Expressen > Opinion

Friday, 24 May, 09:46

Expressen - 15 maj 19 kl. 16:44

Det var ju M:s politik som bäddade för flyktingkrisenMånga minns dåvarande Fredrik Reinfeldts tal om ”öppna era hjärtan”. Det är ingen hemlighet att Sverige var allt annat än rustat för flyktingkrisen 2015. Det var M:s svaga migrationspolitik vi fick ta över. Nu pekar de finger i stället för att rannsaka sig själva, skriver Heléne Fritzon (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Fredrik Reinfeldts, Sverige, Heléne Fritzon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det var ju M:s, politiksom , bäddadeför , flyktingkrisen
YLE - 15 maj 15 kl. 09:47

Haglund: Finland måste ta ansvar för flyktingkrisen i Medelhavet

EU-länderna måste samarbeta för att lyckas lösa krisen med de tusentals flyktingar som söker sig över Medelhavet till Europa. Finlands blivande regering försöker smita från sitt ansvar, anser SFP:s ordförande Carl Haglund. Försvarsminister och SFP:s ordförande Carl Haglund är kritisk till den blivande regeringens reaktion på förslaget om att alla EU-länder måste samarbeta för att lyckas lösa flyktingkrisen i Medelhavet.

YLE - 03 feb 16 kl. 13:30

Flyktingkrisen enar och delar Norden

Finlands nordiska samarbetsminister Anne Berner tror att flyktingkrisen kan stärka det nordiska samarbetet. Flyktingfrågan står högt på agendan när Finland är ordförande för Nordiska ministerrådet i år. Anne Berner (C) hoppas på mer samsyn i Norden när det gäller hanteringen av flyktingfrågan.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 16:30

Kinberg Batra vill forma en ny politik - frågan är vilket

När Anna Kinberg Batra skulle öppna Moderatstämman i Karlstad försökte SD-ledaren Jimmie Åkesson stjäla rampljuset.På en blixtinkallad pressträff i Stockholm avslöjade han att SD drar igång en kampanj som ska skrämma bort flyktingar från Sverige."Välfärden står inför en kollaps", påstod Åkesson, flankerad av partitopparna Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieler.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 16:30

Kinberg Batra vill forma en ny politik - frågan är vilket

När Anna Kinberg Batra skulle öppna Moderatstämman i Karlstad försökte SD-ledaren Jimmie Åkesson stjäla rampljuset.På en blixtinkallad pressträff i Stockholm avslöjade han att SD drar igång en kampanj som ska skrämma bort flyktingar från Sverige."Välfärden står inför en kollaps", påstod Åkesson, flankerad av partitopparna Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieler.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 16:46

Olle Lönnaeus: I flyktingkrisen frestas politiken tumma på juridiken

Regeringen och allianspartierna gör sannolikt snart upp om att skärpa flyktingpolitiken.Riskerar Sverige att tumma på internationell rätt?Kanske.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 16:46

Olle Lönnaeus: I flyktingkrisen frestas politiken tumma på juridiken

Regeringen och allianspartierna gör sannolikt snart upp om att skärpa flyktingpolitiken.Riskerar Sverige att tumma på internationell rätt?Kanske.

Politologerna - 14 apr 16 kl. 07:30

Politik utan mandat

Man brukar säga att det finns två statsvetenskapliga modeller för röstande i val. Sanktionsmodellen bygger på att väljarna utvärderar den politik regeringen fört under mandatperioden. I mandatmodellen bedömer istället väljarna partiernas program för framtiden.

Expressen - 15 sep 15 kl. 14:47

Flyktingkrisen får SD att lyfta tror Åkesson

Sverigedemokraterna når nya rekordnivåer i den senaste opinionsmätningen från Novus, där de får 20,8 procent. Partiledaren Jimmie Åkesson tror att flyktingkrisen får hans parti att lyfta. – Vi är det enda partiet som företräder en annan politik i integrationsfrågan i riksdagen, säger Åkesson i en intervju utanför riksdagshuset.

Dagen - 12 nov 15 kl. 03:00

Så här ser partiernas positioner ut i frågan om flyktingkrisen

Den 23 oktober skrev sex partier (regeringen och allianspartierna) under Migrationsöverenskommelsen (MÖK). Den innehöll bland annat tillfälliga uppehållstillstånd under en begränsad tid, lag för att tvinga kommunerna att emot asyl- sökande och hårdare krav för försörjningsstöd och anhörig-invandring.Men MÖK vacklar sedan M och KD deklarerat en ny, tuffare politik.

Ekonomistas - 06 apr 16 kl. 05:25

Flyktingkrisen – lösningen på penningpolitikens rävsax?

Detta är ett gästinlägg av Göran Hjelm som är ek dr i nationalekonomi och forskningschef vid Konjunkturinstitutet (@GoranHjelm). För att undvika att fastna i för låg inflation har sedan finanskrisens utbrott 2008 en rad ovanliga penningpolitiska åtgärder vidtagits i många länder. I flera länder har dessa åtgärder inte räckt för att få en positiv spiral med högre inflationsförväntningar och högre inflation.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Du är chanslös när F-kassan säger nej

I stället för att skapa ett sundare arbetsliv har medicinen blivit att strypa det ekonomiska stödet för människor som slås ut.Konsekvensen har blivit OECD:s hårdaste kvalifikationskrav, vidgade klassklyftor och en skenande otrygghet, skriver Daniel Suhonen och Mats Wingborg – som i dag släpper Katalys-rapporten ”Fattigdom gör inte människor friskare”..

Expressen - 15 timmar sedan

Tänk på kommunismens offer innan du röstar på V

Om man nu vill bekämpa högerextremismen i Europa, varför välja Vänsterpartiet med dess mörka förflutna? skriver tidigare partimedlemmen och författaren Magnus Utvik..

Expressen - 21 timmar sedan

Vi klarar oss inte utan kärnkraften

Häromveckan kom nyheten att de svenska utsläppen ökade 2018. En nyhet som borde leda till ett sänkt tonläge från miljöpartister.Ska vi klara av att rädda klimatet kommer vi behöva såväl förnybart som kärnkraft.

Expressen - Igår: 14:29

Why did you lock me up, Mr President?

Swedish Ola Bini, a friend of Julian Assange, is imprisoned in Ecuador. Here he appeals to President Lenín Moreno:
I have never done anything to attack or destabilize your country. Let me go and then we can forget this whole embarassing incident happened..

Expressen - Igår: 13:36

Varför håller ni mig inlåst, herr president?

Svensken Ola Bini, vän till Julian Assange, sitter frihetsberövad i Ecuador. Nu vädjar han till landets president: Jag har aldrig gjort någonting som syftar till att attackera eller destabilisera ditt land. Släpp mig fri, så glömmer vi att denna pinsamma händelse har ägt rum..

Expressen - I förrgår: 18:06

Ungas klimatkamp lindrar hopplösheten

182 psykologer och psykoterapeuter skriver slutreplik om skolstrejkerna – och hur de påverkar barnens mående:”Oro för klimatet hanterar vi inte bäst i enskilda terapirum, utan tillsammans i kollektiv handling.” .

Expressen - 20 maj 19 kl. 15:06

Miljöpartiets flygskam räddar aldrig klimatet

Det är inte mycket Sverige kan göra för att påverka flygandet. Det beror framför allt på en växande medelklass i Asien.Däremot kan vi ta ledningen i EU när det gäller att göra flyget grönt.

Expressen - 21 maj 19 kl. 06:30

Barnen från IS behöver familjer som adopterar

Det är de döda IS-föräldrarna – inte barnen – som har begått brott. För de föräldralösa med svenskt medborgarskap har Sverige ett särskilt ansvar.Regeringen måste omedelbart agera för adoptioner.

Expressen - I förrgår: 12:33

Game of thrones blev ett extremt misslyckande

Åtta års uppbyggnad i onödan och ett bottenlöst uselt slut.”Game of thrones” tog världen med storm – och slutade i total besvikelse. Det är en bedrift att misslyckas så extremt, skriver Nemrud Kurt.

Expressen - 20 maj 19 kl. 07:25

Högerns tro på kärnkraft börjar likna en dålig fars

Kärnkraftsfundamentalismen måste få ett slut nu. Sverige ska satsa på den förnybara energin som har bevisat sig själv som driftssäker, snabbutbyggd, billig och säker, skriver MP:s toppkandidater Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.