DN > Utrikes

Thursday, 23 May, 03:22

DN - 15 maj 19 kl. 16:43

Åklagaren om insulinförgiftningarna: ”Vi kommer att titta på vilka som jobbat där”Polis utreder just nu kopplingar mellan tre fall av misstänkt insulinförgiftning på ett äldreboende i Göteborgstrakten, och ett liknande fall i Skaraborg. – Vi kommer titta på vilka som jobbat där och om det finns några samband med vårt ärende, säger åklagare Stina Lundqvist som leder Göteborgsutredningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Göteborgstrakten, Skaraborg, Stina Lundqvist, Göteborgsutredningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagarenom , insulinförgiftningarnaVi kommer att , tittapå vilka , som jobbat där
Dalarnas tidningar - 16 jun 15 kl. 17:00

Sannolikt att Gävleåklagaren avskedas

Den sexbrottsåtalade åklagaren som jobbat i Gävle är misstänkt för sex olika brott, på totalt 16 punkter..

HBL - 09 jan 13 kl. 18:03

Hovrätten söker svar på vad som fällde Novabolagen

Kamerorna blixtrade vilt i Helsingfors hovrätt när rättegången om den tredje förgreningen i Nova-härvan inleddes på onsdagen. Fotograferna stod som en mur kring de tidigare Nova-cheferna Arto Meriranta och Tapani Yli-Saunamäki. Meriranta, Yli-Saunamäki och de övriga svarande kräver att hovrätten förkastar alla åtal.

YLE - 28 aug 15 kl. 09:49

Hertzberg: "Skönt att åklagaren har fattat ett beslut"

Två personer åtalas för tre fall av misshandel i fallet med Kårkullas boendeenhet för personer med utvecklilngsstörning Sagaboendet i Sibbo. Kårkullas styrelseordförande Veronica Hertzberg är lättad över att åklagaren kommit till ett beslut. Arkivbild av Veronica Hertzberg.

BT - 09 jan 14 kl. 09:49

Åklagaren: Marina sköts i sängen

I dag inleddes den andra hovrättsrättegången mot en 40-årig man som misstänks ha mördat 31-åriga Marina Johansson utanför Stenungsund sommaren 2010. - Han har berövat Marina Johansson livet genom att med pistol skjuta henne då hon låg i sin säng, säger åklagaren Urban Svenkvist i inledningen.40-åringen fördes in i rättegångssalen med en svart jacka över huvudet i sällskap av sin advokat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Man häktad för barnvåldtäkt – har jobbat på 26 förskolor

En man i 40-årsåldern sitter sedan en månad tillbaka häktad för våldtäkt mot barn. – Min klient är ångerfull och samarbetsvillig. Han vill klara ut det som har hänt fullt ut, säger Esbjörn Svensson, försvarsadvokat till Aftonbladet.

BT - 10 okt 12 kl. 08:04

Polisen som dumpade kvinna vid ridhuset: "Jag skulle göra det igen"

Snart ställs han inför rätta för att en ung kvinna mitt i natten dumpades vid ridhuset. Jag gjorde rätt och hade gjort samma bedömning i dag, säger den åtalade polisen i Borås. ?

YLE - 05 sep 17 kl. 16:17

Polis som sköt ihjäl en man förnekar brott - fallet går vidare till åtalsprövning

Polisen som sköt en man till döds på riksväg 4 i fjol misstänks för dödsvållande och brott mot tjänsteplikt. Fallet inträffade vid sidan av motorvägen i närheten av Orimattila. När poliskonstapeln anlände till platsen var en man i trettioårsåldern i färd med att knivhugga en yngre kvinna.

Expressen - 14 maj 15 kl. 15:56

Åklagaren häktad för barnvåldtäkt

Under många år har mannen jobbat med utredningar som rör ungdomar – och bland annat utrett sexualbrott mot flickor. Nu har han häktats misstänkt för barnvåldtäkt..

YLE - 05 sep 17 kl. 18:54

Vittnen berättar om det fysiska våldet på G1-avdelning – misstänkta vårdare nekar till brott

Egentliga Finlands tingsrätt behandlar på tisdagen åtalen mot tre manliga vårdare vid äldrepsykatrin vid sjukhuset i Kuppis i Åbo. Vårdarna nekar till brott. Åklagaren väckte i våras åtal för vanvård och bland annat grov misshandel som riktat sig mot patienter på Kuppis sjukhus avdelning G1 åren 2009 och 2013.

YLE - 24 maj 17 kl. 13:59

Projektchef dömdes till böter - lät arbetssökande jobba hemma hos sig på Vanda stads bekostnad

En projektchef vid Vanda stads arbetsverkstad dömdes på onsdagen till 725 euro i dagsböter för missbruk av förtroendeställning. Arbetssökande vid verkstaden har jobbat hos henne och renoverat hos hennes föräldrar, men hon har inte betalat något för arbetet. Hennes chef friades från åtalet om brott mot tjänsteplikt av oaktsamhet.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Tog sonens mobiltelefon – då ströp han sin mamma

För snart två veckor sedan hittades en 55-årig kvinna död i ett garage i Palma, Mallorca. I går greps hennes 16-årige son och hans flickvän på ett hotellrum i Schaerbeck, Belgien. Sonen är nu misstänkt för mordet på sin mor..

DN - 4 timmar sedan

Krigsherren Haftar utesluter vapenvila i Libyen

Krigsherren Khalifa Haftar dömer ut möjligheterna till vapenvila i det krigshärjade Libyen. Det framkom vid ett möte mellan Haftar och Frankrikes president Emmanuel Macron, rapporterar Reuters..

DN - 4 timmar sedan

Löfven hoppas på medvind i slutspurten

Norrköping-Eskilstuna. Med bara dagar kvar av valrörelsen vädrar Socialdemokraterna morgonluft inför söndagens val till EU-parlamentet. Statsminister Stefan Löfven (S) anser att de politiska motståndarna vacklar om aborträtten, övergrepp mot kvinnor och stödet för public service.

DN - 4 timmar sedan

I Málaga stacks allt som var ”borgerligt” i brand

Från och med i dag till 26 maj går ett polariserat, konfliktfyllt och politiskt sargat Europa till parlamentsval. Finns det fortfarande hopp om EU-projektet? DN Kultur har bett tre skribenter att välja ut och skriva om var sin symbolmättad plats i Europa.

DN - 6 timmar sedan

Wallenbergssfärens riskkapitalbolag vill bygga ny it-jätte

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT har i det tysta köpt en rad it-bolag och samlar dem nu i ett nytt miljardföretag, Iver. Genom ”aggressiv tillväxt” vill man fördubbla omsättningen på några år med särskilt fokus på kunder med höga säkerhetskrav..

DN - 7 timmar sedan

”Bordtennisförbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen”

Utredningen när det gäller sexuella trakasserier inom Bordtennisförbundet blev klar den 18 april. Men spelarna har ännu inte fått reda på resultatet. – Förbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen.

DN - 8 timmar sedan

Person hittades död i lägenhet

Polisen har gripit en person i Solna som befann sig i samma bostad där en död människa hittats. Det är oklart hur personen har avlidit, men brott kan inte uteslutas enligt polisen..

DN - 11 timmar sedan

Fler vilda tigrar i sydvästra Bangladesh

Antalet vilda tigrar i floddeltaområdet Sundarbans i sydvästra Bangladesh har stigit för första gången på 15 år. Orsaken är bland annat mer intensiva insatser mot tjuvskyttar..

DN - 11 timmar sedan

Guide om EU-valet: Så vill partierna bekämpa brott i EU

Brottsbekämpning är en av svenskarnas viktigaste frågor i EU-valet 26 maj. Men vad betyder egentligen en röst på de olika partierna? Samtliga partier vill utöka EU-samarbetet när det kommer till att bekämpa brott men hur mycket varierar.

DN - 12 timmar sedan

Buss brinner i Jakobsberg

Ett fordon brinner vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Ett vittne uppger för Expressen att det är en SL-buss som står i full brand. – Det är rök från den, men om det brinner där eller är rökutveckling, det vet vi inte än, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.