SR > Vetenskap

Sunday, 26 May, 23:23

SR - 15 maj 19 kl. 15:35

Följ med oss på upptäcktsfärd bland PlaneternaVetenskapsradions Camilla Widebeck berättar tillsammans med Ella Carlsson Sjöberg, biträdande föreståndare för Institutet för rymdfysik och Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, om planeten Mars, nya sätt att utforska rymden på och möjligheten att upptäcka liv därute. Programmet spelas in på Berwaldhallen i Stockholm torsdagen 16 mars kl 17.30 - 18.15. Gratisbiljett kan laddas ner från Berwaldhallens hemsida eller hämtas ut i kassan.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Planeterna, Camilla Widebeck, Ella Carlsson Sjöberg, Institutet, Ulf Danielsson, Mars, Berwaldhallen, Stockholm, Berwaldhallens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Följmed oss på , upptäcktsfärdbland , Planeterna
Skånskan - 03 nov 16 kl. 16:00

Vetenskap för vetgiriga barn

Ung kultur ERWP.fif(0)Naturvetenskap är spännande, redan förskolebarn är fascinerade av rymden, kroppen, fysik och teknik. Här gäller det att hitta rätt balans mellan bild och text och designa boken för rätt åldersgrupp.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 11:57

Så tycker partiernas toppkandidater om den nya gentekniken

EU-domstolen har beslutat att den nya gentekniken CRISPR/Cas9 ska regleras på samma strikta sätt som GMO, vilket svenska växtforskare är kritiska till. Var står partiernas toppkandidater i frågan?.

SR - I förrgår: 10:25

Sverige lovar ta ledarroll mot antibiotikaresistens

Under WHO:s pågående världshälsoförsamling i Genève lovar Sverige att att ta en ledande roll i arbetet mot antibiotikaresistens..

SR - I förrgår: 08:52

Blad på Sveriges äldsta ek

Det våras. Också för Sveriges äldsta ek – kvilleken i Småland..

SR - I förrgår: 08:10

Idrott tycks gynna sömn hos unga

Ungdomar som är fysiskt aktiva under dagen tycks ha bättre förutsättningar för att sedan sova bättre på natten..

SR - I förrgår: 06:04

Svenska partier vill satsa mer på forskning

De flesta av de svenska partierna i EU-parlamentet vill att EU ska satsa mer pengar på forskning än idag. Det visar en enkät som Vetenskapsradion har gjort..

SR - I förrgår: 00:01

100 år sedan det historiska riksdagsbeslutet

Den 24 maj 1919 klubbade Sveriges riksdag igenom beslutet att ge kvinnor rösträtt. Hur såg vägen dit ut? Och vad har hänt sedan dess?

SR - 23 maj 19 kl. 06:55

Stockholm har blivit mindre grönt

Husen i Stockholm blir allt fler och grönområdena krymper. Det visar en ny studie från Kungliga Tekniska Högskolan som bygger på satellitdata..

SR - 23 maj 19 kl. 06:40

Svenska Vetenskapsakademin oroad över den akademiska friheten

En grupp medlemmar från den svenska Vetenskapsakademin reser till Ungern efter sommaren för att studera vad som händer med den akademiska friheten där..

SR - 23 maj 19 kl. 06:40

Liten havsinvånare som avslöjar förändringar i havet

Några av de minsta invånarna i havet påverkas av att havstemperaturerna stigit. En stor översiktsstudie i tidskriften Nature visar att olika arter av mikroorganismen foraminifera förflyttat sig i världshaven..

SR - 22 maj 19 kl. 15:22

Svenska uppfinningar som erövrat världen

Gustaf Daléns fyrar, de moderna mensskydden, kameror som fungerar på månen och borrteknik som gjort bergvärme möjligt. Bakom alla dessa stora innovationer står svenska uppfinnare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.