Sydöstran > Nyheter

Sunday, 26 May, 09:43

Sydöstran - 15 maj 19 kl. 15:45

”En växande hamn måste ha bogserbåt”Karlskrona kommuns nya bogserbåt Karl är i full drift och under onsdagen var det dags för namngivning. Fartyget är avgörande för hamnens utveckling. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En växande, hamnmåste ha , bogserbåt
HBL - 10 jul 14 kl. 18:33

Finländare bogserades Senegal i hamn

En bogserbåt som väntat utanför Senegals kust har nått hamnen i huvudstaden Dakar.Tidigare på torsdagen rapporterade Iltalehti att två finländska män satt fast ombord på en bogserbåt utanför Senegal. Båten uppgavs vara i dåligt skick.

Expressen - 08 mar 13 kl. 08:51

Bogserbåt havererade i natt - fem räddades

TRELLEBORG. En bogserbåt fick motorhaveri utanför Trelleborg på torsdagskvällen. Bogseringen har nu kunnat inledas men på grund av de rådande väderförhållandena väntas det ta nio timmar innan man når Malmö hamn.

Sydsvenskan - 08 mar 13 kl. 16:28

TV: Räddades från havererad bogserbåt

Fem män räddas från en gammal bogserbåt som fått motorhaveri i hårt väder. Männen fick rökskador, och båten tog hela nio timmar att bogsera in i Malmös hamn på grund av vädret. Båten fick motorhaveri sydväst om Trelleborg.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:30

Han lotsar turister i hamn

Att vara trevlig och hjälpa båtturister att parkera är Olof Åsenius jobb. I sommar kör han gummibåt i Kalmar hamn. Solen skiner från en klarblå himmel.

Barometern - 09 nov 18 kl. 13:52

Fest när hamnens nya bogserbåt flaggades in

Svenska fartyg med svenska besättningar är en bristvara numera. När Kalmar hamn hade inflaggningsceremoni för sin nya bogserbåt Flink blev det därför en rejäl happening..

YLE - 29 aug 16 kl. 19:13

Helsingfors hamn blir delägare i Lovisa hamn

Företaget Helsingfors hamn köper sextio procent av aktierna i Lovisa hamn för 3,7 miljoner euro. I och med affären blir Helsingfors hamn den största delägaren i hamnen i Lovisa. Lovisa stad äger också i fortsättningen marken och havsområdet, men företaget Lovisa hamn ab får dispositionsrätt över dem i åttio år.

Barometern - 25 sep 13 kl. 08:00

Hamn och universitet ska få goda möjligheter

En expansiv Kalmar hamn och ett nybyggt Linnéuniversitet i Ölandshamnen kan samexistera. Det menar den politiska majoriteten i Kalmar, som även får stöd av Moderaterna i frågan. Våra partier stod bakom beslutet att utreda en lokalisering av Linnéuniversitetet till ­Fredriksskans eller Gästhamnen.

YA - 16 jan 16 kl. 03:00

Pråm sökte skydd i Simrishamns hamn

Risken för nedisning fick bogserbåten och hans pråm att söka skydd i Simrishamns hamn i går. I dag fortsätter färden mot Vaxholm där pråmens last - en nybyggd linfärja som drivs genom att den dras med en kabel - ska tas i bruk..

YLE - 22 nov 16 kl. 11:57

Bogserbåten Lauri sjönk i Pargas

På tisdagen fortsatte arbetena med att försöka lyfta bogserbåten Lauri vid den gamla servicestationen nära gästhamnen i Pargas. Bogserbåten har använts vid arbetena med Pargas-Nagu färjefästen, och den hade under veckoslutet varit förtöjd vid bensinbryggan. På söndag kväll upptäcktes att den tagit in vatten och sjunkit, troligen på grund av att vindar och vågor har legat på från havet.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 17 kl. 16:33

Bogserfartyget Tingvalla i Inre hamn

Nästan hundra år gammal, men pigg för sin ålder. Sliten, men med ett vackert inre.Nu ligger hon till allmän beskådan i Inre hamn – Karlstads isbrytande bogserbåt Tingvalla..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Björn attackerade orienterare

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tvärnit för svensk Iranexport

Svensk export till Iran har tvärnitat. Det är tomt i storföretagens iranska orderböcker. Verksamheten begränsas till teknisk support av utrustning och fordon som redan har levererats..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vattenbristen orsakad av reningsverken

Grundvattnet sinar, och det varnas för låga nivåer i sommar igen. Men för de flesta kommer vattnet i kranen inte från grundvattnet, utan från sjöar och vattendrag. Vattenbristen beror i stället på dålig kapacitet i vattenverken..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Se upp för hemmafixarens sommarskador

Efter en lång vinter i tv-soffan är det dags att börja bry sig om hus och trädgård. Men se upp, hemmafixaren riskerar att göra sig riktigt illa..

Sydöstran - 1 timme sedan

Brott: Polis larmades till lägenhet – en gripen

En man har gripits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i en lägenhet i natt. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Tornado i Oklahoma rev upp ett helt hotell

Sydöstran - 1 timme sedan

Brott: Misstänkt mord i Helsingborg

En svårt skadad man i 30-årsåldern hittades utomhus i Helsingborg under natten och avled senare på sjukhus. Händelsen utreds som mord..

Sydöstran - 1 timme sedan

Sembrant: "Har saker att ta ställning till"

Montpellier är ett avslutat kapitel. Men den svenska landslagsbacken Linda Sembrant vill vara kvar ute i fotbolls-Europa. Intressenter saknas inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.