GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 20 May, 08:37

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 09:04

Åkareplatsen ett arbetsmiljöproblem för förarnaSpårvägens vd vill se åtgärder kring Åkareplatsen för att minska förarnas stress..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Åkareplatsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkareplatsenett , arbetsmiljöproblemför , förarna
YA - 12 dec 18 kl. 06:00

Rektorerna kräver högre lärarlöner: ”Glappet är ett arbetsmiljöproblem”

Rektorerna på Ystad gymnasium tar strid för att lärarna ska få högre lön. – Det börjar bli ett arbetsmiljöproblem att nya lärare får högre lön än trotjänarna har, säger Josephine Müllern och Lena Schmidt..

YA - 18 jun 14 kl. 06:30

Bristande arbetsmiljö i Sjöbos skolor

Våld, hot, hög arbetsbelastning och stress är några av de arbetsmiljöproblem som kommunens skolor måste bli bättre på att hantera. Efter Arbetsmiljöverkets inspektion ställs nu krav på att kommunen vidtar åtgärder för att säkerställa en trygg och hälsosam arbetsmiljö för både elever och personal.
Den nyligen genomförda inspektionen av arbetsmiljön i Sjöbos skolor är en del i en större satsning som Arbetsmiljöverket just nu genomför.

GöteborgsPosten - 24 mar 17 kl. 12:53

Stoppa påstridiga föräldrar - låt lärarna göra sitt jobb

Elevernas föräldrar håller på att bli lärarnas största arbetsmiljöproblem. Skollagen måste bli tydligare med att det är lärarna som ansvarar för undervisningen – ingen annan, skriver Christer Nylander (L) och Helene Odenjung (L)..

UT - 03 apr 14 kl. 09:01

Dålig arbetsmiljö på Ljungsarpskolan

Under lång tid har personalen på Ljungsarpskolan lidit av dålig arbetsmiljö. Nu har Lärarförbundet tillsammans med Lärarnas Riksförbund lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket. Sjukskrivningar och akut pedagogbrist har gjort att arbetsbelastningen på lärarna har varit orimligt hög under en tid.

Skånskan - 11 feb 19 kl. 16:15

Risk att lärarna flyr från Färsinga

SJÖBO Drygt 83 procent av lärarna på Färsingaskolan har sökt eller tänker söka andra jobb. Nästan lika många säger att de upplever sömnrubbningar eller känner sig nedstämda.
Det framgår av en arbetsmiljöenkät bland lärarna på Färsingaskolan.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 19:00

Nu slår även lärarna larm om sparkraven

Sjöbo Det är inte bara rektorer som signalerar om att sparkraven som väntar inom kommunens förskolor och skolor är för tuffa. Nu slår även lärarna larm.
– Smärtgränsen är snart nådd, säger Peter Nilsson, ordförande för Lärarnas riksförbund i Sjöbo och även lärare på Emanuelskolan.

BT - 04 aug 14 kl. 09:18

Så löser vi skolans problem

Läraren och författaren Lotta Sjöberg tycker att den svenska skolan är på fel väg, men har lösningar. En är dem är höjda löner: ”Att läraryrket har blivit ett låglöneyrke är en skam för ett land som säger sig värna om utbildning och forskning.” Att skolan är en av valets hetaste frågor har väl knappast undgått någon.

YLE - 08 nov 13 kl. 15:45

Därför strejkar Nobinaförarna

Busstrejken som ställde till det i kollektivtrafiken kom som en överraskning för bussbolaget Nobinas ledning. Huvudförtroendeman Markus Jokikokko säger att förarna tröttnat på problemen med arbetsturerna. – Det hela började för ett och ett halvt år sedan när Nobina ville förnya schemaläggningen av arbetsturerna, bland annat gav man ökad effektivitet som skäl, säger Jokikokko.

YLE - 10 maj 16 kl. 11:24

Lärarna mår allt sämre i sitt jobb - men är ändå motiverade

Lärarna mår allt sämre i sina jobb, visar en utredning. Men samtidigt visar barometern att lärarna fortsättningsvis är motiverade i sitt jobb. Lärarfacket OAJ:s barometer visar lärarna slits av stress, mobbning och osakligt bemötande.

DalaDemokraten - 23 jul 14 kl. 13:45

Debatt: Vi kan lösa skolans problem

Att skolan är en av valets hetaste frågor har väl knappast undgått någon. Och att den är så pass het kan väl knappast förvåna heller. Alla medborgare – direkt eller indirekt – har intresse av att skolan fungerar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tioåring slagen och rånad

En tioårig pojke blev på söndagseftermiddagen slagen och rånad på sin mobiltelefon..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

"Hon visade klass och kyla när allt skulle avgöras"

GP betygsätter – de var bäst när Sävehof bärgade SM-guldet..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Götene vann hemma mot Skara

Det blev Götene som vann matchen hemma mot Skara mötet i division 4 Västergötland norra i fotboll på söndagen. 3–1 (1–1) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Svenskt seglingsbrons på EM

Vilma Bobeck och Malin Tengström seglade hem ett brons på EM i 49erFX-klassen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

SM-guld till Sävehof – efter sanslös rysare

Matchhjältens uppladdning stördes av sjukdom: "Är så stolt"..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Föll hundratals meter mot sin död

Två personer, en kvinna och en man, har hittats döda på Svalbard efter att ha fallit flera hundra meter ner för en brant fjällsida i Spetsbergen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Formstarka Mjällby tog ny seger mot Öster

Mjällby är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Öster borta på Myresjöhus Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 0–1 (0–1) innebär att Mjällby nu har fem segrar i följd i Superettan i fotboll..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Segerraden förlängd för Lunds BK - besegrade Landskrona

3–2 blev resultatet när Lunds BK och Landskrona möttes på Klostergårdens IP på söndagen. I och med detta har Lunds BK hela sju raka segrar i U 19 Region 1 i fotboll..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

IFK Hässleholm utan seger för sjunde matchen i rad

Eskilsminne tog emot IFK Hässleholm hemma på Västergårds IP, och matchen slutade 3–1. Det betydde sjunde matchen i rad utan seger för IFK Hässleholm, som fortfarande är utan seger i U 19 Region 1 i fotboll..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Elfsborg förlorade borta mot Djurgården

Elfsborg förlorade bortamatchen mot Djurgården i Allsvenskan i fotboll på söndagen. 2–0 (2–0) slutade matchen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.