Expressen > Kultur

Friday, 24 May, 08:51

Expressen - 15 maj 19 kl. 16:00

Varför refuserade de hennes mästerverk?Clarice Lispectors storverk från 1961 handlar om att fly från ett brott.Hanna Nordenhök ser en svindlande hypnotisk begärstriangel..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lispectors, Nordenhök

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför refuseradede hennes , mästerverk

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Expressen - 15 timmar sedan

Frostensons bok saknar vanlig anständighet

I ”K” berättar Katarina Frostenson om händelserna som fick Svenska Akademien att rämna och henne själv att lämna Sverige.Jens Liljestrand läser ett försvarstal som får Fredrik Virtanens bok att framstå som ett under av mognad och värdighet..

Expressen - 19 timmar sedan

Hon kan konsten att berätta en historia

I ”Vi for upp med mor” fortsätter berättelsen om tvillingarna Jana och Bror.Annina Rabe ger sig ut på en ljuvligt mörk landsväg med Karin Smirnoff..

Expressen - Igår: 06:30

Hellre döden än kvävas långsamt i pk-samhället

I Martina Montelius romanuniversum bor skräcken alltid granne med en galghumor som gråter.Ulrika Milles läser en satir om en dödsklinik präglad av både managementfloskler och en gränslös övergivenhet..

Expressen - Igår: 18:00

Det går inte att vara lagom lite mot abort

Lars Adaktusson eller ej, så länge KD slirar om aborträtten kommer partiet att ifrågasättas. Anna Hellgren påminner om vad samvetsfrihet faktiskt går ut på..

Expressen - Igår: 15:20

HBO-serien om Tjernobyl suger märgen ur mig

Tv-serien ”Chernobyl” kommer samtidigt som kärnkraften debatteras allt ljudligare i Sverige.Daniel Sjölin har sett de första tre avsnitten. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Högerpopulisterna som vill sälja ut sitt land

Den politiska skandalen i Österrike avslöjar hur självutnämnda patrioter säljer ut sitt land.Carl Henrik Fredriksson skriver om de fria mediernas betydelse i högerpopulisternas Europa..

Expressen - I förrgår: 19:16

Svårbegriplig logik att JK inte utreder Aftonbladet

Karin Olsson kommenterar JK:s beslut att inte inleda förundersökning mot Aftonbladet efter smutskastningen av Martin Kragh..

Expressen - 20 maj 19 kl. 18:00

Horace Engdahl liknar sig själv vid Billy the Kid

I ”De obekymrade” dömer Akademiens bad boy ut den intellektuella samtiden.Helena Granström brottas med Horace Engdahl och hans frispråkiga alterego..

Expressen - 20 maj 19 kl. 20:23

När mediernas frälsare körde rakt ner i diket

Joachim Berners mediekarriär var enastående – och mycket kort.Annina Rabe läser en lågmäld självbiografi med mediehistoriska kvaliteter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.