Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 22 May, 14:39

Västerbottens Folkblad - 15 maj 19 kl. 16:59

”EU behöver den här typiskt sossiga politiken”Det börjar närma sig valdagen till Europaparlamentsvalet. Enligt mätningar tenderar Socialdemokraterna minska och Sverigedemokraterna öka i väljarstöd. Samtidigt har klimatet klättrat upp på listan över de allra viktigaste frågorna för väljarna i det här valet. Invandring, immigration och asyl kommer på andraplats. Nu har även Socialdemokraterna släppt sin valplattform och sammanfattningsvis är det en stor [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Europaparlamentsvalet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU behöver den här typiskt, sossiga, politiken
Expressen - 21 jan 19 kl. 09:16

Kinberg Batras uppmaning till Kristersson: Bli lite sossiga

Tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra ger sina tidigare väljare och aktiva moderater ett ovanligt råd: Bli lite sossiga.Nej, hon menar inte att byta partitillhörighet, utan att lära sig av hur socialdemokrater tidigare har hållit ihop genom kriser..

Skånskan - 9 timmar sedan

Flyttar till USA och lämnar politiken

STAFFANSTORP Omsorgsnämndens ordförande, Liliana Lindström (M), lämnar alla sina politiska uppdrag i Staffanstorp den siste maj.
Orsaken är att familjen ska flytta till USA.– Min man har fått ett mycket trevlig erbjudande som innebär arbete i New Hampshire i USA.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 11:43

Nya forskarbyn ska förändra politiken

Foto: Jenny Leyman
Ett chockbesked, en vältajmad mid­dag och två herrar som fann varandra var vad som krävdes. Om ett år har Lund en ny forskarby - ett projekt som kan förändra Forskarsverige.
Klockan 16.

Realtid - 13 sep 18 kl. 08:27

Dags för S&M i politiken

En radikal men ändå typiskt svensk lösning på det omöjliga valresultatet vore att låta valets två stora förlorare S och M försöka bilda regering. Det borgar för en viss ödmjukhet där gamla unkna skyttegravar kan grävas igen, skriver Realtids krönikör Per Lindvall, som samtidigt gräver i geografin bakom SD:s framgångar..

Sydsvenskan - 06 feb 12 kl. 10:34

Carmen - typiskt offer för partnervåld

Så skulle en brottsforskare ha sammanfattat operan.
Don Josés dråp av Carmen är ur brottsstatistiksynpunkt ett helt realistiskt dåd. På alla punkter utom en uppfyller mordet alla kriterier för den allra vanligaste typen av dödligt våld i Sverige.

Expressen - 22 nov 15 kl. 10:29

Typiskt svenskt att inte glädjas

Typiskt svensk fotboll att Zlatan Ibrahimovic gör den stora skillnaden. Visst. Men också lite trist att inte tänka längre än så.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 00:05

"Bidrottningen njuter av att vara den enda kvinnan i politiken"

I morgon har filmen om Margaret Thatcher premiär. Den symboliska betydelsen av att en stat får sin första kvinnliga regeringschef ska inte underskattas. Det var inte minst viktigt när Thatcher vann valet 1979.

YLE - 11 jun 15 kl. 21:30

Alf Rehn: Affärsmän för in action i politiken

Planerna på Porkala stad väcker frågor om affärsmän nu försöker aktivera sig mer i samhället. På senare tid har många personer från affärslivet gett sig in i politiken. Alf Rehn, professor i affärsekonomi, ser det som positivt att affärsmän börjar engagera sig mer i samhälleliga frågor.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Forskare: Omodernt då många män styr politiken i Västnyland

Västnyland ser ut att få en enda kvinnlig politiker på en toppost: Merja Laaksonen (SFP) som leder kommunstyrelsen i Sjundeå. Akademilektor Sari Pikkala vid Åbo Akademi säger att det inte ger en särskilt modern bild av regionen. Efter kommunalvalet 2012 valdes kvinnor till fullmäktige- och styrelseordförandeposter i Ingå, Sjundeå och Lojo.

Politologerna - 14 dec 17 kl. 07:30

Lucka # 14: Kvinnors intåg i politiken och manliga politikers intresse för att driva jämställdhetsfrågor

Detta inlägg är författat av Andrej Kokkonen, statsvetare vid Aarhus och Göteborgs universitet. Inlägget bygger på Andrejs och Lena Wängneruds nyligen publicerade artikel ”Women’s Presence in Politics and Male Politicians Commitment to Gender Equality in Politics: Evidence from 290 Swedish Local Councils” i Journal of Women Politics & Policy. *** Flera studier visar att kvinnliga politiker är mer intresserade av att driva jämställdhetsfrågor än sina manliga kollegor.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

[PLUS] AF-chef: De längst bort måste prioriteras

1800 anställda tvingas lämna Arbetsförmedlingen, varav 52 i Västerbotten. Redan....

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Klart: Stortävling till Lycksele

Lycksele får i vinter äran att arrangera en större skidtävling. Idre, Östersund, Lycksele, Falun och Bruksvallarna blir de orter som arrangerar tävlingar i Volkswagen Cup samt Scandic Cup vintern 2019/2020. Lyckseles tävlingar kommer att genomföras mellan den 14:e och 16 februari.

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

[PLUS] Fastighetsaffärer vecka 21

Veckans alla fastighetsaffärer i länet. Dorotea Vinters Väg 5, Dorotea Avasjö 1:169 har Broman,....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Janeheim bryter guld

EM i armbrytning har avgjorts i dagarna i Loutraki, Grekland och flera länsbrytare har tagit hem....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Förre UFC-spelaren uttagen i landslaget

Den före detta Umeå FC-spelaren har fått sitt drömbesked: han är uttagen till Ugandas första trupp inför Afrikanska mästerskapen. Alexis Bbakka levererade flera mål i UFC-tröja förra säsongen och har fortsatt med det i norrettanrivalen Carlstad United detta år. Det har uppmärksammats av Ugandas förbundskapten Sébastien Desabre – som har tagit ut anfallaren i sin första trupp inför […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Dottern hade händerna på skoterstyret – pappa döms

Dottern satt framför pappan på skotern – med händerna på styret. Tingrätten menar att pappan tillåtit olovlig körning och dömer honom för brott. Händelsen utspelade sig i Ammarnäs, Sorsele, i början på mars i år.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Tobé (M) kräver tuffare tag i Europa

Tomas Tobé är ingen ivrig beundrare av överstatlighet. Men när det kommer till brottsbekämpning och....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Skriver på för Tegs SK

Tegs SK presenterade på onsdagen ännu en kontraktsförlängning. Oliver Lindgren blir klubben trogen ännu en säsong. – Jag känner mig motiverad att hjälpa laget ännu längre och personligen vill jag lyfta mitt spel ytterligare.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Malin Björk (V): ”EU är inget fredsprojekt”

Det är folkets tur nu, anser Vänsterpartiet som fram tills nyligen ville att Sverige skulle lämna....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Utsläpp av farligt ämne i Skellefteå

SOS alarm har larmats om ett utsläpp av farligt ämne i Skellefteå. Larmet kom in till SOS vid klockan 11.02 på onsdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.