Skånskan > Nyheter

Sunday, 26 May, 23:22

Skånskan - 15 maj 19 kl. 17:30

Röstade som de lovatSkurup – Vi tycker att det är oerhört viktigt att behålla de små byskolorna. Det finns barn som är i behov av mindre sammanhang, säger Eva Hallmer Lindahl (L).Alla partier utom Moderaterna röstade i tisdags i kommunstyrelsen för att Slimmingeby skola ska fortsätta undervisningen som vanligt framöver.
– Man måste kunna bo i alla delar av kommunen och det är en felaktigt fördelad skolpeng som gör att situationen blir så här, säger Magnus Alm (S) och fortsätter:
– Konsekvensen blir annars att även Mölleskolan i Skivarp ska läggas ned om elever i årskurs fyra väljer Prästamosseskolan, säger han och påpekar att även Alléskolan är liten och att det endast är Östergårdskolan och Mackleanskolan som bär sina egna kostnader de senaste åren.

Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eva Hallmer Lindahl, Moderaterna, Slimmingeby, Magnus Alm, Mölleskolan, Skivarp, Prästamosseskolan, Alléskolan, Östergårdskolan, Mackleanskolan, Alm, Bolinder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röstadesom de , lovat
Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Så här röstade din kommun i EU-valet

Här kan du följa räkningen av EU-rösterna i din kommun. Från klockan 23 på söndagskvällen redovisas resultaten. Klicka på länkarna nedan för att komma till din kommun: Så röstade Bjurholm Så röstade Dorotea Så röstade Lycksele Så röstade Malå Så röstade Nordmaling Så röstade Norsjö Så röstade Robertsfors Så röstade Skellefteå Så röstade Sorsele Så […].

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 15 kl. 04:00

Det här är en kupp. Grekland röstade fel - nu kommer bestraffningen.

Taggen #thisisacoup blev en av de mest använda på Twitter under måndagen, efter att Eurogruppens regeringar presenterat sin lista med radikala krav på Grekland i utbyte mot ett nytt nödlån. Krav som inkluderar att installera “trojkans” (EU:s, ECB:s och IMF:s) tjänstemän i Aten med vetorätt över lagstiftning, att redan klubbade lagar som regeringspartiet Syriza genomfört sedan de tog över makten ska revideras, och att 50 miljarder Euro i grekiska tillgångar ska överföras till en fond under trojkans övervakning. Med andra ord att till stor del eliminera landets självstyre och göra det till en form av finansiell koloni.

Nya Wermlands Tidningen - 08 okt 13 kl. 06:00

Här röstade flest i valet

En av Sunne pastorats församlingar klarade 25-procentsstrecket i kyrkovalet, Gräsmarks församling. Och då håller Sunne pastorat vad man lovat. ?

YLE - 20 apr 15 kl. 09:55

Larsmoborna röstade flitigast, Karlebyborna på soffan

Som vanligt var det Larsmo- och Pedersöreborna som röstade flitigast i valet i svenska Österbotten. Totalt röstade 84 procent av väljarna i Larsmo, i Bosund till och med 90 procent. Pedersöre slutade på strax under 83 procent.

Västerbottens Folkblad - 09 sep 18 kl. 20:00

Så röstade din kommun

Här kan du följa räkningen av rösterna i din kommun och efterhand även kommentarer. Klicka på länkarna nedan för att komma till din kommun: Så röstade Bjurholm Så röstade Dorotea Så röstade Lycksele Så röstade Malå Så röstade Nordmaling Så röstade Norsjö Så röstade Robertsfors Så röstade Skellefteå Så röstade Sorsele Så röstade Storuman Så […].

YLE - 09 apr 17 kl. 22:54

Fler Hangöbor hittade fram till vallokalen - färre röstade i Sjundeå

Hangö var den enda kommunen i Västnyland där kommunalvalet lyckades aktivera fler väljare än år 2012. I Lojo och Raseborg var valdeltagandet rätt samma medan det sjönk i både Sjundeå och Ingå. Hangöborna röstade flitigare i det här kommunalvalet än för fyra år sedan.

NT - 12 timmar sedan

Så röstade Norrköping – förra gången

Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ blev vinnarna när Norrköping röstade – i 2014 års EU-val, alltså..

Nyan - 1 timme sedan

40,9 procent av ålänningarna röstade

Totalt 11198 ålänningar röstade i EU-valet. Mest fick Anton Nilsson med 7 615 röster.
Efter Nilsson var det Gunell som lockade ålänningarna till valbåsen med 1 277 röster.

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

YLE - 25 maj 14 kl. 23:24

Larsmoborna röstade flitigast, Karlebyborna på soffan

Väljarna i Larsmo var de flitigaste att rösta i svenska Österbotten. I Larsmo röstade över 67 procent av väljarna. Pedersöre kom på en andra plats där nästan 66 procent röstade.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

William till semifinal på Silverstone

RALLYCROSS William Nilsson lyckades inte nå finalen i den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series på Silverstone i Storbritannien.Rallycrossfesten slutade i stället med en fjärdeplats i semifinalen.
– Trots att tempot egentligen fanns så fattades det där lilla extra, säger Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Liberalerna balanserar på spärren

EU-val Liberalerna ligger på gränsen för att åka ur EU-parlamentet, visar SVT:s vallokalsundersökning vid 21-tiden på söndagen.
Partiet får 4,4 procent av rösterna.Alla siffror
Socialdemokraterna: 25,1 (+0.

Skånskan - 3 timmar sedan

Älska Svedala räknar med ett tydligt nej

SVEDALA
Älska Svedala tror på ett nej och vill se att resultatet av folkomröstningen snarast hamnar på kommunfullmäktiges bord för ett slutligt politiskt beslut.– Jag utgår från att det blir fler som röstar nej än ja. Hade jag suttit på Kriminalvården hade jag inte gått vidare med planerna i Svedala kommun om nejsidan får mer än femtio procent av rösterna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Danskonkurrens blev till publikframgång

Staffanstorp/Veberöd Det såg ut att bli en olycklig dragkamp om danspubliken.
Men icke! Istället växte besöksantalet för både dansfestivalen i Staffanstorp och dansgalan i Veberöd.

Skånskan - 4 timmar sedan

Två personbilar i olycka vid Örtofta

Eslöv Larmet kom in klockan 18.27 på söndagen om en trafikolycka i höjd med Örtofta sockerbruk.Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för närmare kontroll.

Skånskan - 5 timmar sedan

Följ EU-valet direkt

Nyheter.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ingen stress vid valurnorna för Malmöborna

Malmö Det var allt annat än stressigt när Malmöborna i lugn och ro begav sig till vallokalerna under söndagen.
– Det är en plikt! Det är jätteviktigt att nyttja rätten att säga vad vi tycker, säger Pernilla Westesson vid vallokalen som riggats i Kroksbäcksskolan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ökat valdeltagande

EU-val Årets deltagandet i EU-valet ser ut att bli högre än tidigare år, enligt Europe elects.I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet under de kommande fem åren. I flera av de stora EU-länderna hade betydligt fler röstat på söndagen strax eftermiddagstid i år jämfört med samma tidpunkt förra valet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hård konkurrens om besökarna

ESLÖV Det sjöd av aktiviteter i Eslöv i helgen. Vårmarknaden fick denna gång konkurrens av familjedagarna och invigningsfestligheterna på Flygstadens köpcentrum.
– Det är ju rätt dumt att ha båda grejorna samma helg, tyckte trogne marknadsbesökaren Emphillis Lundgren från Eslöv.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Självklart att gå och rösta”

HÖÖR En jämn ström av Höörsbor sökte sig till vallokalen på Stiftsgården Åkersberg på söndagen.
– Det är viktigt att nyttja sin rättighet att gå och rösta, tyckte Bengt Jönsson, Yxnaholma.När vallokalen på Stiftsgården slog upp portarna klockan 8 på söndagsmorgonen var det redan en del folk som stod och väntade på att få komma in och rösta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.