Barometern > Nyheter

Sunday, 26 May, 05:31

Barometern - 15 maj 19 kl. 17:00

Sjuksköterskor dyrare än väntatBristen på sjuksköterskor drabbar inte bara vården. Nu märks den även i äldreomsorgen i Kalmar. – Alla våra yrken är bristyrken, säger Michael Ländin (S). .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Michael Ländin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuksköterskor, dyrare, än, väntat
BT - 03 dec 14 kl. 20:26

Har pengar för ny vårdavdelning ? men saknar sjuksköterskor

Brist på framförallt sjuksköterskor har hindrat Södra Älvsborgs sjukhus att starta en ny vårdavdelning som det fanns pengar till. Under hela hösten har personalbristen gjort att sjukhuset inte kunnat komma upp i fulla antalet vårdplatser sedan i somras. – Just nu skulle det behövas 14 vårdplatser inom medicin och fem platser inom opererande specialiteter mer än vad vi har, säger personalchef Heidi Ström.

LV - 20 jan 15 kl. 09:07

Akut läge för sjuksköterskorna

Så är vi då där då det händer som vi verksamma inom vården har väntat på. Sjuksköterskebristen har tvingat fram en neddragning av 8 vårdplatser på en av medicinavdelningarna på Västerviks sjukhus. Denna neddragning uppges vara tillfällig men frågan är om det kommer att bli lättare framöver att få tag på sjuksköterskor?.

Dalarnas tidningar - 25 aug 14 kl. 20:48

"Bättre än förväntat"

Inför sommaren drog landstinget ned på antalet vårdplatser inom flera verksamheter. Detta för att garantera en verksamhet. Då saknades det cirka 100 sjuksköterskor..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 19 kl. 07:53

13-åring har väntat över ett år på utredning – Bup i Helsingborg har inga sjuksköterskor

Mamman: ”Hon är inte självmordsbenägen, då får man ingen hjälp.”.

Skånskan - 01 nov 15 kl. 18:01

Önskar att sjuksystrar också får rum under taket

Skurup SKURUP
Känslorna hos personalen kring nyheten att hemtjänsten ska omorganiseras är blandande – och ganska sansade. – Vi vet inte så mycket, säger de kort och koncist.
Och tidningen är på plats någon enstaka dag efter att beslutet är taget i fullmäktige, så några detaljer om vad omorganiseringen innebär har de inte.

SN - 29 maj 15 kl. 05:50

Jonmyren: Allvarligt för sommarvården

SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) är en delförening inom Sveriges Läkarförbund och vi organiserar läkare som ännu inte har uppnått specialistkompetens; vikarierande underläkare, AT-läkare och ST-läkare. Våra medlemmar ansvarar för en stor del av jourbördan inom sjukhusspecialiteterna och jobbar många och långa pass på akutmottagningarna runt om i länet. Med sommaren runt hörnet, märker vi nu av en allt större oro bland våra medlemmar kring hur situationen kommer att se ut på våra sjukhus.

BT - 30 nov 14 kl. 16:15

Tufft för patienter i pressad vård

Sjuksköterskor skippar semester och sliter med övertid, men personalbristen i vården kan inte mättas. Mängder av vårdplatser är stängda och operationer stoppas - patienter som väntat länge får dystra besked timmar före operation: Fortsätt vänta.I ett år har Birgitta Levicks 18-årige son räknat ner tiden inför sin käkoperation.

YA - 20 dec 13 kl. 04:00

Löfven lyfter inte

Foto: Claudio Bresciani / TT
Socialdemokraterna är oväntat svaga i opinionen. Som svar på det läggs politiken om i fel riktning.
Stefan Löfven hade ett ganska tacksamt utgångsläge när han tillträdde.

SVT Debatt - 17 feb 14 kl. 07:00

Våga ställ krav på sjukvården

SJUKVÅRD Efter flera uppmärksammade TV-program  som ”Arga doktorn” är det dags för mig att besvara frågan: behöver man vara arg för att få rätt i vården? Vi har en avancerad sjukvård i Sverige. Du kan med trygghet få behandling vid svåra akuta skador och vi har också i jämförelse med många länder goda resultat vid exempelvis hjärtsjukdomar eller spädbarnsvård.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 06:13

Kritik mot hur Bup-köerna kortats

De långa köerna till utredningar på BUP har kortats markant under årets första månader. Från 112 köande barn, till 65.
Nu berättar personal att det har skett genom ett oetiskt trixande, där barnen drabbas.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Bakläxa för Högsby kommun

I december förra året hälsade Skolinspektionen på vid Fröviskolan för att göra en tillsyn. Då framkom brister som kommunen skulle åtgärda - men de godtas inte..

Barometern - 30 minuter sedan

Soptippen går mot en säker död

Samtliga deponier av äldre modell ska skrotas i landet. På Mörkeskog har arbetet redan inletts. – I framtiden lär vi inte behöva så stora ytor för avfall eftersom mer och mer återvinns, säger Ronnie Björkström..

Barometern - 30 minuter sedan

Maktspel väntar i EU-parlamentet

När valresultatet är klart börjar maktspelet kring partigrupperna i EU-parlamentet. Här får du koll på vilka bland annat EPP, ECR och Alde är..

Barometern - 30 minuter sedan

Försvunnen yogainstruktör hittad i djungeln

En 35-årig yogainstruktör har hittats vid liv i djungeln, efter att ha varit försvunnen i över två veckor. En gräsrotsfinansierad kampanj ledde till att hon kunde räddas..

Barometern - 45 minuter sedan

Danmark samarbetar med junta om flyktingar

Barometern - 45 minuter sedan

Moby och Portman i bråk om dejtande

Den amerikanske artisten och producenten Moby har hamnat i blåsväder efter påståenden om att han på 1990-talet hade en relation med skådespelaren Natalie Portman..

Barometern - 1 timme sedan

Jonas Blixt tappar i Texas

Barometern - 1 timme sedan

Minister försenade flyg – avgår

Ett trafikflygplan fick vända på startbanan för att plocka upp Mexikos miljöminister. Nu avgår ministern..

Barometern - 2 timmar sedan

Trump störs inte av Kims vapentest

Barometern - 2 timmar sedan

Busschaufför åtalas för rattfylla

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.