännu mer pretentiösa servitörer rör sig fram och tillbaka i syfte att få dig att känna dig bekväm, oftast (men verkligen inte alltid) så får det bara motsatt effekt.

Supermiljöbloggen - 08 dec 15 kl. 14:16

Svenskarna vill sluta slänga mat

Varje år slänger vi svenskar i genomsnitt 107 kilo mat per person. Enligt en undersökning som TNS-Sifo gjort, på uppdrag av Axfood, har det växande problemet med världens matsvinn blivit en viktig samhällsfråga som tydligt engagerar det svenska folket. Nio av tio svenskar tycker att det är viktigt, eller rent av mycket viktigt, att vi slutar att kasta eller förstöra mat som är ätbar, enligt pressmeddelandet om undersökningen, och fyra av tio, 41 procent, är beredd att själva bidra genom att slänga mindre mat i soptunnan nästa år.

Kristianstadsbladet - 07 nov 11 kl. 22:16

Zlatan: "Jag hoppas vinna två till!"

Foto: Scanpix
Lika säkert som ett amen i kyrkan: Svensk fotboll har en herre. Zlatan Ibrahimovic.
?

HBL - 12 jul 12 kl. 12:28

Är Sofias koja Svenskfinlands finaste?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer ett tävlingsbidrag från Christina Ruth i Helsingfors.Det här är Sofia Ruths, 7, koja.

HBL - 21 jul 12 kl. 14:23

Är kusinkojan i Porkala Svenskfinlands finaste?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer ett tävlingsbidrag från Kyrkogårdsön i Porkala skärgård."Vi, Rebecca, Vera och Siri Ehrnrooth är tre glada kusiner och vi har byggt den här kojan.

HBL - 24 jul 12 kl. 08:45

Är kompiskojan i Tenala Svenskfinlands finaste?

Nu efterlyser vi Svenskfinlands finaste koja. Här är två kompisars gemensamma koja i Tenala.Så här beskrivs tävlingsbidraget: "Kojan har byggts av kompisarna Jesper Tallroth och Felix Sjöberg (båda 11 år), de började för 2 år sedan med kojbygget som utvidgas för varje år.

YA - 23 feb 14 kl. 07:08

Sjuårige Lans är Sveriges finaste tjur

Foto: Sprisse Nilsson
Lans, sju år gammal och 1 340 kilo tung, är Sveriges finaste tjur. På lantbruksutställningen Mila i Malmö vann han nyligen alla priser som går att vinna – och åkte därifrån som Grand champion. Nu vilar han ut hemma i Tolånga.

Sydsvenskan - 10 jul 13 kl. 06:30

Skåne satsar på mat och gästfrihet

Krinova har fått pengar för att utveckla den skånska dryckestillverkningen med fokus på internationell försäljning.Dessutom ska den svenska gästfriheten få sig en skjuts.Mat, miljö och hälsa är Krinova Incubator & Science parks innovationsfokus.

Kristianstadsbladet - 22 aug 13 kl. 09:15

Skånsk mat och dryck på Nordens största mässa

Foto: Lasse Ottosson
Skåne lyfts fram som matregion på Nordens största matmässa i Köpenhamn. En av deltagarna är Vånga 77.1.

GöteborgsPosten - 07 dec 15 kl. 05:00

Vi måste alla hjälpas åt att kasta mindre mat

Genom sunt förnuft kan vi som privatpersoner kasta mindre fullt ätbar mat. För handeln finns också många möjligheter. I morgon öppnar till exempel Stadsmissionen Nordens första matbutik med konceptet Social Supermarket, där skänkt mat från olika matkedjor kan köpas till riktigt låga priser.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

TT-FLASH: L klarar spärren

Liberalerna klarar sig kvar i parlamentet och får 4,1 procent enligt den preliminära rösträkningen..

YA - 30 minuter sedan

TT-FLASH: M näst störst

M blir näst störst med 16,7 procent. SD ökar kraftigt och får 15,6. S blir störst med 23,7 procent, enligt preliminär rösträkning..

YA - 15 minuter sedan

Spanska socialdemokrater mot seger

YA - 1 timme sedan

Anttila guldhjälte och nationalidol

En 33-årig jätte har blivit Finlands stora nationalidol. Förre Örebroforwarden Marko Anttila sköt två mål och avgjorde VM-finalen i ishockey mot Kanada. Laget som ingen trodde på fullbordade askungesagan och vann med 3–1..

YA - 1 timme sedan

Fi ser ut att mista sitt enda mandat

Feministiskt initiativ skrällde i förra EU-valet och partiets representant Soraya Post kunde ta plats i Bryssel. Fem år senare har partiet gått kräftgång i opinionen och ser nu ut att förlora sitt enda mandat..

YA - 1 timme sedan

De gröna visar musklerna i Finland

Miljöpartiet De gröna är det finländska EU-valets raket. Partiet ökade kraftigt och lär knipa två av Finlands 13 mandat i Bryssel. Även högerpopulistiska Sannfinländarna går framåt något men störst parti blir konservativa Samlingspartiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.