Nyteknik > Teknik

Friday, 24 May, 08:01

Nyteknik - 15 maj 19 kl. 15:46

Bosch slänger slipsen – ska bli bäst i världen på iotBosch vill bli bäst i världen på internet of things, iot. Det har även krävt en kulturell förändring av det uråldriga företaget. Vd Volkmar Denner har till exempel kastat slipsen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Volkmar Denner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bosch, slänger, slipsenska bli , bästi världen på , iot
SmålandsPosten - 17 feb 16 kl. 08:48

Största utställningen någonsin med Bosch

Dårarnas skepp hänger till vardags på Louvren och Hövagnstriptyken på Prado, andra målningar av Hieronymus Bosch har lånats in från museer i Berlin, New York och andra städer till den största utställningen någonsin med verk av konstnären. Mina uppskruvade förväntningar överträffas med råge. Hieronymus Bosch på Noordbrabants museum i Hertogenbosch är en av de bästa utställningar jag någonsin har sett..

Sydsvenskan - 28 sep 15 kl. 10:39

VW stänger av forskningschefer

Styrelsen i den skandaldrabbade biljätten Volkswagen har stängt av de chefer som ansvarar för forskning och utveckling rörande VW:s, Audis och Porsches personbilar, uppger källor för Reuters.Samtidigt rapporterar den tyska tidningen Bild att Volkswagen redan för åtta år sedan varnades för att avgasfuskandet med företagets dieselbilar var olagligt. Bild har tagit del av ett pm utfärdat 2007 från företaget Bosch som tillverkat den programvara som VW därefter manipulerat för att visa bättre resultat i avgastester.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 15 kl. 10:39

VW stänger av forskningschefer

Styrelsen i den skandaldrabbade biljätten Volkswagen har stängt av de chefer som ansvarar för forskning och utveckling rörande VW:s, Audis och Porsches personbilar, uppger källor för Reuters.Samtidigt rapporterar den tyska tidningen Bild att Volkswagen redan för åtta år sedan varnades för att avgasfuskandet med företagets dieselbilar var olagligt. Bild har tagit del av ett pm utfärdat 2007 från företaget Bosch som tillverkat den programvara som VW därefter manipulerat för att visa bättre resultat i avgastester.

DI - 31 maj 17 kl. 08:47

BMW förlänger produktionsstopp i Kina

BMW kommer att hålla sin Tiexi-fabrik i kinesiska Shenyang stängd under resten av veckan på grund av brist på komponenter från underleverantören Bosch..

DI - 07 nov 17 kl. 09:48

Professorn: Så hänger ditt företag med i digitaliseringen

Snabbhet övertrumfar allt i den nya digitala världen. Det påstår Jan Bosch, professor i programvaruutveckling på Chalmers. ”Genom att fokusera på effektivitet blir du långsam, genom att fokusera på snabbhet så blir du effektiv på köpet”, säger han..

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 07:00

Connellys trädgårdshelvete

Foto: Uffe Nylén
Den mest kända polisen heter Bosch, ett namn hämtat från konsthistorien, och miljön är den kriminella scenen i Los Angeles. Författaren bakom den här kombinationen är storsäljande Michael Connelly. Kulturjournalist Bengt Eriksson träffade honom på hans hemmaplan.

HBL - 25 jul 13 kl. 05:45

Tyska jobbundret har en skuggsida

Tyskland beundras för sin låga arbetslöshet och de rekordmånga jobben. Men en stor del är dåligt betalda, eller bara extrajobb. Miljoner tyskar har ett ?

Nyteknik - 17 dec 13 kl. 11:13

Snålkör bilen utan motor

En start-stopp-funktion som stänger av motorn när den inte behövs under färd lanseras nu av Bosch..

Sydsvenskan - 20 apr 14 kl. 05:30

Imported

För tre år sedan stirrade jag och några släktingar förundrat på en sten. Vi befann oss i ett kloster, utanför Jeriko i Palestina. Det sägs ha byggts runt grottan där Jesus fastade i fyrtio dagar och fyrtio nätter medan han frestades av djävulen.

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 08:07

Tyskt löneavtal ger över 3 procent

Det tyska mäktiga industrifacket IG Metall har lyckats nå en uppgörelse med arbetsgivarna om löneökningar på 3,4 procent i ett ettårigt avtal. Dessutom utgår en engångsutbetalning på 150 euro, motsvarande drygt 1 400 kronor.Avtalet gäller i Tysklands sydvästra region, bland annat i industriområdet där Daimler och Bosch har tillverkning.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Inget datum för grönt ljus för Boeing 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

Nyteknik - 1 timme sedan

Space X sköt upp internetsatelliter

Elon Musks rymdföretag Space X har fått upp den första raketen med satelliter för den kommande internettjänsten Starlink..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nya fyndet: 500 miljoner år gammal svamp hittad

En svamp som är en miljard år gammal har hittats i nordvästra Kanada. Den är ungefär 500 miljoner år äldre än annan känd fossilsvamp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Karta: Här finns Sveriges mest lovande startups – vinnarna på 33-listan 2019

Storstäderna dominerar, men några av Sveriges mest lovande unga teknikbolag finns också på orter som Västerås, Värnamo och Uppsala..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Ny Teknik Insight: Här är vinnarna på 33-listan 2019

Vilka är Sveriges mest lovande och innovativa unga teknikföretag? Ladda ned bilagan om 33-listan 2019..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Googles tabbe: Lagrade lösenord i klartext – i 14 år

Det tog 14 år för Google att hitta en bugg som gjorde att lösenord låg lagrade i klarttext, skriver Google själva i ett blogginlägg..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så hindras unga från att köra bil utan bälte

Precis som Volvo erbjuder Chevrolet redan en barn-nyckel som låter föräldrarna strypa bilens topphastighet. Nu ska en ny lösning lära USA:s unga förare att använda säkerhetsbältet..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Nya uppfinningen kan bli "personlig termostat"

En tunn lapp med potential att ge enorma energibesparingar. Vid University of California har forskare utvecklat teknik som kan leverera individualiserad kylning eller värme..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Svenska operatörer på helspänn kring Huawei

Allt fler globala teknikföretag ger kinesiska Huawei nobben. Ledande svenska mobiloperatörer följer utvecklingen noga men har i dagsläget inga planer på att skrota samarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.