Skånskan > Nyheter

Friday, 24 May, 00:49

Skånskan - 15 maj 19 kl. 16:14

Svärdman ville ”mörda någon”Malmö – Jag lovar dig att jag ska mörda någon.
Så sa en 37-årig Malmöbo till kvinnan han övernattat hos, innan han lämnade hennes bostad med ett svärd.Mannen hotade också att återvända för att mörda kvinnan, innan han gick ut genom dörren.
En stund senare knackade polisen på dörren och meddelade kvinnan att mannen gripits, och att svärdet återfunnits i trappuppgången.
Händelsen utspelades sig i södra Malmö för några veckor sedan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmöbo, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svärdmanville , mördanågon

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Sverige är utslaget ur VM

Ishockey Trots övertag och ledning mot Finland ända in i slutet blev det vårt östra grannland som vände och vann och tog sig till VM-semifinal efter 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0).Finland chockstartade med mål redan i första minuten.
Niko Mikkola fick skottläge från blå linjen och pucken passerade en passiv Henrik Lundqvist i svenska målet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Elev filmades när hen blev slagen

Sjöbo En elev på en skola i Sjöbo kommun blev slagen av en skolkamrat – sedan lades en film av händelsen ut på sociala medier. Eleven har även kallats ”flodhäst” och andra tillmälen.
Skolan får nu kritik av Skolinspektionen för att bland annat ha brustit i att utreda flera av de anmälda händelserna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Drömbilarna rullar in i centrum

Skurup Ocanblå lack och riktig sand inuti bilen.
Så kommer initiativtagaren till ”Skurups stora motordag” profilera sig på lördag.
Då är det dags igen för vad som omedelbart blev en riktig folkfest i fjor.

Skånskan - 5 timmar sedan

En person skadad efter singelolycka

Veberöd En personbil var strax före klockan sju på torsdagskvällen inblandad i en trafikolycka på riksväg 11 i höjd med Klostergården.Larmet kom in till polisen 18:53. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård har skickats till platsen och vägen är helt avstängd under räddningsarbetet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill införa digital justering av protokollen

Svalöv Sverigedemokraterna i Svalöv vill underlätta arbetet för både tjänstemän och politiker.
Ett av sätten kan vara att införa digital justering av mötesprotokoll efter nämnder och styrelser.Mest beroende på att under ett år måste många ta ledigt från sina ordinarie jobb.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tomt i Tjörnarp såld till 49-åring

Tjörnarp Gigit Lise-Lotte Lyckekär, 49 år, från Ljungbyhed, har tagit över fastigheten på adressen Ella 105 i Tjörnarp från Borgeby Lokal AB. Ägarskiftet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 20 000 kronor. Tomten är 1 899 kvadratmeter stor.

Skånskan - 7 timmar sedan

Planer på stor arena utomhus går vidare

MALMÖ I närmare tio år framåt är förhoppningen att kunna använda den utomhusarena som planeras i Nyhamnen nära Malmö C.
Genom att rikta scenen ut från stan hoppas man att störningarna ska bli minimala. Eventuellt skulle Big slap kunna flytta hit och nu går ärendet vidare till kommunfullmäktige.

Skånskan - 7 timmar sedan

Två personbilar krockade i rusningstrafiken

På torsdagseftermiddagen krockade två personbilar i korsningen mellan Södergatan och Fabriksgatan.Olyckan inträffade vid halv femtiden på eftermiddagen. Ingen människa ska ha blivit skadad men båda bilarna fick karosskador.

Skånskan - 7 timmar sedan

Lekplats blir dyrare

MALMÖ Mary Anderssons lekplats vid Arildsplan blir 1,5 miljon kronor dyrare och kommer att kosta omkring sju miljoner kronor. Här ska barnen kunna leka sig igenom Sorgenfris historia i Hollywoodhus med kök och sovloft och mycket annat.Tekniska nämnden beslutade på torsdagen att ge klartecken för ytterligare 1,5 miljon kronor till satsningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hotade döda mamman – frias

Kävlinge En 34-årig man frias från tre fall av olaga hot mot mamman. Rätten var dock inte enig om domen.34-åringen har haft en psykisk problematik sedan han var barn och som vuxen har han även missbruksproblematik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.