YA > Nyheter

Sunday, 19 May, 13:31

YA - 15 maj 19 kl. 17:00

Förslag: Båtlinje mellan Kivik och Ystad under sommaren



En båtlinje längs Sydöstskånes kust under högsommaren, från Kivik i nordost till Ystad i sydväst. Det föreslås i ett medborgarförslag från Susanne Ringskog Vagnhammar, som också är V-politiker i Simrishamns kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kivik, Ystad, Sydöstskånes, Susanne Ringskog Vagnhammar, Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Båtlinjemellan , Kivikoch , Ystadunder , sommaren
Kristianstadsbladet - 23 nov 13 kl. 07:00

Nytt verk på Kivik Art i sommar

Foto: Johanna Wallin
Publikrekord, ”Himlatrappa” och stor uppmärksamhet, det har 2013 varit för Kivik Art. Men också ett nytt bakslag i grannfejden. Nu planerar man för ett nytt storbygge till sommaren.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 15:25

Kritik mot Kivik Art Centre


Länsstyrelsen i Skåne riktar allvarlig kritik mot detaljplanen för Kivik Art Centre, uppger SVT:s "Sydnytt". Planerna för bebyggelse och skulpturpark i ett område med så stora naturvärden beskrivs som anmärkningsvärda och man frågar sig om inte hela anläggningen borde flyttas."Länsstyrelsen vill påpeka att riksintressen och allemansrätten väger tyngre än det enskilda intresset av konstnärernas avskildhet", står det i yttrandet som utmynnar i ett förslag om att planarbetet ska avbrytas.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 14 kl. 15:25

Kritik mot Kivik Art Centre


Länsstyrelsen i Skåne riktar allvarlig kritik mot detaljplanen för Kivik Art Centre, uppger SVT:s "Sydnytt". Planerna för bebyggelse och skulpturpark i ett område med så stora naturvärden beskrivs som anmärkningsvärda och man frågar sig om inte hela anläggningen borde flyttas."Länsstyrelsen vill påpeka att riksintressen och allemansrätten väger tyngre än det enskilda intresset av konstnärernas avskildhet", står det i yttrandet som utmynnar i ett förslag om att planarbetet ska avbrytas.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:00

Liberalt förslag ger 54 lärarassistenter

ystad Liberalerna vill satsa sex miljarder kronor i en nationell reform på lärarassistenter. Det skulle ge Ystads skolor 54 sådana tjänster.
– Vår röda tråd i detta är att låta proffsen vara proffs, säger Mats Persson (L), riksdagsledamot från Lund.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:00

Så här ska Ystad få ny stadsdel i hamnen

Ystad Kommunen bjuder in allmänheten för att presentera förslag till ett planprogram för Hamnstaden.
– Det vore en stor vinst att kunna koppla ihop stadskärnan med vattnet, så att Hamnstaden blir ett komplement till centrum, säger planchef Carina Tenngart Ivarsson på stadsbyggnadsavdelningen.Planförslaget är en vidareutveckling av den vision som redovisas i den fördjupade översiktsplanen för Staden Ystad 2030.

YA - 30 jan 19 kl. 15:23

Förslag: Nytt besökscenter i Kivik

Flytta Kiviks museum till byns tomma förskola och skapa ett besökscenter. Det föreslår en grupp föreningar och invånare i Kivik..

Skånskan - 07 okt 15 kl. 16:22

Ystad sörjer Mankell

ystad Henning Mankells bortgång har satt spår i Ystad. I Nya rådhuset har allmänheten möjlighet att skriva i en kondoleansbok och nu diskuterar kommunen hur de ska kunna hedra författarens minne långsiktigt.”Den allt för tidiga bortgången av Henning Mankell bringar oss alla en stor sorg och saknad”.

Skånskan - 27 apr 18 kl. 19:06

SVT-serie spelas in i Ystad och Sjöbo

Sjöbo/Ystad Åsums gård i Sjöbo och en fiktiv tidningsredaktion kommer att vara två av inspelningsplatserna när vinterns SVT-drama om Ystad sommaren 1968 spelas in.
Nu är produktionsbolaget på jakt efter ett par hundra statister och även fler inspelningsplatser.– Serien handlar om tre unga kvinnor.

YA - 06 apr 13 kl. 04:00

Vad ska det bli av Ystad?

Foto:
Salta bad. Wallander. Gryningspyromanen.

Trelleborgs Allehanda - 26 maj 14 kl. 06:30

Söderslättspolisen försiktigt positiv till nytt förslag

Arkivfoto: Claes Nyberg
Få förändringar är att vänta i Trelleborg när dagens 21 polismyndigheter nästa år slås ihop till en. "Söderslätt är faktiskt urtypen för hur de nya lokalpolisområdena föreslås se ut i framtiden", säger Mats Hammar, biträdande närpolischef.
På Söderslätt är polisen "försiktigt positiv" till det senaste förslaget på omorganisation.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Kropp hittad i sjö i Nacka

YA - 15 minuter sedan

Svensktoppen: Avicii tar över förstaplatsen

Avicii och Aloe Blacc puttar ned John Lundvik, som kom sexa i Eurovision Song Contest i går, från förstaplatsen. Tre nykomlingar tar plats på listan denna vecka..

YA - 15 minuter sedan

Skitig Pattinson i "Lighthouse"

I skräckfilmen ”The lighthouse” befinner sig Robert Pattinson ljusår från flickdrömsrollen i ”Twilight”-filmerna. Han är skitig, super, onanerar och slåss – för att inte tala om vad som händer honom i filmens sista scen..

YA - 45 minuter sedan

Lönerebellerna med marknadskrafter i ryggen

Löneökningarna fortsätter att vara historiskt låga. Och lite talar för någon förändring i kommande stora avtalsrörelse. Men med hjälp av marknadskrafterna går det att slita sig fri från bojorna.

YA - 1 timme sedan

Mycket Pokémon förändrar hjärnan

Ett intensivt Pokémonspelande som barn kan förändra hjärnan så att du reagerar starkare på bilder av Pokémonfigurer som vuxen. Skärmens utseende tros också ha betydelse..

YA - 1 timme sedan

Ranelid avslöjar: Fruktigt samarbete med musteriet

Björn Ranelid kan bli ett mustmärke. I en intervju med YA avslöjar författaren att han avser inleda ett samarbete med Kiviks Musteri. Av hans egna äpplen ska det pressas Ranelid-must..

YA - 2 timmar sedan

Trump: "Jag är pro-life med tre undantag"

Flera delstaters nya, hårda abortlagar har piskat upp en debattstorm i USA om abortens vara eller icke-vara. Vindarna har nått Vita huset, där president Trump nu tar bladet från munnen..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.