Skånskan > Opinion

Friday, 24 May, 08:52

Skånskan - 15 maj 19 kl. 16:16

S: Styret slösar skattepengarlund Uppemot 48 miljoner har lagts på utredningen av Hedda Andersson-gymnasiet.
Men det borgerliga Lundastyret vill se över planerna igen och får nu hård kritik av oppositionen.Planerna på bygget av Lunds nya gymnasieskola Hedda Andersson-gymnasiet påbörjades för omkring fem år sedan. Sedan dess har ett flertal utredningar kring bygget samt en arkitekturtävling genomförts.
Totalt ska projektet ha kostat uppemot 48 miljoner kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Uppemot, Hedda Andersson, Lundastyret, Lunds, Svaneskolan, Lundakvintetten, Socialdemokraterna, Anders Almgren, Lund, Philip Sandberg, SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S Styret, slösar, skattepengar
SmålandsPosten - 21 jan 19 kl. 15:53

Kärvare tider: Blågröna styret vill komma åt slöseri med skattepengar

Skatteprognoserna är dystrare än beräknat. De signalerar kärvare tider och röda siffror. Nu börjar jakten på smartare sätt att jobba..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 05:00

Plasten ska bort från gator och torg

MALMÖ När Möllevångstorget städas efter dagens försäljning har många plastpåsar redan hunnit blåsa bort och risken är stor att de så småningom hamnar i Öresund.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill nu undersöka möjligheten att förbjuda all plasthantering i den offentliga miljön.Förslaget presenteras under torsdagen när de styrande partiernas budgetförslag inför nästa år offentliggörs.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 15:00

Malmö ska vara hållbart

Som en del av den dynamiska Öresundsregionen har Malmö en unik potential för tillväxt och utveckling. Malmö är också en segregerad stad. De senaste åren har stadens hemlöshet ökat.

Skånskan - 28 mar 18 kl. 13:00

Revisorer utdelar gult kort

höör Höörmodellen försvårade för styrande partier att hantera ett skenade underskott. Den slutsatsen kan dras från kommunrevisorernas senaste granskning om den ekonomiska styrningen i kommunen. Revisorerna efterlyser också vilka åtgärder som gjordes för att få ner förra årets skenande underskott i socialnämnden.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 05:00

Liberalerna vill sätta mer press på bidragstagare

ESLÖV Som tredje part i styret hoppas liberalernas Daniel Rhodin att omfördelningen mellan nämnderna ska bidra till att man får fler socialbidragare mot arbete.
Han vill sätta hårdare press så att bidragstagare får göra någon motprestation - om det så handlar om att plocka skräp på gatorna.
– Det är ingen som bara ska kunna sitta hemma.

YA - 02 okt 14 kl. 03:50

Regnskyar över företagarna

En anställd ska ha allt från terminalglasögon, semester, sjuklön, rehabilitering, lön, arbetsgivaravgifter, tjänstepension och utbildning till vab-ledigt och sommarfest.
Att vara arbetsgivare är inte billigt. Under veckan har det blivit det tydligt att det nya styret under MP och S inte kommer att göra det lättare för företag och arbetsgivare i landet.

Cornucopia - 02 okt 14 kl. 14:01

Kraftiga skattehöjningar och dyrare kollektivtrafik i Västra Götaland

En koalition av alliansen och Miljöpartiet tar över (van)styret av Västra Götalandsregionen. Man höjer skatten kraftigt och avser att höja biljettpriserna i kollektivtrafiken med 5% om året i deflationsssverige. (Stampen/GP)

Landstingsskatten för skattebetalarna i Västra Götalandsregionen ska höjas med 0.

YA - 25 okt 14 kl. 03:55

Bjud in de nya i gänget!

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT
I veckan ägnade jag en eftermiddag i telefonkö.
Min arm hade svullnat upp så jag ringde vårdcentral efter vårdcentral. ”Det är fortfarande samtal före men dröj kvar”.

Sydsvenskan - 09 dec 15 kl. 15:39

Fler lovaktiviteter och billigare mässa, tack

Victoria Enefors, adjungerad styrelseledamot i Socialdemokraterna i väster, skriver i en insändare (3/12) att Lunds kommun inte längre borde delta på fastighetsmässan Mipim i franska Cannes. Till skillnad från hennes parti röstade vi i Liberalerna nej till att delta i mässan. Även vi tror på vikten av att stärka varumärket Lund, både nationellt och internationellt, samt locka fler investeringar till vår kommun.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 16:06

SD vill stoppa omskärelse

Skåne Regionen har beslutat att fördubbla omskärelseoperationer på pojkar i Skåne för ytterligare 3,3 miljoner kronor. SD säger nej och nu kräver partiet i en motion att avtalet med Capio sägs upp.– Vi kan inte acceptera att Region Skåne väljer att prioritera att skattepengar läggs på direkta oåterkalleliga övergrepp på barn, ibland ej ens fyllda tre år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Moderaterna hade krismöte

Sjöbo/Blentarp Beslutet om Blentarps-gården har Efter onsdagens fullmäktigemöte kallades medlemmar till ett krismöte med partigruppen.Beslutet att Blentarpsgården inte ska stängas i höst har skapat en konflikt mellan partierna, men också internt inom vissa.
Politiker från M, S, KD och SD valde på vård- och omsorgsnämndens arbetsutskotts möte att föreslå en tillfällig stängning av Blentarpsgården för att spara pengar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Sätter punkt för många års engagemang

SLUTAR. Den 28 maj sätter Gunnar Bengtsson punkt för en lång bana som kommunpolitiker, en bana som startade 1980.
– Jag har nästan inte läst en enda bok – bara handlingar och protokoll.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klart för park i Brunnshög

Lund Om drygt två år kan Lund ha fått en helt ny park, stor som 21 fotbollsplaner.På torsdagen klubbade politikerna i kommunfullmäktige igångsättningstillståndet för Kunskapsparken i Brunnshög.
Det var en relativt enhällig församling som godkände förslaget.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klagshamns udde blir naturreservat

Klagshamn Här finns 150 rödlistade arter, och en miljö som anses unik.
Framöver kommer Klagshamns udde också att få ett extra skydd. Politikerna i kommunfullmäktige har beslutat att omvandla det 134 hektar stora området till naturreservat.

Skånskan - 14 timmar sedan

Klartecken för utbyggnad av stadionområdet

Malmö Det tog åtta år. Men på torsdagen klubbade kommunfullmäktige planerna på att utveckla stadionområdet.
Under en tioårsperiod ska skola, multihall, friidrottsarena, simarena och en rad andra faciliteter byggas i tre etapper.

Skånskan - 15 timmar sedan

Etzia – en erfaren debutant

2008 förändrade en resa till Jamaica Erica "Etzia" Hayletts framtidsplaner. Istället för nöjesadvokat blev hon reggaeartist. Nu, äntligen, är debutalbumet på gång och snart spelar hon på Inkonst..

Skånskan - 17 timmar sedan

Tyst stad utan detaljhandel

E-handeln ökar snabbare än som gissats i prognoser, på bekostnad av detaljhandeln. Enligt en ny analys av Nordea har börsvärdet på globala e-handlare gått upp med 250 procent sedan 2011, medan värdet på traditionella handelsbolag har gått ned 50 procent. Enligt analysen har nordiska detaljhandlare tappat 17 procent av sitt börsvärde bara på ett och ett halvt år, vilket är en oroande utveckling för handelns möjlighet att överleva i fysisk form.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ja till att sälja KKB-lägenheter

Kävlinge Kommunstyrelsen har gett klartecken till att sälja ut mellan 350 och 400 av KKB:s lägenheter. Pengarna ska gå till nyproduktion av lägenheter och till att finansiera det nya badhuset.Kävlinges bostadsbolag KKB bygger genomsnitt 45 lägenheter per år.

Skånskan - 18 timmar sedan

220 kvadratmeter stor villa i Teckomatorp såld

Teckomatorp Fastigheten på adressen Skrävlinge 1762 i Teckomatorp har fått nya ägare. Köpare är Ulf Fredrik Nyström, 38, och Marlene Svensson, 36, och säljare är Lars och Helle Flarup. Köpet blev klart i april 2019 och priset blev 3 410 000 kronor.

Skånskan - 21 timmar sedan

Järnvägen stängs en helg till

HÄSSLEHOLM Kontaktledningsarbete på sträckan Hässleholm-Lund gör att persontågen ställs in också kommande helg.
– Arbetet har hittills gått väldigt bra och vi ligger i fas med tidplanen. Nu håller vi på med efterarbeten som tyvärr innebär ytterligare en avstängning, säger Henrik Andersson projektledare Trafikverket, i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.