YLE > Finland

Sunday, 26 May, 11:01

YLE - 15 maj 19 kl. 16:24

Hangöpolitiker planerade lämna fullmäktigemöte om integrationsprogram godkändes - Koli: “Möjligt att flera gör så i framtiden”Tre ledamöter lämnade fullmäktigemötet i Hangö efter att integrationsprogrammet godkänts. Eero Koli, obunden i gruppen Hangö 2016, anser att beslutet var olagligt, medan ordföranden Jouko Kavander (SDP) funderar på vilket straff de som marscherade ut ska få..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Koli, Jouko Kavander, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangöpolitiker, planerade, lämna, fullmäktigemöteom , integrationsprogram, godkändes, Koli, Möjligt, att flera gör så i framtiden
YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Jobb och hälsa drar de västnyländska politikerna bort från fullmäktigemötena

Alla fullmäktigeledamöter har fått förtroende från väljarna och det måste de leva upp till som beslutsfattare. Det säger Marianne Pekola-Sjöblom som är forskningschef på Kommunförbundet. De ledamöter i Västnyland som sällan deltar i fullmäktiges möten säger att det beror på jobbet, medan de som är flitigast i klassen känner att uppdraget är en plikt.

YLE - 24 jan 17 kl. 15:28

Hangös revisorer om McDonald: Det gäller att tänka på stadens intresse

Politikerna i Hangö är splittrade i frågan om Hangö ska besvära sig eller inte över Helsingfors förvaltningsdomstols dom om uppsägningen av hälsocentralläkare Outi McDonald. Revisorerna ger i alla fall tydligt besked till staden om att det är fullmäktige, inte stadsstyrelsen som ska avgöra besvärsfrågan. Domstolen har slagit fast att Hangö olagligt sade upp sin hälsocentralläkare Outi McDonald.

YLE - 10 mar 15 kl. 20:08

Hangö avskedade Outi McDonald - anställde Jennika Friman

Det blev ingen större debatt om stadens tidigare ledande läkare Outi McDonald då fullmäktige möttes på tisdagskvällen (10.3). På en dryg timme hade fullmäktige hunnit anställa en direktör för kultur- och medborgarverksamheten och avskeda hälsocentralläkaren Outi McDonald.

YLE - 10 mar 15 kl. 20:08

Hangö avskedade Outi McDonald

Det blev ingen större debatt om stadens tidigare ledande läkare Outi McDonald då fullmäktige möttes på tisdagskvällen (10.3). På en dryg timme hade fullmäktige hunnit anställa en direktör för kultur- och medborgarverksamheten och avskeda hälsocentralläkaren Outi McDonald.

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

YLE - 14 feb 17 kl. 17:00

Applåder och lättade suckar då Simola inte valdes i Salo

Ibland kan beskedet om att någon inte får ett jobb den sökt skapa applåder. Det hände då Raseborgspolitikerna dröjde sig kvar efter fullmäktigemötet på måndag kväll (13.2) för att invänta besked om stadsdirektör Tom Simola valdes till ny stadsdirektör i Salo eller inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Två barn och personbilsförare döda i frontalkrock med långtradare i Sastamala i Birkaland

En personbil och en långtradare krockade under lördagskvällen i Sastamala i Birkaland. Personen som körde personbilen, samt de två barn som var passagerare i bilen, dog..

YLE - 3 timmar sedan

Senast i september ska springbrunnen vid Ystadsgården spruta vatten

Trenden med att rusta upp gamla och trasiga springbrunnar i Raseborg fortsätter. Fruntimmersföreningen i Ekenäs har tagit saken i egna händer. Hjälp får föreningen av hemliga pojkar..

YLE - 5 timmar sedan

Chiles sak är vår - 200 flyktingar fick ett nytt hem i Finland

Efter militärkuppen i Chile 1973 flydde oliktänkare för sina liv. Via solidaritetsrörelsen i Finland kom flera chilenare till Finland för att börja ett nytt liv..

YLE - 21 timmar sedan

Fix-tv är Kårkullas nya webbproduktion med egen redaktion i Ekenäs

Fix-tv är numera en bestående del av Dagteks verksamhet vid Kårkulla i Ekenäs. Det betyder att här finns en redaktion, en inspelningsstudio, editeringsmöjligheter, kunskap och engagemang..

YLE - 22 timmar sedan

Yles vd Merja Ylä-Anttila: "Förföljelsefond" grundas för att hjälpa journalister som utsätts för näthat

Flera mediehus grundar tillsammans med branschorganisationer en fond för att stöda journalister som utsätts för hatkampanjer. Journalister som utsätts för förföljelse, trakasserier och hatkampanjer på nätet kan söka stöd ur fonden..

YLE - Igår: 09:03

Färggrann drakkonst tillbaka i Åbo

De färggranna drakarna av rispapper och bambu som charmade Åboborna för några år sedan är tillbaka..

YLE - Igår: 07:43

Solen for sin kos - men det västnyländska nyhetstestet kommer till undsättning!

Är det mulet och grått ute? Värm dig med en kopp te, kryp upp i soffan och utmana hjärncellerna med vårt nyhetstest med frågor från veckan som gått..

YLE - Igår: 07:33

Polisen ökar granskning av festivalsäkerhet i sommar

Den här sommaren kommer polisen att ägna särskild uppmärksamhet åt säkerheten på festivaler. Man kommer bland annat se till att det finns tillräckligt med ordningsvakter, säkerhetsstängsel och att områdena är isolerade..

YLE - Igår: 05:00

Så mycket satsar partierna på Facebookreklam inför EU-valet – SFP bland topparna

Samlingspartiet satsar överlägset mest på Facebookreklam. Även SFP fokuserar på Facebook betydligt mer än många andra stora partier. Svenska Yle har granskat politisk reklam under slutspurten inför EU-valet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.