DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 10:53

DI - 15 maj 19 kl. 16:53

Vattenfall: Därför kan avvecklingen av Ringhals 1 och 2 inte stoppasStatliga Vattenfall avvisar förslagen att stoppa de beslutade stängningarna av Ringhals 1 och 2.  Både säkerhetsmässiga och ekonomiska skäl gör att det helstatliga kraftbolaget inte ser några förutsättningar för livstidsförlängningar och fortsatt drift. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ringhals, Vattenfall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VattenfallDärför kan , avvecklingenav , Ringhals1 och 2 , inte stoppas
Dagensanalys.se - 31 aug 18 kl. 06:58

”…men när proppen väl gick ur kunde flodvågen inte stoppas”

En av de mest ansedda och stabilt framgångsrika kommunikationsbyråerna i Sverige är Åkestam Holst, rikligen prisbelönt för svensk kvalitet jorden runt. Vi fick tillfälle att sätta oss ned med byråns grundare Göran Åkestam och vd Petronella Panérus för att ta del av deras syn på kommunikationsSverige och framtiden. Byråns Grundare, Göran Åkestam, är som frispråkig Creative Advisor en naturlig talesman för det moderna svenska näringslivet.

BT - 23 aug 11 kl. 16:36

Nytt hot på Saltemads camping - men asfaltläggare kan inte stoppas

Personal på Saltemads camping har åter hotats av en brittisk asfaltläggare, men trots upprepade hot kan de inte portförbjudas.
? Det vore olaglig diskriminering, säger campingföreståndaren Ulrica Back ?

SR - 19 okt 14 kl. 17:03

Mentalskötare som begår tjänstefel kan inte stoppas

Mentalskötare och annan vårdpersonal som saknar sjukvårdslegitimationer kan inte stoppas av tillsynsmyndigheten om de begår fel i tjänsten..

SVT - 24 sep 17 kl. 20:54

Turkiet och Iran: ”Kaos om folkomröstningen inte stoppas”

Turkiets president Tayyip Erdogan och Irans president Hassan Rouhani varnar för kaos om självständighetsomröstningen i irakiska Kurdistan inte stoppas. De båda ledarna gjorde uttalandet efter att ha talat i telefon under söndagen..

Sydsvenskan - 05 apr 19 kl. 02:03

Turkiet: Vapenköp kan inte stoppas

Turkiets köp av det ryska luftvärnssystemet S-400 kan inte stoppas, uppger utrikesminister Mevlüt Cavusoglu. Köpet har skapat en spricka med USA som varnat för att köpet av S-400 kan leda till sanktioner, och i stället erbjudit Turkiet att köpa USA:s Pa.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 19 kl. 02:03

Turkiet: Vapenköp kan inte stoppas

Turkiets köp av det ryska luftvärnssystemet S-400 kan inte stoppas, uppger utrikesminister Mevlüt Cavusoglu. Köpet har skapat en spricka med USA som varnat för att köpet av S-400 kan leda till sanktioner, och i stället erbjudit Turkiet att köpa USA:s Pa.

UNT - 05 apr 19 kl. 02:03

Turkiet: Vapenköp kan inte stoppas

Turkiets köp av det ryska luftvärnssystemet S-400 kan inte stoppas, uppger utrikesminister Mevlüt Cavusoglu..

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 02:20

Turkiet: Vapenköp kan inte stoppas

Turkiets köp av det ryska luftvärnssystemet S-400 kan inte stoppas, uppger utrikesminister Mevlüt Cavusoglu, trots sprickan med USA som köpet orsakat..

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 17:43

Ringhals 2 stoppas - havsvattnet för varmt

Vattenfall har nu stängt ner reaktorn Ringhals 2. Kylvattnet, som tas ur havet, har blivit över 25 grader och för varmt för att köra reaktorn säkert.
Ringhals.

GöteborgsPosten - 17 nov 11 kl. 10:48

Ringhals 1 stoppas - igen

Starten av Ringhals 1 stoppades på torsdagen efter problem med två ventiler. Det är ännu oklart när den kan tas i drift..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Mays avgång hänger i luften – han är favoriten att ta över

Storbritannien väntar under fredagen på besked om när Theresa May ska avgå som premiärminister. Den förra utrikesministern Boris Johnson är medlemmarnas favorit. Han kan få draghjälp från The Brexit Party – men det är osäkert om han går i mål..

DI - 10 minuter sedan

Carnegie höjer riktkursen för THQ Nordic

Carnegie har på fredagen höjt sin riktkurs för spelutvecklaren THQ Nordic till 260 kronor från tidigare 250 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stiger med 1,8 procent till 227 kronor per aktie under fredagsförmiddagen.

DI - 10 minuter sedan

Peter Forsberg investerar i börskandidat

Watch it Live har ingått ett samarbetsavtal med hockeyprofilen Peter Forsberg och innehållsbyrån Next Level Group som samtidigt investerar i det börsaktuella upplevelsebolaget..

DI - 30 minuter sedan

Mårders kronkänga: ”Riksbanken stirrar blint”

Företagare slår larm om att pressen från den svaga kronan blir allt tuffare att hantera, framför allt för handeln. Lönsamhetsnivåerna trycks nedåt, och den som försöker höja priserna förlorar i stället kunder. Nu varnar Svensk Handels chefsekonom Johan Davidson och Företagarnas vd Günther Mårder för att situationen är ohållbar.

DI - 30 minuter sedan

Företagets larm: Svaga kronan värre än hotet från e-handel

Den svaga kronan har blivit ödesdiger för hobbymaterialskedjan Panduro. ”Vi har sparat på personal i tre år. Ändå kan vi inte omvandla det i lönsamhet”, säger vd Rickard Kemfors..

DI - 30 minuter sedan

Soros köper bolag som rasat 75 procent

Finansmannen George Soros har köpt aktier motsvarande 3 procent av kapitalet i den schweiziska, problemdrabbade förvaltaren Gam Holding. .

DI - 45 minuter sedan

Storbanken: Ericsson behöver höja försäljningsmålet

Credit Suisse tror att Ericsson kommer att gynnas av att 5G visar sig kunna bli en längre, bättre och mer lönsam uppgraderingscykel. .

DI - 45 minuter sedan

Lundin Petroleum borrar torrt i Nordsjön

Norska MOL, som är operatör vid licensen 539 nära Trymfältet i södra delen av Nordsjön, har borrat torrt i brunnen 3/7-11S, uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Dyrare aluminiumburkar har kostat 40.000 jobb i ölindustrin

Antalet anställda i den amerikanska ölindustrin har minskat med 40.000 personer sedan 2016. Bryggarna lägger skulden på president Donald Trump vars tullar på aluminium har gjort ölburkarna dyrare att framställa, skriver Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Analys: Byggraset är långt i från över

Bostadsbyggandet bromsar till en byggtakt långt under Boverkets riktmärke för att bygga bort bostadsbristen. En ny analys spår fortsatt utförsbacke i flera år. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.