Skånskan > Nyheter

Sunday, 19 May, 12:22

Skånskan - 15 maj 19 kl. 15:59

Fler barn får skolgång i paviljongerlund I väntan på en permanent lösning på lokalbristen på Vikingaskolan på Linero, vill Lundafastigheter sätta ut fler paviljonger.
De ska fungera som tillfälliga fritidslokaler och två klassrum.Förslaget, som byggnadsnämnden ska besluta om i veckan, handlar om paviljonger i två våningar. De ska ersätta en befintlig paviljong i en våning.
Åtgärden strider mot gällande detaljplan, som anger att marken inte får bebyggas.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vikingaskolan, Linero, Lundafastigheter, Vikingaskolans, Östra Tornskolan, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, barnfår , skolgångi , paviljonger
Kristianstadsbladet - 20 aug 12 kl. 06:30

Allt fler barn vill ha förskoleplats

Foto: Arkiv
Trycket på barnomsorgen ökar när allt fler barn vill ha en förskoleplats.
20 nya avdelningar har byggts de senaste fyra åren i Kristianstad. Kristianstads befolkning växer och har passerat 80 000 invånare.

NT - 19 apr 16 kl. 18:30

Allt fler barn i paviljonger

I höst kommer fler förskolebarn och fler grundskoleelever att få hålla till i tillfälliga paviljonger..

Sydöstran - 06 feb 17 kl. 16:30

Fler skolor kan få paviljonger

Mobila paviljonger som placeras ut vid skolor och förskolor kan bli lösningen på lokalproblemen på andra skolor i kommunen..

BT - 19 nov 12 kl. 07:23

500 nya barn ska in - men ingen vill ta ansvar för dagiskaoset

Färska siffror visar att personalen bara får fler och fler barn att ta hand om i förskolan. Och trycket ökar, 500 nya barn ska ha plats i Borås i början av året.
Politikerna skyller situationen på varandra.

Skånskan - 01 apr 16 kl. 14:00

Paviljonger och villor behövs

HÖRBY En febril jakt på boenden för ensamkommande flyktingbarn och flyktingfamiljer pågår i Hörby kommun.
Det kan bland annat bli aktuellt att hyra in paviljonger, med placering vid vårdcentralsområdet, och att köpa in villor för att få fram tillräckligt många platser.En rapport från socialförvaltningen visar att kommunen behöver ordna fram 95 boendeplatser till ensamkommande barn under 2016.

Blekinge Läns tidning - 02 jun 17 kl. 17:30

Skolor utökas med hjälp av paviljonger

Hallabroskolan får fler elever till hösten. Därför ska två paviljonger placeras på skolgården. Men bygglovet har dragit ut på tiden..

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 19:06

Här försvinner skolgården

Dubbelt så många barn. Paviljonger som slukar nästan hela skolgården. Föräldrarna är djupt kritiska..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:00

Fler paviljonger lösningen för två trångbodda skolor

KÅGERÖD/TECKOMATORP Allt fler barnfamiljer flyttar in till Teckomatorp.
Så mycket att Parkskolan inte räcker till och därför tvingas politikerna till akuta åtgärder.Skolledningen har också slagit larm och vill därför se en utbyggnad.

Skånskan - 12 dec 15 kl. 14:00

MP: Kävlinge kan ta emot fler flyktingar

Kävlinge Nyligen utsågs Kävlinge till Sveriges kvalitetskommun. Det återspeglas inte i flyktingmottagningen där Kävlinge hamnar i Sverigebotten.
Det menar Miljöpartiet, som nu vill att övriga partier i den styrande femklövern ”kavlar upp ärmarna och visar oss värdiga det kvalitetspris vi fått”.

Skånskan - 02 sep 16 kl. 10:00

Vill inte längre ha paviljonger

höör Höörs kommun har fått bygglov för att bygga flyktingpaviljonger i centrala Höör. Men beställningen av paviljonger har skjutits upp. Istället förhandlar man med Grottbyns vandrarhem om att placera ensamkommande flyktingbarn där.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Två män skottskadade – utreds som mordförsök

Malmö En skjutning på Derbyvägen i Malmö under natten mot söndagen utreds som mordförsök.
Flera privatpersoner ringde in till SOS om att man hört en förmodad skottlossning i området kring Almgårdsgatan i Malmö. Polis och ambulans larmades ut, utan att hitta några skadade personer.

Skånskan - 5 timmar sedan

Inte alls ett tvättäkta kafé

KÖPENHAMN Vid första anblicken verkar kaféet på Elmegade i Nørrebro inte speciellt annorlunda från andra liknande ställen, möjligtvis sticker den färgstämda inredningen ut en aning.
Men så är det något som surrar i bakgrunden.När islänningen Fridrik Weisshappel kom till Danmark för 16 år sedan hade han två mål: att lära sig danska och börja träna yoga.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lundvik föll på tittarrösterna

eurovision Omröstningen blev en rysare där Sveriges John Lundvik låg på andra och tredje plats fram tills sista landets jurygrupp avgav sina röster. Då passerades Nordmakedonien, och Sverige tog över ledningen inför publikrösterna. Sverige ledde med två poäng före Nordmakedonien och åtta före förhandsfavoriten Nederländerna.

Skånskan - 14 timmar sedan

En till sjukhus efter bråk

svedala Vid 17.30-tiden larmades polisen till området kring Furugatan med anledning av ett bråk.På plats hittades en person med skador i ansiktet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rosengård vände och gick upp i topp

FOTBOLL FC Rosengård 1917 vände 0-2 till 3-2 hemma mot Qviding FIF och tog över serieledningen i division 2 västra.– I dag leker fotbollslivet och livet i största allmänhet, konstaterade påtagligt belåtne tränaren Mladen Blagojevic på lördagskvällen.
– Just nu sitter jag i en trädgård i Lomma och äter glass.

Skånskan - 15 timmar sedan

Konstnären Peter Dahl är död

Den norskfödde konstnären Peter Dahl är död, skriver Aftonbladet. Han blev 85 år gammal och avled under natten till Norges nationaldag.Peter Dahl är kanske mest känd för skapandet av sina illustrationer av Bellmans Fredmans epistlar samt för sin fantasivärld Caribanien, ett stort verk med träd, hus och 30 000 tennsoldater Peter Dahls hälsa har inte varit god de senaste åren.

Skånskan - 16 timmar sedan

Succé för dryckesmässan

Malmö För andra året arrangerade Skånes dryckesproducenter mässa i Folkets park för att visa den bredd och kvalitet som Skåne kan erbjuda. Det blev succé – inte minst då vädret var som beställt av arrangörerna...– Det här har blivit större än man kunde tänka sig från början, sade Emil Jonsson, en av utställarna på mässan.

Skånskan - 17 timmar sedan

Stora torg fylldes när Åkesson kom till Eslöv

ESLÖV Det var minst sagt en både förvånad och överraskad Jimmie Åkesson som kom till Eslöv på lördagskvällen.
Flera hundra personer hade samlats på Stora torg för att få en glimt av den populäre SD-ledaren.– Så här mycket publik har vi inte haft någonstans under turnén.

Skånskan - 17 timmar sedan

Caroline Hedwall på väg mot sin sjunde titel

GOLF Barsebäcksspelaren Caroline Hedwall storspelar i helgen. Hon är i ledningen inför den sista rundan i spanska Sotogrande på damernas Europatour. Den 30-åriga svenskan är fyra slag bättre än par efter att ha gått den tredje rundan på 70 slag på den svårspelade banan utmed den spanska solkusten.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lärosäte startar ett råd

LUND Universitetet inrättar ett filantropiskt råd för att stärka arbetet med finansiering av forskning och utveckling från den privata sektorn.Det skriver universitetet i ett pressmeddelande.
Rådets ledamöter ska bidra med sitt kunnande för att öka universitetets kontakter med privata finansiärer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.