YLE > Svenskfinland

Sunday, 26 May, 17:35

YLE - 15 maj 19 kl. 15:42

Stafettkarnevalen 2020 arrangeras i Vasa – "Vi ser fram emot att förverkliga en lyckad karneval på Karlsplan igen"



Nästa år kommer Stafettkarnevalen att återvända till Österbotten. Arrangörerna meddelar på onsdagen att karnevalen 2020 kommer att gå av stapeln på Karlsplan i Vasa. En utmaning, men något som åtminstone Vasa Idrottssällskap ser fram emot..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Karlsplan, Stafettkarnevalen, Österbotten, Vasa Idrottssällskap

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stafettkarnevalen, 2020, arrangerasi , VasaVi , serfram , emot, att förverkliga en lyckad karneval på Karlsplan igen
YLE - 22 jun 15 kl. 04:13

Åbo vill ordna Stafettkarnevalen - det vill Vasa också

I Åbo väntar man på att få ordna sin första Stafettkarneval. Den finlandssvenska idrottsfesten skulle vara hjärtligt välkommen, berättar en av dragkrafterna bakom ansökningen, Marjaana Risku. - Jag anser att idrottsparken och Paavo Nurmi Stadion är den bästa platsen för Stafettkarnevalen.

YLE - 07 sep 12 kl. 09:56

Första finska stafettkarnevalen ordnas i Vasa

På fredagen ordnas den finska stafettkarnevalen på Karlsplan i Vasa. 30 skolor deltar med cirka 1 500 elever från hela Österbotten, från Kristinestad i söder till Jakobstad i norr. Första starten är 20 över tio.

YLE - 06 apr 16 kl. 16:24

Åshöjdens lågstadium skippar Stafettkarnevalen

Åshöjdens lågstadium i Helsingfors deltar inte i Stafettkarnevalen – som går av stapeln i Vasa i år. Det har ändå inte att göra med att Stafettkarnevalen ordnas i Vasa i år, säger skolans rektor Birgitta Ponthin. Nästa år tar skolan i bruk den nya läroplanen för årskurserna 1-6, och det betyder mera kostnader.

YLE - 13 apr 15 kl. 18:43

Vasa vill ordna stafettkarneval

Vasa stad och Vasa Idrottssällskap ansöker om att få ordna Stafettkarnevalen mellan 2016 och 2018. Det slog stadsstyrelsen fast på måndag kväll. Karnevalen ordnas utanför Helsingfors dessa år på grund av att Olympiastadion renoveras.

Expressen - 07 sep 13 kl. 22:26

Beskedet från IOK: Tokyo får OS 2020

OS 2020 arrangeras i Tokyo. Sent under lördagskvällen meddelade Internationella olympiska kommittén sitt beslut. Japans huvudstad vann kandidaturen före Istanbul och Madrid..

YLE - 21 nov 17 kl. 13:40

Förbundspennan: FSG-festivalen 2020 arrangeras i Närpes

Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfester (FSG-festival) ordnas i regel vart fjärde år. Festivalen samlar gymnaster från hela Svenskfinland och ordnas nästa gång i Närpes..

YLE - 26 apr 16 kl. 19:18

Stafettkarnevalen i Vasa behöver mera inkvartering

Åtminstone 189 skolor är anmälda till stafettkarnevalen i Vasa. Anmälningarna kom in i en strid ström under tisdagens lopp. Anmälningstiden till stafettkarnevalen går ut på onsdagen kl 18.

YLE - 10 aug 15 kl. 15:32

Stafettkarneval på finska i Vasa 2017

De finskspråkiga skoleleverna får en motsvarighet till Stafettkarnevalen år 2017 då ett liknande jätteevenemang ordnas i Vasa. Det är första gången en stafettkarneval ordnas i så stor skala på finskt håll. Ca 10.

YLE - 11 maj 16 kl. 04:23

Allt är klart inför Stafettkarnevalen

Över 200 skolor är anmälda till Stafettkarnevalen i Vasa och trots tidigare problem med inkvarteringen kommer alla barn nu att ha tak över huvudet. Ännu för ett par veckor sedan såg det dystert ut med inkvarteringen för alla de 7 000 - 8 000 elever som ska delta i Stafettkarnevalen, men då Yle Österbotten ringer upp Jan-Erik Eklöf, projektledare för Stafettkarnevalen, kommer han med glada nyheter. - Alla som behöver det har fått inkvartering.

YLE - 04 mar 16 kl. 04:27

Ivriga men mindre trupper åker till Stafettkarnevalen

Det må vara drygt två månader till Stafettkarnevalen men förberedelserna är redan i gång i skolorna i Östnyland. I år krävs speciellt noggranna arrangemang, eftersom Stafettkarnevalen arrangeras i Vasa medan Olympiastadion i Helsingfors renoveras. Bussresan blir betydligt längre och antalet måltider fler för de östnyländska eleverna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Någon dumpar påsar med kattbajs i Kvevlaxskogarna: "Det ser rent ut sagt för jävligt ut"

Någon har dumpat tiotals påsar med använd kattsand i skogen i Kvevlax i Korsholm. Kvevlaxbon Tommy Bjolin är förargad. Vem gör sådant, frågar han sig..

YLE - 8 timmar sedan

"EU påverkar allt, men det känns ändå så långt från min vardag" – ingen självklarhet att rösta i EU-valet

Majoriteten av de röstberättigade i Finland brukar stanna på sofflocket då det är EU-val. Men på stan i Jakobstad verkar många tycka att det är självklart att rösta..

YLE - 8 timmar sedan

Supersöndagen med EU-val och VM-final är här! Här är det viktigaste du behöver veta

Söndag kväll den 26 maj bjuder på spänning av sällan skådat slag. Nu avgörs både EU-valet och VM-finalmatchen i hockey där Finland möter Kanada. Här hittar du allt Svenska Yle bjuder på under de skälvande timmarna..

YLE - 22 timmar sedan

HIFK satte stopp för Inters segersvit, Myran knep andra trepoängaren i damligan – och Jaro förlorade på hemmaplan

Lördagens fotbollsomgång bjöd på delade poäng i Helsingfors och både segeryra och tappade poäng i Österbotten. För HIFK:s del var 1–1-resultatet mot Inter det fjärde på raken i fotbollsligan. Det har jag aldrig varit med om tidigare, säger HIFK-tränaren efteråt..

YLE - Igår: 16:33

Gamla brandbilar och gott humör i regnet – frivillig brandkårist: "Det är fantastiskt att få ställa upp och hjälpa"

Finlands Svenska Brand- och räddningsförbund håller vårmöte i Vasa i helgen. På lördag kunde den som vågade sig ut i ett regnigt Vasa få se riktiga rariteter till gamla brandbilar och möta stolta brandmän..

YLE - Igår: 14:53

Korsholmspolitiker ifrågasätter Carola Lithéns agerande: "Dags för en allvarlig diskussion"

Det är inte endast inom SFP-gruppen som den senaste vändningen i Korsholmspolitiken väcker debatt. Att fullmäktigeordförande Carola Lithén (SFP) drog sig ur partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj för att markera mot invalet av Sannfinländarna i kommunstyrelsen får också andra att höja rösten. Nu efterlyses en diskussion om förtroendet för Lithén..

YLE - Igår: 10:01

Ett säkert försommartecken på vägarna- drömfordonen: "Man får glida ut på landsvägen och lyssna på en V8"

Nu under försommaren brukar de mer eller mindre konstiga fordonen dyka upp på vägarna igen. Jan, Rod och Anders är några som har följt sina drömmar och satsat på sina drömfordon, något som många har tid och råd till först i femtioårsåldern. Men fordonen har också blivit en livsstil..

YLE - Igår: 06:00

Från 0 till över 500 vargar på mindre än 20 år – kan Finland lära sig någonting av Tyskland när det gäller skydd av vargar?

Det finns mycket fler vargar i Tyskland än i Finland. Hur är det möjligt att det finns så många vargar i ett land som är rätt så tätt befolkat? Hur skyddar man dem?

YLE - I förrgår: 09:00

Tarja Parkatti anmälde missförhållanden på äldreboende och utses till årets österbottning

Årets österbottning 2019 är Tarja Parkatti. Hon avslöjade missförhållanden på Esperi cares vårdhem Ulrika i Kristinestad..

YLE - I förrgår: 04:23

Nytt effektivt sätt att lappa vägar i Österbotten – "Enormt kostnadseffektivt och gör dessutom lappningar som håller"

En ny metod för att lappa hål i asfalt har visat sig vara effektiv på de österbottniska vägarna. Vi är jättenöjda, säger Anders Östergård, direktör på NTM-centralen i Södra Österbotten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.