Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 23 May, 07:16

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 19 kl. 16:08

Skepp utanför Smygehamn hade problem med vindenUtanför Smygehamn ligger just nu en tysk segelbåt med skolungdomar från Berlin. På grund av vinden lade de till utanför hamnen på tisdagskvällen,.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Smygehamn, Berlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skepputanför , Smygehamnhade problem med , vinden
Sydsvenskan - 14 jan 19 kl. 15:15

Färja i väntläge utanför Smygehamn

En färja ligger på vänt utanför Smygehamn under måndagseftermiddagen på grund av den hårda vinden..

Trelleborgs Allehanda - 23 dec 13 kl. 06:30

Tången blir till gas i Smygehamn

Foto: Tomas Nyberg
Nu har arbetet med den stora biogasanläggningen vid reningsverket i Smygehamn satt igång. Om inte vädret lägger hinder i vägen kan anläggningen stå klar fram i mars.
- Vi vill bli klara så fort som möjligt, säger Sven Norup från Norups Bioraff AB, som bygger anläggningen.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 11 kl. 04:30

Förening vill locka fler till Smygehamn

Foto: Tomas Nyberg
Nybildade föreningen "Upplev Smyge" tycker att turismen i Smygehamn behöver ryckas upp. I styrelsen sitter bland andra Gösta Kullenberg, känd profil i kommunen, och Erik Lundström, som driver kiosken i Smygehamn.
?

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 13 kl. 06:40

Storsatsning på biogas i Smygehamn

Tomas Nyberg
I går gick startskottet för ett nytt biogasprojekt, där Trelleborg samarbetar med Malmö och Region Skåne. Närmare 33 miljoner kronor, varav hälften i EU-bidrag, ska bland annat ge en ny stor biogasanläggning i Smygehamn och nya musselodlingar i Malmö
-Nu har vi startat, berättar Matilda Gradin, miljöstrateg och en av dem som arbetar med projektet i Trelleborg. Projektet har döpts till Bucefalos, en förkortning av projektbeskrivningen, men även namnet på Alexander den stores häst.

Trelleborgs Allehanda - 04 maj 11 kl. 19:30

Hjärtstartare på plats i Smygehamn

Striden om vem som ska stå för en hjärtstartare i den så kallade FIP-bilen som är stationerad i Smygehamn är nu över. Räddningstjänsten har köpt in en egen defibrillator.
?

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 11 kl. 07:24

Amfibiefarkost till Smygehamn

Problemen med tång i hamnen i Smygehamn är nu så stora att kommunen tar till nytt ett vapen för att bli av med de illaluktande massorna. En ny amfibiefarkost som kan gå både på land och vatten och ta upp tången ska testas. ?

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 12 kl. 20:40

Privatklinik kan ta över i Smygehamn

Folktandvården flyttar kliniken i Smygehamn till Trelleborg. Men först lägger man ut den till försäljning. Redan har flera privatkliniker visat intresse.

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 16 kl. 11:30

På hugget i Smygehamn

Huggormskolonin i Smygehamn verkar frodas och må bra. När det fina vädret kom var det många som var ute och rörde sig i Smygehamn och fick syn på ormarna i gräset..

Trelleborgs Allehanda - 30 jul 11 kl. 06:30

Skepp ohoj för skånska pirater

Foto: Claes Nyberg
I höst sänds tv-serien "Piraterna" för andra gången på SVT. Den här gången är det Skåne som förvandlas till piratland. Möt barnen som deltar i inspelningen.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 13 kl. 12:00

Ett skepp kommer lastat med glass

Sommar, sommar och sol, havet och vinden, och doft av kaprifol. Och glass, mängder av glass. För aldrig äter vi så mycket av de kalla lena smakerna som under årets varmaste månader.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Patienters uppgifter röjdes i film

En reklamfilm avslöjade patientuppgifter. Datorsystem visar känsliga patientuppgifter för obehöriga. Provresultat skickas hem till fel personer.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trots kraftiga ryggsmärtor och domnande ben – Siv nekas sjukskrivning

Trots kraftiga ryggsmärtor och problem med domningar i benet har Siv Simonsson blivit nekad sjukpenning. Nu måste hon söka jobb, men har svårt att se vem som skulle vilja anställa henne..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

”Bedömningen har vi gjort utifrån lagstiftningen”

Enligt Försäkringskassan bör Siv Simonsson kunna ta ”ett lättare administrativt arbete”. Därför nekas hon sjukpenning och hänvisas till Arbetsförmedlingen..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: Socialdemokraterna i Trelleborg vill inte se sanningen

Socialdemokraterna i Trelleborg är nu klara med sin valanalys efter 2018 års katastrofval! Man har kommit fram till att samarbetet i Kvartetten var anledningen till denna katastrof. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: Förskolans verklighet!

Om mitt barn har fått ett syskon eller om jag är arbetslös och då erbjuds det plats på förskolan 15 timmar i veckan, det följer grundskolans läsår vilket innebär att barnen är lediga under skolans lov..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: I dag har jag sagt upp mig!

Jag är 50+, med en lång arbetslivserfarenhet som i dag jobbar 35 timmar i veckan i förskolan med 1-3-åringar genom kommunens vikariebanken .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: Jag har förstått välsignelsen med den palliativa vården

På debattsidan (den 14 maj) argumenterar tre vänsterpartister för sin syn på politikernas hantering av den försvunna palliativa vården i Trelleborg. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: Trelleborg kan profilera sig som en kommun som tar klimathotet på allvar

I flera av de inlägg som kopplar till diskussionerna om en västlig eller östlig tillfart till hamnen, skickar man glatt miljöproblemen vidare. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Insändare: Tänk efter före

Gamla Thysells i Anderslöv ska byggas om till bland annat ett demensboende..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.