SVT > Utrikes

Monday, 27 May, 05:06

SVT - 15 maj 19 kl. 17:15

Uppgifter: USA skjuter på hot om biltullarHotet om amerikanska biltullar mot omvärlden skjuts upp, uppger nyhetsbyrån Bloombergs som refererar till en myndighetskälla..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Bloombergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, USA, skjuter, hotom , biltullar
SR - 15 maj 19 kl. 17:21

Uppgifter: USA skjuter på hot om biltullar

Hotet om amerikanska biltullar mot omvärlden skjuts upp, uppger nyhetsbyrån Bloombergs som refererar till en myndighetskälla..

Dagens PS - 09 aug 17 kl. 08:09

Nordkoreas brutala svar på USA:s hot

Den amerikanske presidenten Donald Trump har hotat med att vedergälla Nordkoreas upptrappning mot USA med ”eld och raseri” med ”en kraft vars like världen aldrig skådat”, rapporterar bland annat SVT Nyheter. Bakgrunden är uppgifter om att Nordkorea utvecklat en kärnvapenstridsspets anpassad för landets raketer. Ett par timmar efter Trumps tal kontrade Pyongyang i ett tv-uttalande i statstelevisionen att Nordkorea ”allvarligt överväger” att slå till mot det amerikanska territoriet Guam, som är en ö i västra Stilla havet och som klassas som en av USA:s tyngsta poster.

Dagens PS - 06 maj 19 kl. 11:09

USA skjuter ner missiler med laser

I dagens techbrief kan du läsa om Tesla på den norska bilmarknaden, EU:s förundersökning mot Apple och amerikanska flygvapnets nya försvarssystem mot missiler. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tesla har kört om Volkswagen Den amerikanska elbilstillverkaren kan ha passerat VW som största bilmärke i Norge, skriver Ny Teknik.

DN - 21 maj 19 kl. 06:55

USA skjuter upp förbud för teknikexport till Huawei

USA skjuter upp ett förbud för amerikansk teknikexport till kinesiska Huawei i 90 dagar. Samtidigt säger teknikgigantens grundare att Huawei inte kan isoleras från världen. – Det nuvarande agerandet från amerikanska politiker underskattar vår styrka, säger Ren Zhengfei till kinesiska CCTV..

SR - 21 maj 19 kl. 06:13

USA skjuter upp exportförbudet till Huawei

USA skjuter upp förbudet för amerikansk teknikexport till det kinesiska teknikföretaget Huawei i 90 dagar. Det ska nu träda i kraft i mitten av augusti..

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 16:37

USA skjuter på hot om biltullar

Hotet om amerikanska biltullar mot omvärlden skjuts upp, uppger nyhetsbyrån Bloombergs som refererar till en myndighetskälla. Världens börser stiger på beskedet. Slutdatumet för ett besked om biltullarna var satt till 18 maj.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 16:37

USA skjuter på hot om biltullar

Hotet om amerikanska biltullar mot omvärlden skjuts upp, uppger nyhetsbyrån Bloombergs som refererar till en myndighetskälla. Världens börser stiger på beskedet. Slutdatumet för ett besked om biltullarna var satt till 18 maj.

BT - 24 jul 13 kl. 18:13

USA skjuter upp egyptisk leverans

Både Egyptens islamister och arméchefen uppmanar till protestmarscher över hela landet på fredag. USA:s president Barack Obama har beslutat att skjuta upp leveransen av stridsflygplan av typen F-16 till Egypten, uppger Pentagon, enligt Reuters.Pentagon hänvisar till "den rådande situationen" i motiveringen till beslutet.

Länstidningen i Jämtland - 01 maj 18 kl. 04:03

USA skjuter upp chockhöjda tullavgifter mot EU

Från den 1 maj skulle USA:s höjning av tullavgifter på stål och aluminium i EU börja att gälla. Men enligt uppgifter till New York Times väntas nu Vita huset skjuta upp beslutet en månad..

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 11:16

Obama: USA underskattade hot från IS

USA underskattade risken för att kaoset i Syrien skulle leda till att extremistgrupper som Islamiska staten (IS) växte sig starka, säger president Barack Obama i en intervju med tv-kanalen CBS.
- Jag tror att chefen för vår nationella underrättelseverksamhet, James Clapper, har erkänt att de underskattade vad som ägde rum i Syrien.På frågan om Washington överskattade den USA-tränade irakiska militärens förmåga att bekämpa jihadisterna, svarar Obama: - Det är helt sant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Katastrofval för Tories – kan förlora samtliga mandat

Det EU-kritiska Brexitpartiet ser ut att bli klart störst i det brittiska EU-valet. Samtidigt backar de etablerade partierna och det konservativa regeringspartiet riskerar att rasa ur parlamentet..

SVT - 6 timmar sedan

Prognos: Så fördelas mandaten i EU-parlamentet

Det är inte bara inte den konservativa gruppen som går framåt i EU-valet, utan även den gröna gruppen tar ett stort kliv. Det visar den senaste prognosen som Europaparlamentet publicerat över mandatfördelningen för de kommande fem åren..

SVT - 8 timmar sedan

Grön våg sveper in över Europa

2019 års upplaga av EU-valet ser ut att kunna målas i färgen grönt. Runt om i Europa har flera av de partier med miljö och klimat som sitt främsta fokus slagit rekord, visar flera vallokalsundersökningar..

SVT - 8 timmar sedan

Här sitter svenskarna i EU-parlamentet

I Europaparlamentet finns åtta grupper som samlar politiker från de olika EU-länderna. I sex av dem sitter de svenska partierna..

SVT - 8 timmar sedan

Prognos: Le Pens parti ser ut att bli störst i Frankrike

Marine Le Pens högerextrema parti Nationell samling ser ut att blir störst i franska EU-valet, enligt en första prognos, rapporterar internationella nyhetsbyråer. President Emmanuel Macrons parti blir näst störst..

SVT - 10 timmar sedan

Första prognos i Tyskland: CDU går mot tungt nederlag i EU-valet

Under söndagen avgörs EU-valet. Över 400 miljoner röstberättigade européer utser 751 ledamöter till Europaparlamentet. I Tyskland verkar De Gröna göra ett starkt val samtidigt som regeringspartiet CDU backar, enligt en första prognos..

SVT - 11 timmar sedan

Lista: Sex valresultat att hålla koll på

Hundratals miljoner väljare är med och avgör vad som händer med de 751 platserna i EU-parlamentet. En rejäl demokratisk apparat att hålla koll på, SVT Nyheter har sammanställt sex länder där EU-valet är extra intressant..

SVT - 13 timmar sedan

Här röstar Europas ledare i EU-valet

På valdagen för Europaparlamentsvalet fylls lokalerna runt om i länderna i Europa. Även de stora ledarna röstar däribland Donald Tusk, Emanuel Macron, Luigi Di Maio, Sebastian Kurz, Pedro Sanchez och Silvio Berlusconi..

SVT - 15 timmar sedan

Röster från Europa – så tänker folk om vad de röstar på

Katlan Gabor i Budapest, Irene Kraanen i Amsterdam och Fabio Cruciani i Rom har alla röstat i EU-valet. Men deras motiv skiljer sig åt..

SVT - 16 timmar sedan

Svensk kvinna döms till 15 års fängelse för samröre med IS

En domstol i Irak dömer en svensk kvinna till 15 års fängelse för samröre med IS. SVT:s team Stina Blomgren och Marco Nilson var på plats för att bevaka rättegången..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.