Nyteknik > Teknik

Friday, 24 May, 07:54

Nyteknik - 15 maj 19 kl. 16:00

Oneplus: Så löste våra ingenjörer svår 5g-utmaningBygg en 5g-mobil - utan att göra telefonen tjockare eller tyngre. Uppdraget var nästan omöjligt för Oneplus ingenjörer. Lösningen blev en ny typ av antenner.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Oneplus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oneplus, , löstevåra , ingenjörer, svår, 5g-utmaning
Dagens PS - 06 okt 17 kl. 12:11

27-årig svensk: Så tjänar man en miljon i veckan

Succésvensken som utmanat Apples Iphone – och sprängt miljardvallen – varnar svenska företag: anpassa er eller ”gå under”. I en krönika i Veckans Affärer skriver svensk-kinesiske 27-åringen Carl Pei, medgrundare av den hyllade smartphone-tillverkaren OnePlus, om ett fenomen som bör få svenska och europeiska företag att darra. Den framgångsrike entreprenören – vars företag omsatte 2,5 miljarder kronor under det första verksamhetsåret med Iphone-utmanaren –  skulle nyligen måla om sin lägenhet i Kina när han slogs av att det skett ett paradigmskifte i konkurrensen mellan företag i öst och väst.

DI - 04 dec 18 kl. 19:12

Supergasell gräver guld

Det var fest och glam när årets Gasellturné avslutades på tisdagskvällen. Entreprenörer delade med sig av sina erfarenheter från scenen. ”Man måste älska det man håller på med, för det är en berg och dalbana”, sa Carl Pei, medgrundare av mobiltillverkaren Oneplus..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Inget datum för grönt ljus för Boeing 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Space X sköt upp internetsatelliter

Elon Musks rymdföretag Space X har fått upp den första raketen med satelliter för den kommande internettjänsten Starlink..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nya fyndet: 500 miljoner år gammal svamp hittad

En svamp som är en miljard år gammal har hittats i nordvästra Kanada. Den är ungefär 500 miljoner år äldre än annan känd fossilsvamp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Karta: Här finns Sveriges mest lovande startups – vinnarna på 33-listan 2019

Storstäderna dominerar, men några av Sveriges mest lovande unga teknikbolag finns också på orter som Västerås, Värnamo och Uppsala..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Här är vinnarna på 33-listan 2019

Vilka är Sveriges mest lovande och innovativa unga teknikföretag? Ladda ned bilagan om 33-listan 2019..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Googles tabbe: Lagrade lösenord i klartext – i 14 år

Det tog 14 år för Google att hitta en bugg som gjorde att lösenord låg lagrade i klarttext, skriver Google själva i ett blogginlägg..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så hindras unga från att köra bil utan bälte

Precis som Volvo erbjuder Chevrolet redan en barn-nyckel som låter föräldrarna strypa bilens topphastighet. Nu ska en ny lösning lära USA:s unga förare att använda säkerhetsbältet..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Nya uppfinningen kan bli "personlig termostat"

En tunn lapp med potential att ge enorma energibesparingar. Vid University of California har forskare utvecklat teknik som kan leverera individualiserad kylning eller värme..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Svenska operatörer på helspänn kring Huawei

Allt fler globala teknikföretag ger kinesiska Huawei nobben. Ledande svenska mobiloperatörer följer utvecklingen noga men har i dagsläget inga planer på att skrota samarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.