Skånskan > Nyheter

Monday, 27 May, 05:28

Skånskan - 15 maj 19 kl. 17:30

Pustar ut och tar nya tag igenSkurup Det är med lättnad och lite smolk kvar i bägaren Slimmingeby skola och förskola tar emot beskedet att skolan ska leva vidare.
– Det reder sig framöver, tror speciallärare Ann Karlsson Zander som är mycket glad över utgången.Dagen efter att kommunstyrelsen tagit beslutet att Slimmingeby skola ska vara öppen från och med hösten 2019 och tills vidare är stämningen på skolgården, som skola och förskola delar på, något tryckt. Förskollärarna är ute och hela gruppen skruvar på sig och tycker ämnet är svårt. Förskollärare Caroline Yndell sammanfattar hur de tänker just nu.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Slimmingeby, Ann Karlsson Zander, Caroline Yndell, Anton Klinge, Prästamosseskolan, Kate Sjödin, Christine Stigborg, Stigborg, Moa Berglöf, Skurup, Slimmingeborna, Berglöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pustarut och , tarnya , tag, igen
Jönköpingsnytt - 24 feb 12 kl. 13:11

"Förväntar mig att vi tar tag i spelet direkt"

Både Dennis Östlundh och André Calisir är med i truppen då J-Södra möter Sylvia. - Jag förväntar mig att vi tar tag i spelet direkt, säger tränaren Mats Gren..

Expressen - 17 okt 13 kl. 21:31

"Måste ha ledare som kliver ut & tar tag i det"

Klapp-klapp-klapp. Och 1-0 efter 17 sekunder. Växjös raketstart knäckte Färjestad - som är fast förankrat i SHL:s bottenträsk.

GT - 19 jan 16 kl. 07:26

2016 ska bli året då jag tar tag i problemet

Jag har bestämt att 2016 ska bli året då jag tar tag i problemet som drabbat mig alltför många gånger. 2015. Vilket år, det var så mycket som hände på så väldigt kort tid.

Västerbottens Folkblad - 01 aug 16 kl. 21:01

(M) vill att kommunen tar tag i trakasserierna

Festivalsommaren närmar sig sitt slut och på Västerbottens festivaler har flera sexuella ofredanden anmälts till polisen. Nu vill Moderaterna i Skellefteå att kommunen tar tag i frågan. Det var i kölvattnet av Stadsfesten som Moderaternas gruppledare i Skellefteå, Andreas Löwenhöök, lämnade in en motion om att förstärka arbetet mot sexuella trakasserier i kommunen.

Expressen - 04 nov 16 kl. 17:51

Trumpskräcken tar tag i svenskarna

Trumpskräcken tar tag i svenskarna - många fruktar för sin ekonomi om republikanernas kandidat vinner presidentvalet på tisdag. Men blir det så mycket bättre med Hillary Clinton? Nätbanken Nordnet har gjort en undersökning om hur hushållen tror valet påverkar deras ekonomi.

SVT - 04 mar 11 kl. 18:42

Importen tar fart igen

Importen av alkohol från Tyskland tar fart igen. Det är den starka kronan som gör det förmånligare för svenskar att åka ner och lasta bilar och bussar fulla med billig sprit och öl. Medverkande: Ylva Esping, reporter Carina Pålsson, Kristianstad Philip Balmer, butikschef Sven Tuvesson, Höör Stellan Ljungkvist, busschaufför Christer Zaar, fotograf Silvija Zvejnieks, redigerare.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:30

Tar tag i utveckling av Kullagården igen

Kävlinge Ska den stängda demensavdelningen på Kullagården bli tillfälligt LSS-boende eller nya servicelägenheter? Kommunen kommer inom kort att lägga fram en analys om vilken väg man vill välja.Sedan den 31 mars har Kullagården bara servicelägenheter och daglig verksamhet på träffpunkten.

HBL - 03 jun 13 kl. 15:44

SFP tar tag i EU-val och utbildningsfrågor

BORGÅ. Nya vindar ska blåsa under partidagen från fredag till söndag i Borgå.
Det var tio år sedan Borgå senast stod värd för SFP:s partidag.

UNT - 25 okt 13 kl. 11:46

Kommunen tar tag i vildsvinsproblem

Vildsvin härjar på vissa håll i Östhammar och bökar runt i trädgårdar nattetid. Nu tar kommunen tag i problemet och har startat en dialog med de stora markägarna..

YLE - 01 okt 17 kl. 15:20

Åbo tar tag i sprutproblemet i Mannerheimsparken

Åbo stad har fått klagomål angående använda sprutor som småbarnsföräldrar hittat i Mannerheimsparken. Det är inte mycket vi kan göra, men nu tar vi tag i problemet säger staden..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Jordskredsseger för nej-sidan

Svedala Folkomröstningen om fängelse i Svedala gav ett tydligt resultat.
Betydligt fler än dubbelt så många röstade emot som röstade för.Siffrorna är än så länge preliminära och de förtidsröster som lämnats in i annan kommun räknas inte förrän den 29 maj.

Skånskan - 3 timmar sedan

Staten måste stödja även mu­se­er utan­för Stockholm

S/MP-rege­ringens stora kul­tur­po­li­tiska sats­ning är gra­tis en­tré på de stat­liga mu­se­erna. I prak­tiken är detta ett en­si­digt gynnande av kul­turen i Stockholm, efter­som näs­tan alla stat­liga mu­se­er finns i Stockholm. Un­dan­tag finns – Moderna mu­se­et i Malmö, Världs­kul­tur­mu­se­et i Göteborg och Ma­rin­mu­se­um i Karls­kro­na.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ge kommunerna resurser

Allt fler förstår nu att det ekonomiska läget för kommuner och regioner blir kärvare de kommande åren. Vi blir allt fler äldre, barn och unga samtidigt som bristen på arbetskraft är stor i hela samhället. Om tio år kommer äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.

Skånskan - 7 timmar sedan

William till semifinal på Silverstone

RALLYCROSS William Nilsson lyckades inte nå finalen i den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series på Silverstone i Storbritannien.Rallycrossfesten slutade i stället med en fjärdeplats i semifinalen.
– Trots att tempot egentligen fanns så fattades det där lilla extra, säger Nilsson.

Skånskan - 8 timmar sedan

Liberalerna balanserar på spärren

EU-val Liberalerna ligger på gränsen för att åka ur EU-parlamentet, visar SVT:s vallokalsundersökning vid 21-tiden på söndagen.
Partiet får 4,4 procent av rösterna.Alla siffror
Socialdemokraterna: 25,1 (+0.

Skånskan - 10 timmar sedan

Älska Svedala räknar med ett tydligt nej

SVEDALA
Älska Svedala tror på ett nej och vill se att resultatet av folkomröstningen snarast hamnar på kommunfullmäktiges bord för ett slutligt politiskt beslut.– Jag utgår från att det blir fler som röstar nej än ja. Hade jag suttit på Kriminalvården hade jag inte gått vidare med planerna i Svedala kommun om nejsidan får mer än femtio procent av rösterna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Danskonkurrens blev till publikframgång

Staffanstorp/Veberöd Det såg ut att bli en olycklig dragkamp om danspubliken.
Men icke! Istället växte besöksantalet för både dansfestivalen i Staffanstorp och dansgalan i Veberöd.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två personbilar i olycka vid Örtofta

Eslöv Larmet kom in klockan 18.27 på söndagen om en trafikolycka i höjd med Örtofta sockerbruk.Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för närmare kontroll.

Skånskan - 11 timmar sedan

Följ EU-valet direkt

Nyheter.

Skånskan - 12 timmar sedan

Ingen stress vid valurnorna för Malmöborna

Malmö Det var allt annat än stressigt när Malmöborna i lugn och ro begav sig till vallokalerna under söndagen.
– Det är en plikt! Det är jätteviktigt att nyttja rätten att säga vad vi tycker, säger Pernilla Westesson vid vallokalen som riggats i Kroksbäcksskolan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.